Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Την ψάχνουμε τη φάση...




Σήμερα στις 22:00: H Νέα Γενιά .... για τη νέα γενιά. Ο Γιάνος Λιβανός, γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, θα απαντήσει στις 22:00 το βράδυ στις ερωτήσεις μας. Στόχος αυτής της κουβέντας είναι να εξετάσουμε κατά πόσο η Γενική Γραμματεία μπορεί να βοηθήσει τα σχέδια και τους στόχους της νεολαίας την εποχή της κρίσης.







Και ένα σχόλιο για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού Βήματος:

(επειδή διαβάζουμε πολλά από σχετικούς και άσχετους)

1. Ασφαλώς είναι μια απώλεια. Το καθημερινό Βήμα όσον αφορά τον ενημερωτικό του χαρακτήρα ήταν αξιόλογο. Καλά ρεπορτάζ, εξαιρετικά διεθνή, ενημερωμένο πολιτιστικό. Το σύνολο των αρθρογράφων του θα το κρίνει η ιστορία.

2. Εφόσον και δεν υπάρχουν εργασιακές απώλειες το κλείσιμο του είναι μια λογική κίνηση. Οι κυκλοφορίες του ήταν λιγότερες από 8.000 ημερησίως τη στιγμή που το ιντερνετικό Βήμα φυσάει. Από το να διώξουν κόσμο καλύτερα να κλείσουν μια εφημερίδα που δεν είναι και στα καλύτερα της. Λιγότερο χαρτί...

3. Το καθημερινό Βήμα ήταν μια κίνηση της γενικότερης χρηματιστηριακής ευφορίας που διαπερνούσε τη χώρα το 1999. Οι φουσκωμένες μετοχές του ΔΟΛ τότε το έφεραν πάλι στα περίπτερα. Όπως και πολλά άλλα. Επίσης, ήταν μια προσπάθεια του Οργανισμού να κρατήσει στην εξουσία την κυβέρνηση Σημίτη. Το κατάφερε ένα χρόνο αργότερα. Πολλοί μάλιστα τότε έλεγαν πως "αν βγει ο Σημίτης το καθημερινό θα κλείσει". Κράτησε δέκα χρόνια, όμως.

4. Τα πολλά Rip και τις προφητείες περί πτώσης να τις κρατήσουμε για πιο τρανταχτές περιπτώσεις και όχι για το Βήμα. Δεν έκλεισε και το Κυριακάτικο. Εξάλλου η εφημερίδα βοήθησε στη δημιουργία ενός πολύ καλού site όπως είναι αυτό του Βήματος.

5. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο πατέρας μου. Ήταν ένας από τους φανατικούς αναγνώστες του.

τσουλούφης (σε λίγες μέρες θα αλλάξω ψευδώνυμο)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον! Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να ακούσω την εκπομπή, θα με ενδιέφερε ωστόσο πολύ να ρωτήσω τον κύριο Λιβανό:

α) εάν είναι κατά της κομματικής αναξιοκρατίας και πως αυτή του τη θέση την εκφράζει από το δημόσιο φορέα που διοικεί.

β) με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες προσλήφθηκαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι που απαρτίζουν το Παρατηρητήριο του Παιδιού. Η διευθύντρια επίσης.

γ) σχετικά με τις Θυρίδες Επιχειρηματικότητας που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Νέαε Γενιάς: με τι κριτήρια προσλήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι (σύμβουλοι και υπεύθυνοι έργου), πόσο καιρό έχουν να εμφανιστούν στην εργασία τους, πότε παρέδωσαν τελευταία φορά τις προόδους της δουλειάς τους; Επίσης, τώρα που λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων θα γίνουν νέες προσλήψεις ή θα ανανεωθούν οι προϋπάρχουσες; Αν γίνουν νέες προσλήψεις θα βασίζονται στο βιογραφικό ή στο ψηφοδέλτιο;

Ευχαριστώ πολύ!