Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

ATHENS ALLEYCAT MASQUE RACE
ATHENS ALLEYCAT MASQUE RACE: ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης επιτέλους είναι εδώΟύτως ή άλλως ζούμε σε ένα διαρκές καρναβάλι: ένας πολέμιος του πρασίνου έχει ντυθεί “δήμαρχος που υποστηρίζει πράσινες ταράτσες”, οι ίδιοι άνθρωποι που ανταλλάσσουν μεταξύ τους πόστα έχουν ντυθεί “κυβέρνηση ανασχηματισμού”, μια κάστα ανεγκέφαλων πολεμοχαρών έχει ντυθεί “αστυνομία” και η κακής ποιότητας άσφαλτος “ποδηλατόδρομος”. Αυτή τη φορά τουλάχιστον θα είναι επίσημο. Ο δρόμος (σου) μιλάει! Εσύ τι θα ντυθείς; Βγάλε τη στολή του πιερότου που δίσταξες να πετάξεις στην τελευταία μετακόμιση, ζωντάνεψε το πνεύμα του Ζορό που καταπιέζεις τα τελευταία χρόνια και συ κοπελιά πρόσεχε! Βασίλισσα της Νύχτας με Μίνι: μην πιαστεί το τούλι στην αλυσίδα και χάσεις την πρωτη θέση!Ήρθε και θα κάνει την πόλη Ρίο!

ΜΑΣΚΕ ALLEYCAT RACE!

Είσαι λόκαλ? Έλα να συμμετάσχεις στον απόλυτο ποδηλατικό σουρεαλισμό, στη γιορτή της απελευθέρωσης από το αυτοκίνητο:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2008

Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη! Αστικοί Ποδηλάτες Όλοι Έυπρόσδεκτοι (Αυστηρά Μόνο Μασκαρεμένοι)! ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Έρχεσαι στο Ζάππειο (μπροστά από το Μέγαρο) μασκαρεμένος, με το ποδηλατό σου στις 22 Φεβρουαρίου 2008, στις τρεις το μεσημέρι (15.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας. Συμβολική συμμετοχή: 2 ευρώ (για να καλυφθούν έξοδα – αφίσες, έπαθλα κτλ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Ζάππειο Μέγαρον, 15.00μμ. Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθεί το
ακριβές δρομολόγιο μαζί με το registration (φόρμα συμμετοχής ελληνιστί). Αυτό περιλαμβάνει σημεία ελέγχου (check points) απο τα οποία θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε με την προκαθορισμένη σειρά προκειμένου να τερματίσεις. Όλα τα check
points είναι γνωστά σημεία του κέντρου. Σε κάθε ένα απο αυτά θα σε περιμένει ένας
«λόκαλ» τύπος/τύπισσα που θα σου σφραγίσει το registration, έτσι ώστε να μπορείς
να αποδείξεις οτι πέρασες από όλα τα check points. Τερματίζεις αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα check point στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Αρκεί μόνο να περάσεις από όλα τα σημεία με τη σωστή σειρά. Δρόμοι, πεζόδρομοι, σκάλες, λόφοι, αλάνες, πάρκα... οποιαδήποτε διαδρομή διαλέξεις είναι θεμιτή.

ΝΙΚΗΤΗΣ
Νικητής είναι όποιος/α τερματίσει πρώτος/η έχοντας συλλέξει όλες τις σφραγίδες από τα check points πάνω στο registration.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε αυτό το ALLEYCAT μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει διαγωνισμός Footdown. Οι κανόνες είναι απλοί: όποιος πατήσει στο έδαφος χάνει - κερδίζει αυτός που θα μείνει στο τέλος. Όλοι οι ποδηλάτες κινούνται μέσα σε ένα κύκλο. Προσπαθείς να ελιχθείς ανάμεσα στους υπόλοιπους ποδηλάτες χρησιμοποιώντας την ισορροπία σου και μόνο. Απαγορεύεται να σπρώχνεις με τα χέρια σου ή να τραβάς άλλους απο την μπλούζα ή το ποδήλατο. Μπορείς όμως να τζαρτζάρεις με τον ώμο σου. Σιγά-σιγά καθώς ο ένας μετά τον άλλο ποδηλάτη αποκλείονται, ο κύκλος μικραίνει και μένουν όλο και λιγότεροι ποδηλάτες. Κερδίζει ο τελευταίος που θα παραμείνει όρθιος χωρίς να έχει πατήσει στο έδαφος.
Καλή τύχη!

PARTY
Μετά το ALLEYCAT RACE και τον διαγωνισμό FOOTDOWN
θα ακολουθήσει ποδηλατικό πάρτυ στο Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44 (17.00 – 22.00).
DJ δράση:
Βeat Me Up!
DJ HOME
PM vs Asteras X
Videos/ Projections

Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!


Μας αρέσουν γιατί είναι τρελοί, γιατί έχουν ακτιβιστική άποψη με δράση και όχι με αυτιστική διαμαρτυρία, γιατί εφαρμόζουν στην πραξη το αίτημα επαναδιεκδίκησης του δημόσιου χώρου που είναι δικός μας και δεν (πρέπει να) ανήκει σε κανένα δήμαρχο ή μεγαλοεργολάβο! Θα βάλουμε και μουσικές σε κάποια στιγμή του πάρτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: