Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Λατερνατιβ και Μουσικη @ 02-03

Δίσκος #1: Nicolas Jaar - Space Is Only Noise



Τι είπα: Έχει μεγαλώσει στη Χιλή. Είναι πιτσιρικάς. Είναι στην ίδια λίγκα με τον James Blake, τον How To Dress Well και Toro Y Moi. Είναι ο πρωταθλητής μεταξύ τους αφού κερδίζει όπου χάνουν πόντους οι άλλοι. Φτιάχνει ολοκληρωμένα τραγούδια χωρίς να ακούγεται ελιτιστής. Απορώ πως το καταφέρνει σε τόσο μικρή ηλικία. Μάλλον δεν είναι ποπ αν και έχει σιγνκλάκια. Απολαυστικός

Τι ξέχασα:
Βαριέμαι τα περισσότερα από τα remixes που έχει κάνει πέρσι. Δεν με ιντριγκάρει καθόλου που διαβάζω ότι στα dj set του φτάνει μέχρι τα 100 bpm.

Τι έκανα λάθος: Εντάξει ποπ είναι, μην κοροιδευόμαστε.

Ο Τερέζος:
Δεν μπορεί να καταλάβει τι το καινούργιο έχει αλλά τον τοποθετεί πάνω από τον μέσο όρο. Αισθάνεται γέρος και ενοχλείται που ο εφηβικός του ήρωας Villalobos είναι μια από τις επιρροές του Jaar. "Είναι υπερεκτιμημένος αλλά όπως φαίνεται περνάω φάση γκρίνιας"

Ο Τσουλούφης: Είναι κυρίως ενοχλημένος που έχει χαθεί αυτό το παλιό "αυτός ακούει indie" ή αυτός είναι ρέηβερ. Αποκάλυψε πως στις 30/4 θα εμφανιστεί στην Αθήνα. Του αρέσει πολύ αλλά θα τον βαρεθεί γρήγορα.

Αν
ήταν ο κόσμος δίκαιος θα ακούγαμε αυτό:
Nicolas Jaar - Space Is Only Noise If You Can See



Δίσκος #2: P.J. Harvey - Let England Shake




Τι είπα: Όγδοος δίσκος, χωρίς να μετράω τις δύο συνεργασίες της με τον Parish. Δεν είναι παλιομοδίτικα γραμμένος ως concept δίσκος αλλά διαπραγματεύεται την ιστορία και την ταυτότητα της Αγγλίας. Υπέροχος δίσκος που σε πιάνει από τα μαλλιά με την πρώτη ακρόαση. Εδώ υπάρχουν 2-3 τραγούδια που αργότερα θα τα αντιμετωπίζουμε ως highlight της καριέρας της. Κατάφερε πάλι να μεταμορφωθεί σε κάτι καινούργιο.

Τι ξέχασα: Να τονίσω πως ο δίσκος βασίζεται πολύ στη φωνή της. Πως αυτό είχε να το κάνει από τις μέρες του Rid Of Me.

Τι έκανα λάθος: Τίποτα, είμαι απόλυτος με την PJ αυτή τη φορά. Βέβαια αργότερα, μιλώντας για το Burn, Baby, Burn Tour τον Khan τον έβαλα στους Mister Comatose. Είναι Captain Comatose.

Ο Τερέζος: Δήλωσε πως βιάστηκαν να κράξουν τον δίσκο αλλά είναι λιγότερο ενθουσιασμένος από εμένα. Πρότεινε να ακούσει ο κόσμος την Anna Calvi.

Ο Τσουλούφης: Δεν είχε ακούσει τον δίσκο και σιώπησε. Αν ακούσεις προσεκτικά θα καταλάβεις πως χάζευε στο ιντερνετ.Ακούγεται το πληκτρολόγιο να έχει πάρει φωτιά.

Αν ήταν ο κόσμος δίκαιος θα ακούγαμε αυτό:
P.J. Harvey - All And Everyone
μιχαλόμπος

4 σχόλια:

Laternative είπε...

βρες εναν τιτλο ρε ...ακου εκει "λατερνατιβ και μουσικη"...ειναι βαθια πασοκικο 80s τυπου "νεοι και αθληση"...
εκτος αν θες να μας πεις κατι
τερεζος

Ανώνυμος είπε...

μιχαλόμπος speaking.....

araptakos είπε...

Aπό την πριγκηπέσσα Αννα και την βασιλομήτρα Πόλυ ποια να διαλέξω?

(η γριά η κόντακ έχει το zoom in, όπως είπε κι ένας φιλόσοφας)

μιχαλομπος είπε...

δεν τα παμε καλα με τους βασιλικους αλλα ουτε με τους πριγκιπες.Η πόλυ είναι πιο πάνω αλλά πόσο ωραία και η αννούλα;

θα ακολουθησει και το σχολιο για την πριγκιπεσσα asap