Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

δαφνις και χλοη...



Δευτέρα βράδυ και ο Κωνσταντίνος Ρήγος έχει τιγκάρει το Παλλάς για την πρεμιέρα του «Δάφνις και Χλόη». Ξέρεις τώρα: κάμερες, φλας, οι διάφοροι συνήθεις ύποπτοι και οι διάφοροι καλλιτεχνικοί γκουρού αυτής της πόλης. Με το που τελειώνει η παράσταση, τα συναισθήματα σου είναι ανάμικτα με γάλα και γκλαμ mainstreamίλα.

Δεν πρόκειται να σε ζαλίσω με θεατρική κριτική ολόκληρο σεντόνι. Όσο γουστάρω περίεργα και προκλητικά ανεβάσματα παραστάσεων άλλο τόσο δε μπορώ να μην έχεις να μου πεις τίποτα πέρα από την εντυπωσιακή εικόνα. Το στοίχημα είναι, όσο καλούς ερμηνευτές κι αν έχεις, την επόμενη μέρα να μας έχει μείνει κάτι ουσιαστικό. Αν όχι, το έχασες το παιχνίδι.



Μ’ άρεσε:

• Το σκηνικό με το κομμάτι από το ταβάνι του κτηρίου μια άλλης εποχής.

• Η καλύτερη σκηνή της παράστασης με τον μπλε φωτισμό που χόρευαν γυμνοί όλοι οι ήρωες.

• Οι απίστευτοι χορευτές: Μιχάλης Θεοφάνους, Αγγελική Τρομπούκη Μαρκέλα Μανωλιάδου (ειδικά αυτοί οι τρεις), Αντώνης Βαής, Τάσος Καραχάλιος, Κατερίνα Λιόντου, Βαγγέλης Τελώνης, Ιωάννα Τουμπακάρη.

• Η μουσική του Ravel.

• Ο χορός του Δόρκωνα (Θεοφάνους).




Δε μ’ άρεσε:

• Ήταν εντελώς επιφανειακό, ενώ βασίζεται σε μια τόσο καλή ιστορία, έμεινε μόνο στις ωραίες εικόνες και στο εντυπωσιακό σκηνικό.

• Κάποιες χορογραφίες που έχουμε ξαναδεί κι έχουμε ξαναδεί κι έχουμε ξαναδεί σε έργα του Ρήγου…

• Η (ναι μεν τρομερά δυνατή αλλά) χιλιοχρησιμοποιημένη ιδέα του φινάλε.

• Τα κουστούμια των πειρατών και των Νυμφών (με τα λαμέ φορέματα).

• Η «ψυχρή» σκηνοθεσία. Δεν κατάλαβα κανένα πάθος, κανέναν έρωτα, καμία απελπισία, καμία κλιμάκωση ...

στα σχόλια, διαφορετικές απόψεις και battle...



ΚΙΚΗ ΠΑΠ

5 σχόλια:

dolly είπε...

Δε θα σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί δε συμφωνώ και θα έχουμε θέματα (*)... και ο τερέζος μου έχει πει να μην κάνω τον αστυνόμο.

Θέλω όμως να πω (γράψω) το εξής: όταν μας αρέσει κάτι "Οι απίστευτοι χορευτές: Μιχάλης Θεοφάνους, Αγγελική Τρομπούκη Μαρκέλα Μανωλιάδου (ειδικά αυτοί οι τρεις), Αντώνης Βαής, Τάσος Καραχάλιος, Κατερίνα Λιόντου, Βαγγέλης Τελώνης, Ιωάννα Τουμπακάρη" και μας αρέσει και "ειδικά"... και μάλιστα ξέρουμε και γιατί μας "αρέσει" τόσο... και μιλάω για έναν από τους χορευτές, τον Μιχάλη Θεοφάνους, για τον οποίο συνεχίζεις και γράφεις στα "μ' άρεσε": "Ο χορός του Δόρκωνα (Θεοφάνους)"...

καλό είναι να ξέρουμε ποιος είναι...

Γιατί ο χορευτής που σου άρεσε και ο οποίος χόρεψε τον "χορό του Δόρκωνα" είναι ο Τάσος Καραχάλιος και όχι ο Μιχάλης Θεοφάνους.

* i rest my case

Laternative είπε...

ο τερεζος:
α) δε λεει σε κανεναν να κανει η να μην κανει τον αστυνομο...σε μπλογκ βρισκομαστε, μπορουμε να λεμε οτι θελουμε...και βεβαιως ολες οι διαφωνιες/διορθωσεις/αποδοκιμασιες μπλα μπλα ειναι δεκτες (ακομα και αποο οσους πηγαν στον ρακιντζη :-) ) ... μη λεμε τα αυτονοητα
β) επισης δεν πιστευει πως οταν δε συμφωνεις με καποιον αυτο σημαινει οτι "θα εχουμε θεματα" ...

κατα τα αλλα κοριτσια αντε και σε λασπωμενο ρινγκ...

Ανώνυμος είπε...

άλλωστε για το 2010 μόδα είναι το γυμνό. κανόνισέ το για το ρινγκ τερέζο χαχα
εδώ dolly, βαριέμαι βα κάνω sign in.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ Κική.
Μα αν δεν πουμε ελεύθερα τη γνώμη μας στα blogs που θα την πούμε; Ας έχουμε 100 θεματα...

Ξέρω πολύ καλά γιατί μ' άρεσε ο καθένας γιατί τους περισσότερους δεν είναι η πρώτη φορά που τους βλέπω. Για τον χρορό του Δόρκωνα οκ σόρυ έγινε λάθος στ' όνομα.

ετοιμάστε το ρινγκ!:ρ

dolly είπε...

a "mea culpa" saves the day? νο νο
το είχε πει ο ανδρέας στον δρακουμέλ αυτό, χρόνια πριν. αλλά ο δρακουμέλ δεν κατάλαβε.