Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

swap not shop

σε λίγη ώρα εδώ...


Swap not shop goes (ακόμη πιο) ethical!
‘Swap not Shop’- Κυριακή 6/6, 15.00-22.00, Six D.O.G.S. Αβραμιώτου 6-8

Μας έχει πιάσει παράκρουση με το re-use. Ξεκινήσαμε τα ‘Swap not Shop’, τα πάρτι ανταλλαγής ρούχων, ακριβώς επειδή δεν ανεχόμασταν άλλο να πετάμε πράγματα που μπορεί εμείς να είχαμε βαρεθεί ή να μη μας έκαναν πλέον, αλλά να ήταν χρήσιμα σε κάποιον άλλο.
Τώρα που καλοκαίριασε συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο:
Φέρνεις σακουλίτσα με καθαρά και σε καλή κατάσταση ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, εγκυμοσύνης, ρούχα, αξεσουάρ, μπλιχλιμπίδια, μπουρνούζια, παπούτσια -και ό,τι άλλο θέλεις βρε αδερφέ- και παίρνεις, εντελώς τζάμπα, ό,τι σου γυαλίσει στο μάτι!
Φέρε Gucci, πάρε μπλουζάκι πρώην μιας άγνωστης. Πάρε vintagιά τρελή, δώσε ελαφρώς σκισμένο παιδικό τζιν. Βρες φίλη από τα παλιά, κάνε καινούριο φίλο που θα γίνει συνεργάτης, φέρε το σκύλο, συνάντησε το γείτονα.
Αντάλλαξε τις πολιτικές σου απόψεις, με γιαγιαδίστικες συνταγές μαγειρικές! Το γατί σου που κλαίει με ένα χνουδωτό που κοιμάται! Το φασαριόζικο πλυντήριο του γείτονα με το δικαίωμα σου για μεσημεριανό ύπνο....
ΑΝΤΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ωστόσο, αυτή τη φορά κάνουμε ακόμη πιο ουσιαστικό re-use.

U-Re-Use
Το τζιν, το μπλουζάκι, το σακάκι, τη μπαλαρίνα που θα βρεις στην ανταλλαγή, κάν’ τη customize και εντελώς δικιά σου. Δηλαδή: θα υπάρχει πάγκος με διάφορα υλικά, από χάντρες και λουλούδια, μέχρι κουμπιά και ρετάλια, βελόνες, κλωστές. Φέρε κι εσύ ό,τι θες!
They-Re-Use
‘Ethical’ σχεδιάστριες και μέλη της ομάδας Chic & Ethic Lab θα κάνουν μικρό workshop όπου θα φτιάχνουν ό,τι άλλο τους έρθει, ανάλογα με τα υλικά που ξεθάψουν εκεί! Κάνε κι εσύ μαζί τους!
Μικρο-Ethical-μικρο-αγορές
Η Μ.Κ.Ο Ance ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες, ένα re-use workshop με γυναίκες πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν και την Αλγερία. Χρησιμοποιώντας υφάσματα από τις χώρες τους, παλιά παρεό, σύρματα, κεσεδάκια γιαουρτιού, κι ό,τι πέσει στα χέρια τους, έχουν δημιουργήσει ένα σωρό, πολύχρωμα, multi-culti ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ! Επειδή, λοιπόν, τις γνωρίσαμε και τις αγαπήσαμε, τις καλέσαμε να τα φέρουν εκεί μαζί μας! Οι έθνικ πλην έθικαλ δημιουργίες τους θα διατίθενται έναντι μικρού αντίτιμου κατά την διάρκεια του πάρτι, μεταξύ 16.00-20.00.

Και, εννοείται πως ό,τι ρούχο/παπούτσι/αξεσουάρ μείνει, το χαρίζουμε σε όποιον το έχει ανάγκη ή το δείχνουμε στις κυρίες πρόσφυγες, όπως κάναμε με τις Xtra large σακούλες σκουπιδιών γεμάτες ρούχα που μας έμειναν τις προηγούμενες φορές (τα χαρίσαμε στην ‘Κλίμακα’, στο Γκάζι).

Six D.O.G.S
Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
Τ: 210 3210510
M: 6983063966

Δεν υπάρχουν σχόλια: