Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σήμερα θα κάνουμε κάτι περίεργο που λέγεται... Kunsthalle


Σήμερα στις 22:00 το βράδυ θα βγούμε ζωντανά από ένα "γκρεμίδι" στο Μεταξουργείο. Και, επειδή, δυσκολεύμαστε να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί διαβάστε τι έγραψε η Μαρίνα Φωκίδη που το σκέφτηκε :

Τι είναι αυτό; Θα δείτε σύντομα...

Ο όρος «Kunsthalle» αναφέρεται ήδη από τον 19ο αιώνα σε «μουσειακού» τύπου χώρους που παρουσιάζουν πρόγραμμα εφήμερων εκθέσεων, ενώ συνήθως δεν διαθέτουν μόνιμη συλλογή. Ανάλογα κέντρα τέχνης ιδρύθηκαν και χρηματοδοτούνται από σωματεία πολιτών και τοπικών πατρώνων της τέχνης με κύριο στόχο την «αισθητική παιδεία». Παρόλο που ο θεσμός ξεκίνησε στις γερμανόφωνες χώρες, έχει επικρατήσει διεθνώς στο πλαίσιο δεξίωσης της σύγχρονης τέχνης, σηματοδοτώντας την ραγδαία ίδρυση χώρων τέτοιου τύπου.

Στις 13-17 Μαΐου 2010 η Kunsthalle Athena θα στεγαστεί σε ένα παλιό νεοκλασικό κτίριο (που παραχωρείται για την περίσταση από την εταιρεία ΚΜ) στην περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου, η οποία αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής εκδήλωσης Remap. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Aids-3D, Αλέξανδρος Γεωργίου, Πηνελόπη Γεωργίου, Αλέξανδρος Μυστριώτης, Amateur Boyz, Ανδρέας Αγγελιδάκης, Άγγελος Πλέσσας, Annika Larsson, Archive Books, Χριστίνα Δημητριάδη, Χρήστος Λάλιος, Δήμητρα Βάμιαλη, Forte, Gert & Uwe Tobias, Helga Wretman, Ηρακλής Ρενιέρης, In to the Pill, Jenny Marketou, Joulia Strauss, Juliette Bonneviot, Κώστας Τσιούκας, Λυδία Δαμπασίνα, Μανώλης Μπαμπούσης, Marc Bijl, Mathieu Laurette, Olaf Nicolai, Πάνος Κούτρας, Παντελής Παντελόπουλος, Paul Zografakis, Heinrich Spaeth, Rafael Rozendaal, Robert Pettena, Σωκράτης Σωκράτους, The erasers, Vvork, Warren Neidich, Ylva Ogland, Γιώργος Σαπουντζής, Γιώργος Σταμκόπουλος. Και με τη βοήθεια των γκαλερί Breeder, AMP, Ελένη Κορωναίου, Λωραίνη Αλιμαντίρη και άλλων φίλων πραγματοποιείται το πρότζεκτ Kunsthalle Athena - The Bar. Νέες παραγωγές έργων τέχνης, καλλιτεχνικές, μουσικές και χορευτικές performance σε ανοιχτή σχέση με το κοινό, επιλεγμένα βιβλία και περιοδικά για την Αθήνα, προβολές, dj-set μέσα σε έναν εικαστικά και αρχιτεκτονικά διαμορφωμένο χώρο, ακόμη και μια υπηρεσία ταξί ως έργο τέχνης, θα αποτελέσουν τη δεύτερη «ζωντανή» έκθεση του νεοσύστατου ιδρύματος τέχνης Kunsthalle Athena.

Το πρότζεκτ πραγματοποιείται με την ευκαιρία του Διεθνούς Συμποσίου του ΙΚΤ (International Association of Curators of Contemporary Art, http://www.iktsite.org/) στην Αθήνα, 13-16 Μαΐου.

Την Πέμπτη στις 13 Μαΐου και μετά τις δέκα το βράδυ θα βρίσκονται στα deck οι Αmateur Boyz, οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση για το πάρτι που διοργανώνει η Kunsthalle Αthena με τους Breeder. Αν τύχει να βρεθείτε στο Μεταξουργείο και περάσετε, υπάρχει περίπτωση να φωτογραφηθείτε στο αυτοσχέδιο στούντιο της Χριστίνας Δημητριάδη, που θα βρίσκεται στημένο στον χώρο, να ακούσετε μια κλασική ορχήστρα δωματίου να παίζει την πρώτη συμφωνία της καλλιτέχνιδας Annika Larsson, να σπάσετε μπουκάλια για να βοηθήσετε στην ολοκλήρωση του γλυπτού του Rafael Rozendaal, να παίξετε με το έργο-website που έφτιαξε ο Άγγελος Πλέσσας ειδικά για την Kunsthalle Athena, να σερβιριστείτε ποτά από το Jungle Junction μπαρ του Robert Pettena, να κάνετε διαλογισμό για περισσότερα χρήματα, ή ακόμη να αράξετε στις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια, έργα του Ανδρέα Αγγελιδάκη, τα οποία θα μπορείτε και να αγοράζετε κατευθείαν και να τα πάρετε σπίτι σας φεύγοντας! Τα υπόλοιπα που ακούσαμε λέμε να τα κρατήσουμε για έκπληξη..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που θα γίνει αυτό ρε παιδιά ακριβως??

Laternative είπε...

Κεραμεικού 28, πλατεία Κεραμεικού