Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Y.P.O.K.R.I.S.I.A.


Αν κρίνω από τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αυτή η πόλη στ' αλήθεια διασκεδάζει στο Trashathon και στον Ρακιντζή. "Γιατί κάνει πλάκα". Ας αφήσουμε τον φίλτατο Ηλία που - στην τελική - την κάνει άψογα τη βουτιά στον σκουπιδοτενεκέ (κι εμφανίζει κάθε φορά και νέα διαμαντάκια). Κι ας μείνουμε στον Ρακιντζή.
Σχεδόν όλοι όσοι ξέρω την Παρασκευή ήταν εκεί. Χαρίζοντας στο Gagarin ένα σπάνιο sold-out και στον Νικόλα Τριανταφυλλίδη μια, ακόμα πιο σπάνια, μεγάλη εμπορικά βραδιά. Δεν πήγα, είχαμε λατερνατιβ, αλλά τα έμαθα όλα (όπως άλλωστε όλοι μας - το διανοείσαι ότι ο Ρακιντζής είναι το talk of the town της τελευταίας εβδομάδας; Ξαναδιάβασε την προηγούμενη πρόταση, δες ποια χρονιά γράφει το ημερολόγιο στον τοίχο σου και σε ξαναρωτάω "το διανοείσαι;"). Το ζόρι που τραβάω δεν είναι "ποιοτικό". Στ' αλήθεια πιστεύω ότι τα ποπάκια του Μιχαλάκη είναι τιμιότατα κι αξιοπρεπή. Μόνο που θα στο 'λεγα και το '98 ή το '02 άμα με ρώτουσες. Κάτι που αμφιβάλλω για πολλούς από τους θαμώνες της Παρασκευής.
Το ζόρι που τραβαώ είναι με την υποκρισία της indieλιγκέντσιας. Πού σπάει πλάκα. Πού γιορτάζει την αποενοχοποίηση (τη δικιά της και του Gagarin). Που τελειώνει το live και μετά το κράζει κανιβαλιστικά. "Δεν ξέρω αν ήταν τραγικά ή ωραία", "Κοίτα μωρέ το μαλάκα τον Ρακιντζή που νόμιζε ότι τον αποθεώναμε κιόλας". Ελα ρε, δηλαδή ο μαλάκας ποιος είναι; Αυτός ή εσύ που έδωσες 15€ για να το δεις με την ντεμέκ λογική "so bad, it's good";
"Ρε συ καμία σχέση, για μένα ο Ρακιντζής είναι το καλοκαίρι του '92", μου είπε ο Τσ. που όντως τον γουστάρει όταν φτάσαμε την κουβέντα στο παραπάνω σημείο. Και τότε γιατί ρε γαμώτο όσοι είστε πραγματικοί fans δεν πηγαίνετε να τον δείτε εδώ. Παίζει κάθε Σάββατο κι έχει και παρέα που θα σας αρέσει. Αλλά, στο facebook status της επόμενης ημεράς ταιριάζει περισσότερο κάτι σε στυλ "λιώμα πάλι χθες στο Use" ή "2night YesItDoes @ 6 D.O.G.S.". Είναι πιο hip. Στην περίπτωση του Ρακιντζή θριάμβευσε πάλι η λογική του "ήμουν κι εγώ εκεί". Όπως πάντα, όλα για τα aesthetics και ποτέ για την ουσία ή το αυθεντικό fandom (θα επανέλθω).
"Έλα ρε, ξεκόλλα, αφού ο Ρακιντζής είναι καλτ". Μπλέξαμε πάλι με άγνωστες λέξεις. Στον ίδιο χώρο γίνεται κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ που εξαντλεί τα λιγοστά αποθέματα του ελληνικού περιεχόμενου του όρου. Αλλά, εκεί δε σε έχω δει ποτέ, γιατί "αμάν πια με τη μιζέρια να βλέπω βιντεοταινίες και χοντρούς να πηδιούνται". Οπότε μικρέ μου φίλε, αστο κάτω το "καλτ" και γύρνα σελίδα στο Ozon.
Το καταλαβαίνω ότι σε αυτήν την άτσαλη post-ελληνάδικο περίοδο που προσπαθούμε να επαναφεύρουμε το mainstream, εντάσσοντας "εναλλακτικά" στοιχεία, χάνει η μάνα το παιδί και η Athens Voice τη Lifo. Όμως και η αποενοχοποίηση έχει τα όρια της. Το 'guilty pleasure' χάνει τη σημασία του, όταν γίνεται κανόνας. Μπορεί να σου ακούγομαι σαν συντηρητικός ελιτιστής. Μπορεί και να είναι έτσι. Αλλά σόρι όταν θα δω τις λίστες σου στο τέλος της χρονιάς ή το επόμενο ποστ στο μπλογκ σου ή το επόμενο άρθρο σου κοκ. που θα αποθεώνει τη συνεργασία Sparklehorse & Fennesz θα έχω εύλογα το δικαίωμα να σε ρωτήσω: α) γιατί την Παρασκευή δεν προτίμησες να δεις τον δεύτερο στον "Παρνασσό" της Καρύτση (που τίμησε μόνο ο αειθαλής τιτάνας Μιχαλόπουλος) και β) γιατί δεν κάνεις κι ένα αντίστοιχο αφιέρωμα στην δισκογραφία του Μιχάλη (κι αυτός έχει τρανταχτές συνεργασίες - Bonnie Tyler & Ian Gillan); Όμως ξέχασα, "στον Ρακιντζή έκανες πλάκα". Ήσουν εκεί, αλλά ταυτόχρονα "είσαι αλλού". Βαζοντας την αυτοπροϋπόθεση "είμαι υπεράνω". Να το κοιτάξεις αυτό, ο τσουλούφης έχει κάτι καλά κονέ με ψυχαναλυτές...
Άντε για να τελειώνω με το σεντόνι, φυσικά κι αποδέχομαι το δικαίωμα του καθενός να είναι φαν (ποιος είμαι εγώ που θα το απαγορέψω;). Αλλά, το fandom (οφείλει να) ορίζεται από έναν γλυκό ρομαντισμό και όχι μια προσέγγιση "μ' αρέσει γιατί είναι μαλακία/γραφικό/'καλτ' ". Αυτή η κυνικότητα της "πλάκας" είναι που στην πραγματικότητα ξεχωρίζει τους πανηγυρτζήδες από τους "εραστές". Και βλέποντας τόσους πολλούς από τους πρώτους γύρω μου, εύχομαι ολόψυχα "αντε και στον Γιώργο Λιναρδάκη"...

(σκατόψυχος) τερέζος

υγ 1. πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι ότι μετά τα €15 που έδωσες στον Μιχαλάκη δε δικαιούσαι να ξαναμιλήσεις για τους αλήτες διοργανωτές που βάζουν ακριβά εισιτήρια...
υγ 2. περιμένω battle στα comments...

20 σχόλια:

i pasignwsti είπε...

eisai kakoulis nyxtiatika kai me sygxises!!! :-p
egw pantws lefta gia na paw na koroidepsw tsigkouneyomai na dwsw...'nuff said!

dark tyler είπε...

a world of yes.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε λατερνατιβ μου θυμιζεις παλαιοκομματικη προπαγανδα των 70'ς.
Πηγαμε στο ρακιντζη οπως θα πηγαιναμε στους ac/dc, στους μοτορχεντ ή στους μπλοντι. τα ορια μ'αρεσει δεν μ'αρεσει ειναι λεπτα (πολλες φορες δεν μας αρεσει αλλα δεν το δουλευουμε κιολας) γιατι εχουμε μεγαλωσει χωρις να το θελουμε πολλες φορες μ'αυτα.
γιατι δεν μεγαλωσαμε σε αποστειρωμενο κουλτουροπεριβαλλον και ναι οταν τα πινουμε στα παρτυ ακουμε οτι και στο τρασαθον (εκει ο φραγκουλης "ανακαλυπτει" διαμαντια μονο για τα κολεγιοπαιδα των βορειων προαστιων ή των κομματοπαιδων, εμας τα ακουγανε οι γονεις μας και τα βαζουν ακομα στα γλεντια τους).
Και ναι δεν παμε ουτε εκει που παιζει με τον καλλιρη ο ρακιντζης ουτε εχουμε παει ποτε σε σκυλαδικο κιας παιζει αντυπας παντα τα ξημερωματα στα παρτυ μας. γιατι ΔΕΝ γουσταρουμε αυτη την κουλτουρα αλλα μερικα κομματια εχουν συναισθηματικη αξια για μας και κανουμε το χαβαλε μας και ναι θελαμε να ειμασταν εκει οταν ο μιχαλης θα επαιζε στα "μερη" μας.
Ακομα, οταν χορευεις και τραγουδας και γελας δεν ξερω πως δουλευεις εναν καλλιτεχνη. φανταζομαι αυτοι που στα ειπαν αυτα θα ηταν οι σνομπ που πανε τρασαθον για να ξυνιζουν τα μουτρα τους!Φιλαρακια σου δηλαδη.
τωρα τα περι τι λιστες θα κανω για την χρονια και το πως εξαρταται αυτο απ το σε ποια συναυλια θα παω εχω να τα ακουσω απο το γυμνασιο οταν λεγαμε "ρε μεταλας εισαι συ σ'αρεσει και η ραπ?" (ελπιζω να εισαι ενηλικας και να μην χανω τσαμπα το χρονο μου).
η στροφη του "σκεπτομενου" κοσμου στο τρας εχει να δηλωσει πολλα πραγματα.
Αν θες παντως το ορισμο του κιτς πηγαινε στην πειραιως να δεις ενα καραγκιοζιλικι με το ονομα παρθεναγωγειο αρρενων, που πλασαρεται κουλτουρα.
η μονη μαλακια του τρασαθον ειναι που δεν εχει το θαρρος να συμπεριλαβει "ν μ'αγαπας", "ρε μπαγασα", δισκογραφια Δε Μποη και βιντεακια απο "εναλλακτικες" εκπομπες και "οικολογικες πρωτοβουλιες" απο σταθμους που ανηκουν σε συντηρητικα μιντιακα συγκροτηματα στα ηβεντ του.
Αυτα, και ναι ειμαι αγραμματος, ουτε ορθογραφια ουτε συντακτικο γνωριζω.

Ανώνυμος είπε...

a, kai tis malakies tis galani me tous karagkiozides tous imam mpailnti gia trashathon

vague tourist είπε...

Το ενδιαφέρον με το post σας είναι πως ήθελα κι εγώ να γράψω ένα κείμενο μετά το live, αλλά με εντελώς διαφορετική οπτική. Όλος αυτός ο «trash» θόρυβος των πρόσφατων events είναι για μένα πιο υγιής από το no fun εναλλακτικοκουκουρούκου των εικοσάχρονων και μιας hipster φυλής που αλωνίζει τα ίδια και τα ίδια μόνο και μόνο για να βρίσκεται εκεί. Από το dubstep και το κάθε ντόπιο φλόμπερ, χίλιες φορές Ρακιντζή και Έφη Σαρρή και trans εγχειρισμένες (ή μη) που τον θέλουν βαθιά.

Στο φινάλε, όλος αυτός ο αντίλογος και τα υποτιθέμενα μέτωπα μου θυμίζει τους καβγάδες με τους ροκάδες και τους καρεκλάδες από τα seventies και βάλε. Ή εκείνη τη θρυλική συναυλία στο Πεδίον του Άρεως, όπου θα έβγαιναν να παίξουν οι PIL και οι κάφροι από κάτω περίμεναν να δουν τους... Sex Pistols. Ελλαδάρα.

Υ.Γ. Στο επόμενο TRASHATHON περιμένω παραγγελιές για The Boy. Και πρέπει να βάλω και Λένα Πλάτωνος, επιτέλους! Όλο το ξεχνάω...

Ζωή στο σαλόνι είπε...

πωπωπω!
νευράααα!!!
επιτέλους, λίγη ζωντάνια.
χαχαχαχα
βέβαια αν τελικά θυμίζεις "παλαιοκομματική προπαγάνδα" ή ελιτισμό δεν ξέρω, αλλά σίγουρα η ντεμέκ αντικριτική που γίνεται εδώ σε τέτοια νερά πλατσουρίζει. Και βασικά όλη η κριτική στηρίζεται σε αυτή τη βάση γιατί μόνο εκεί μπορούν να σου την πουν. Ξαναρχίσαμε τώρα τους και-καλά σχετικισμούς για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια. Κάτι που μπορεί να είχε αξία λίγα χρόνια πριν, τότε που ο ελιτισμός μας έσπαγε τον πούτσο, αλλά τώρα που τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει τον τόπο δεν έχει καθόλου πλάκα. Όταν τα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, η γιουροβίζιον και το τελεμάρκετινγκ έχουν γίνει θεσμός δεν έχουν πια λάκα: αντικατοπτρίζουν απλά την ασχήμια που μας λούζει καθημερινά, και είναι ο καιρός για να είσαι απέναντι. Και δεν σηκώνει πια μόνο θεωρητικοποίηση αλλά λίγη (έστω λίγη) αισθητική σαν κριτήριο. Ακόμα και έτσι φαίνεται να ενοχλεί και να βαφτίζεται ως ελιτισμός ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Να πάει στο διάολο όποιος δεν τα κάνει όλα ίσωμα και δεν παίζει το ανόητο παιχνίδι του πολίτικαλ κορρέκτ, και μιας αφασίας που μας επιβάλλει να μην εκφράζουμε ας πούμε γνώμη για το τι είναι καλό και τι όχι, αφού κάτι τέτοιο κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο του "ποιός είσαι εσύ για να κρίνεις". Ωραία ας κάτσουμε όλοι ήσυχα να μην ενοχλούμε και να μην αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε άχνα για τίποτα.
Κι αν δεν την βρίσκετε με τα δήθεν εναλλακτικά, είστε τόσο γελοίοι που απλά κάνετε συγκρίσεις (ποιός είναι "πιο" μαλάκας από ποιόν) και στέκεστε σε αρνητικούς ορισμούς, γιατί δεν σας αρέσει τίποτα στ' αλήθεια. Τουλάχιστον αυτοί γουστάρουν κάτι, ενώ εσείς έχετε απλώς προτιμήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή στις κορνίζες παιδιά. Τις είχαμε φτιάξει για να αυτοπλαισιωθούμε και να μας αναγνωρίζει το κορίτσι απέναντι (κερδίζεις χρόνο στο φλερτ).
Στη μεταμοντέρνα σούπα (που έχει ξεκινήσει πολύ πριν τα "ολα παίζουν" ζίροους) ζούμε εκτός κάδρου πια. (Μια βραδιά στη Ρομίνα Πουλικάκου και τον Γιάννη Βασιλείου μπορεί να έιναι εξίσου συναρπαστική με ένα λάιβ των Flaming Lips).
Υπέροχες πολιτικές επιλογές είναι οι διασκεδάσεις μας, αρκεί να γίνονται για το γουστάρειν και χωρίς διάθεση απενεχοποίησης. Στα ούμπαλα μου το Lost, η Λευκή Κορδέλα, οι προτάσεις του Pitchfork, ζήτω τα πωγωνίσια κλαρίνα της Κατερίνας Ζάκκα, ο γιατρός House, οι αθάνατες ταινίες του Βέγγου!
Και για να επιδείξω πόσο μετα-ίντι είμαι αναφέρω (κατα σειρά ακροαματικότητας) την πεντάδα σταθμών που έχω στη μνήμη του ραδιοφώνου στο αυτοκίνητο: Εν Λευκώ, Μπλάκμαν, Τρίτο Πρόγραμμα, Σπορ Εφεμ, Μελωδία.

Γιαγιά Ντακ

Ανώνυμος είπε...

ποιος μίλησε τώρα..
ο διοσκουρίδης κι ο μένεγος. οι εναλλακτικές κουράδες της lifo και της athens voice. ρε βούρλα αφού εσείς είστε οι hipster που κράζετε. εσείς πάτε στο bios για τα "προχώ" dubstep, και μας προτείνετε δήθεν ψαγμένα μαγαζάκια από τις γαμάτες σας στήλες στα φρι πρες.

εσείς δε βάζετε τάχα μου ελληνικά καλτ στο ράδιο; εσείς δεν έχετε και καλά ψαγμένες επιλογές στα καλύτερα της χρονιάς; gui boratto, χαχαχα, γελάει ο κόσμος..
νομίζετε ότι ξέρετε κι από μουσική.

ο ρακιντζής ευτυχώς είναι πολύ πιο αυθεντικός από εσάς, τους τρέντι του κώλου. άντε γράψτε τώρα τι φέρνει το bios και το 6dogs στις στήλες σας, μη σας χάσουν από πελάτες κιόλας..

inverted_a είπε...

Το post όπως το αντιλαμβάνομαι δεν ήταν εναντίον του Ρακιντζή και ακόμα περισσότερο δεν ήταν κατά των fans του Ρακιντζή. Ήταν εναντίον όσων πήγαν στη συναυλία για να τον κοροϊδέψουν (και υπήρχαν αρκετοί, σήμερα ήταν το 1ο θέμα συζήτησης). Διαφωνεί κανείς μ' αυτό;

Φυσικά φυσικά φυσικά με την ίδια λογική που κάποιοι πήγαν στον Ρακιντζή όχι γιατί τους αρέσει αλλά γιατί άκουσαν πως "θα έχει πλάκα" κάποιοι άλλοι (ίσως λιγότεροι, ίσως περισσότεροι) πάνε σε ένα σωρό "εναλλακτικά" θεάματα, όχι γιατί τους αρέσουν, αλλά γιατί άκουσαν πως είναι "πολύ μπροστά".

Δήθεν το ένα, δήθεν και το άλλο.

(τουτέστιν)==δεν κάνει το λάιβ τον ακροατή, ο ακροατής είναι αυτός που είναι.

"Το καταλαβαίνω ότι σε αυτήν την άτσαλη post-ελληνάδικο περίοδο που προσπαθούμε να επαναφεύρουμε το mainstream, εντάσσοντας "εναλλακτικά" στοιχεία, χάνει η μάνα το παιδί και η Athens Voice τη Lifo."

--------Απολαυστική πρόταση! Καλησπέρες...

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι. Το τρας μας αρεσει οταν ερχεται στα μερη μας, εμεις δεν καταδεχομαστε να παμε στα δικα του.

(disclaimer: μ'αρεσει αρκετα ο Ρακιντζης, και πηγα και τον ειδα εκει που εμφανιζεται καθε Σαββατο.)


Have fun στη συναυλια της Θωδη στο Booze!

panagos είπε...

ναι καλά! πες ότι σκας (όπως και έγω βέβαια) που είχες εκπομπή και δεν μπόρεσες να πας, ένω όλοι οι γνωστοί σου σου έστελναν σμσ από το Γκαγκάριν, και άστα τα άλλα.
Όσα δεν φτάνει τερέζος τα κάνει τσουλούφια!
Τελός για τα εισιτήρια και τις τιμές τους στην Ελλάδα δες αυτό http://blakpig.blogspot.com/2010/02/sonisphere-festival.html

φιδάκια

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο χαμός ρε παιδιά.
Νομίζω ότι είναι προφανές. Ποιός φυσιολογικός άνθρωπος θα πήγαινε να πληρώσει για να κοροϊδέψει; Καλά ελπίζω να μην θεωρείται κιόλας πράξη αντίστασης και κριτικής στο τρας το να παει κάποιος να κοροϊδέψει τον Ρακιντζή. Μια μαλακία και απάνθρωπη στάση με τα όλα της είναι.
Αυτό νομίζω (στο περίπου) ήθελε να πει ο ποιητής Μένεγος.
Υ.Γ. Ολ Μαι Ρεσπεκτς στο τρίτο σχόλιο. Φίλε τα είπες μέσ'απ' την καρδιά σου και γουστάρω.

Εδω Fifis Frixos

Ανώνυμος είπε...

@ Ζωή στο σαλόνι
ειμαι ο "ανωνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 9:16 π.μ."
δεν εχω παει σε κανενα καλτ φεστιβαλ, δεν υποστηριζω την θωδη κι ολο το τρασοσιναφι της, και δεν ειμαι φαν του ρακιντζη. αλλα μαρεσουν μερικα τραγουδακια του γιαυτο που ειναι κι αν θες μουχουν μεινει απο πιτσιρκας που τον ακουγε φανατικα μια θεια και παντα επαιζε νωρις στα οικογενειακα γλεντια. Γιατι πρεπει να παω εκει που παιζει, στα δικα του αν θες να πληρωσω μια περιουσια και γιατι ειναι κακο να παω στο γκαγκαριν με την κοπελα μου που της εχει αποτυπωθει με τον ιδιο τροπο να δωσουμε 15 ευρω, να τραγουδησουμε και να χορεψουμε και στις μαλακιες του να περιμενουμε κανα χιτακι? και γιατι αν παω ειμαι και καλα δηθεν ή καφρος που πηγε να τον κραξει?
οσο για την εναλλακτικη κουλτουρα δωσε μου σε παρακαλω κανενα παραδειγμα γιατι ακομα ευαισθητουλια παιδακια επαναξαναμαναεκτελλουν τα ιδια και τα ιδια των κλασσικων και λιωνουν απο ευαισθησια οταν δεν εχουν γερασει σαν τους ελεεινους στο παρθεναγωγειο κι γινονται καργκιοζηδες. τωρα ειμαστε σοβαροι ενα μπιτακι μονο στο ρυθμο κι η αφωνη εδω και χρονια γαλανη εγινε μονδερνα.
ακουστε κακομοιροι τους flaming lips - μια κι αναφερθηκαν - που βαλν κατω το νταρκ σιντ οφ δε μουν κι του γαμησαν την μανα και μετα να μου φερουν οι ντοπιοι την νιοιστη επνεκτελεση του χατζιδακη και του ασιμου.
γιαυτο και ο κοσμος παει δυστυχως αν θες στο τρας, πιο πρωτοτυπα ηχοχρωματα αντιμετωπιζει.
και δεν ξερω αν τα ισοπεδωνω ολα αλλα το λαιβ του ρακιντζη δεν ηταν σε καμια περιπτωση χειροτερο απτα αντιστοιχα του δελιβορια - εκει κοιταζα και το ρολοι και ναι γελαγα τρανταχτα!

Walt είπε...

Σωστός! Τερέζε...

i pasignwsti είπε...

egw mazi me ton/tin inverted_a!etsi akribws einai ta pragmata!to dithen einai dithen eite einai sto 6 dogs eite einai sta mpouzoukia

EISVOLEAS είπε...

Τα ειπες ολα, goldmouth.

Ανώνυμος είπε...

το ντεμεκ τι σημαινει?
γιατι μιλατε σαν τους δηθεν που δουλευετε?
Και ο τομ γουεητς δεν ξερω αν ειναι γραφικος ή μεγαλοφυια (δεν ανηκω στην κατηγορια σας, των κατεχοντων της απολυτης αληθειας - του πιο επικινδυνου σιναφιου κατα τον μεγαλο μπουνιουελ) αλλα οποτε τον ακουω γελαω και κλαιω ταυτοχρονα απο συγκινηση.
πρεπει να εισαι τελειος απαιδευτος για να επικαλεισαι σαν αντιδωτο στην βρωμια που μας περιτριγυριζει την ανευ ορων παραδοση σε οτι σερβιρεται σαν εναλλακτικο...

ο "ανωνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 9:16 π.μ."

Ανώνυμος είπε...

δώσε ξεκατίνιασμα...!
crackhitler έγινε εδώ μέσα για τον Ρακιντζή (αν είναι δυνατόν!)

(άλλος ανώνυμος)

Ζωή στο σαλόνι είπε...

dear "ανωνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 9:16 π.μ." (γράψε κι εσύ ένα όνομα ντε).
Εσύ έχεις πέσει στη λούπα των συγκρίσεων, του στιλ 6 d.o.g.s. versus S.A.G.A.P.O., και έχεις επινοήσει αυτό τον αντίπαλο που σου χρησιμεύει για τον δικό σου αυτοπροσδιορισμό. Αυτό εννοώ: μπορείς να έχεις απέναντι και τους μπόηδες και τους ντεμεκ (=σαλονικιώτικο "δήθεν", εντάξει τώρα;) ψαγμένους που πάνε και πληρώνουν 7 ευρώ το ποτό σε πλαστικό ποτήρι στη μισογκρεμισμένη Αβραμιώτου (που μετά το αποκαλούν under-construction-party για να βρουν λόγο να γουστάρουν μεσα σε γκρεμισμένους τοίχους). Μπορείς να έχεις απέναντι και την Άθενς βόις, και εν τέλει ναι μπορείς να έχεις απέναντι και τον Ρακιντζή. Αυτό που μπορεί να τα ενώνει όλα είναι πως είναι σκουπίδια. Και προφανως για κάποιους άλλους δεν είναι. Άμα εσύ γουστάρεις Ρακιντζή δεν θα τσακωθούμε κιόλας που εγώ δεν την παλεύω. Αλλά δεν θα βγάλω και κόμπλεξ υπερασπίζοντας αυτά που εγώ γουστάρω σε σύγκριση με αυτά που γουστάρεις εσύ, δηλαδή υπονομεύοντας τα δικά σου για να αναδειχθούν τα δικα μου. Δεν θα μπώ στην κατρακύλα για να δείξω πως τελικά εγώ είμαι ο πιο μάγκας. Σκουπιδαριά υπάρχουν σε όλες τις όχθες. Δεν θα τα συγκρίνουμε για να δούμε ποια είναι τα καλύτερα σκουπίδια.

raz2002 είπε...

Par'ton Pouf tora kai mokoto..