Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

οι ταινιες της εβδομαδας...

(...hurt locker in flames...)

Hurt Locker. Μια ομάδα Αμερικάνων στρατιωτών στην εμπόλεμη Βαγδάτη έχουν 38 μέρες για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Η B- company όπως λέγονται είναι η μοναδική ομάδα που αφοπλίζει βόμβες και προσπαθούν να προσαρμοστούν με τις καινούριες τεχνικές που εφαρμόζει ο καινούριος και τολμηρός αρχηγός τους. Η Kathryn Bigelow πέτυχε την εκδίκηση μιας κυριας στα Όσκαρ και έκανε τους Αμερικάνους να φουσκώσουν από υπερηφάνεια μέχρι να σκάσουν. Το δικό της πολυβόβολο είναι η κάμερα της που πετυχαίνει όλους τους στόχους μαζί με τις βόμβες του τρομερού μοντάζ. Ναι, ο πόλεμος είναι σκληρό ναρκωτικό, αλλά το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπερεκτιμημένο.......................για DVD

Το Λουλούδι της ερήμου. (Flower of the desert). Οι γονείς μιας δωδεκάχρονης (που έχει υποστεί κλειτοριδεκτομή) από τη Σομαλία αποφασίζουν να την παντρέψουν με έναν ηλικιωμένο. Εκείνη το σκάει και αφού μένει εσώκλειστη δουλεύοντας στην πρεσβεία της χώρας της μετά τον εμφύλιο φεύγει για το Λονδίνο όπου την ανακαλύπτει ένας φωτογράφος και ξεκινάει μια καινούρια ζωή. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Waris Diri θ αγγίξει όπως είναι αναμενόμενο περισσότερο τις γυναίκες. Πολύ ρεαλιστικό κι ωμό, θα τρελαθείς με την πρωταγωνίστρια Lia Kebede................Bloody good.


Art Therapy. Ο Νίκος Περράκης παρακολουθεί τις ζωές τριών καλλιτεχνών στην Αθήνα. Βασικοί πρωταγωνιστές, ο street artist Αλέξανδρος Βασμουλάκης(Zap51), η τραγουδίστρια των Stiletto Skag/σχεδιάστρια Ίλια Πατάπη και ο τελειόφοιτος δραματικής σχολής και κοινωνικός λειτουργός, Aνδρέας Κωνσταντίνου.......στα προσεχώς μας


Να με θυμάσαι. (Remember me).Ένας Νεουρκέζος που έχει χάλια σχέση με τον πατέρα του μετά από ένα οικογενειακό πρόβλημα γνωρίζει μια κοπέλα κι η ζωή του αλλάζει. Ο βρυκόλακας Robert Pattinson που προκαλεί υστερία σε μια ιστορία τίγκα στο μελό, καλύτερη όμως απ ότι θα περίμενες.............................................για DVD.


Παραδεισένια Οστά. (Lovely Bones) Η δεκατετράχρονη Σούζι Σάλμον βιάζεται και πεθαίνει. Σ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθεί πως αντιμετωπίζουν το θάνατο της η οικογένεια της, οι φίλοι της και όλα τα κοντινα της πρόσωπα. Θα μπορούσε να είναι πιο δυνατή αλλά σε συγκινεί, είναι oλοκληρωμένη και θα σ’ αρέσουν οι πολύ καλες ερμηνείες ειδικά του Stanley Tucci.………………..Bloody Good.


Κατάσκοπος διπλανής πόρτας. (Spy next door). Ο Μπομπ Χο,ένας υπερκατάσκοπος της CIA, αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να ζήσει μια ήρεμη ζωή με την φίλη και γειτόνισσα του. Πριν εκείνη συμφωνήσει να τον παντρευτεί πρέπει να κερδίσει την εκτίμηση των τριών παιδιών της. Κι όταν το ένα απ αυτά κατεβάσει μια άγνωστη φόρμουλα απ τον υπολογιστή, οι Ρώσοι τρομοκράτες αναλαβάνουν δράση.


Δίψα (Thirst) . Ένας ιερέας συμμετέχει σε ιατρικό πείραμα όπου προσπαθούν να σώσουν ζωές από έναν επικίνδυνο ιό. Όταν μετά από κάποια επιπλοκή πεθαίνει , επιστρέφει στη ζωή ως βαμπίρ και προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα στο δίλλημα της ανάγκης του για αίμα και της πίστης του στο Θεό. Ο αγαπημένος Park Chan Wook κινείται εξερευνά πάλι θεματα ηθικής, μην περιμένεις όμως να σου δημιουργήσει την πώρωση της " τριλογίας της εκδίκησης". Έχει μια καλή ιστορία για να παραδεχτείς για την σκοτεινή του ατμόσφαιρα και το (διακριτικό) χιούμορ του........Bloody good


point system - The winner is... (Αριστούργημα), Ψηλά στο imdb (πάρα πολύ καλή), Bloody good! (καλή) , για DVD(μέτρια), Cut! (Κακή), στα προσεχώς μας (θα το δούμε)


ΚΙΚΗ ΠΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: