Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Από www.skai.gr
Στο απολογητικό του υπόμνημα ο ειδικός φρουρός, που κατηγορείται για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη, υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 νεαρούς και ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα εποστρακίστηκε. Στο υπόμνημά του δε ζητάει πουθενά συγγνώμη, ούτε αναφέρει ότι λυπάται. Μάλιστα, αφήνει βολές κατά του 15χρονου λέγοντας ότι αυτός και η παρέα του πριν έρθουν στα Εξάρχεια, για να επιτεθούν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπως συνηθίζουν, είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια που έγιναν στο κλειστό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου. Ο ειδικός φρουρός υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα το βράδυ του Σαββάτου τα οποία τους φώναζαν "μπάτσοι αλήτες θα σας κάψουμε ζωντανούς" και τους πετούσαν πέτρες μπουκάλια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Εν συνεχεία, διαψεύδει τον αυτόπτη μάρτυρα που λεει ότι πυροβόλησε με ευθεία βολή προς το παιδί κρατώντας το πιστόλι με τα δύο του χέρια. Ακόμα, λέει ότι όταν το πλήθος δεν υποχώρησε από τη χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έριξε ο δεύτερος φρουρός, έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα μπορεί και τρίτη από ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Είπε δε ότι δεν αντιλήφθηκε να έχει τραυματίσει κανέναν. Επίσης, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του νέοι που κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών, συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης αλλά και διάφορα γήπεδα όπου προκαλούν επεισόδια μη επιδεικνύοντας επομένως την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου εφήβου. Είπε δε ότι ο 15χρονος είχε αποβληθεί από ιδιωτικό σχολείο και άλλαζε πολύ συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά.Τέλος, είπε πως το 2007 ο διευθυντής της αστυνομίας Αθηνών του απένειμε έπαινο για την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών κάτι που δείχνει αυξημένο αίσθημα ευθύνης και επαγγελματικής ευσυνειδησίας...
Συνήγορος υπεράσπισης, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι ο Αλέξης Κούγιας...
Δηλαδή, αυτός εδώ ... (που κατηγορεί μετά θάνατον έναν 15χρονο για χουλιγκανισμό)


Δηλαδή, αυτός εδώ ... (που κατηγορεί μετά θάνατον έναν 15 χρονο για αποκλίνουσα συμπεριφορά)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την φραση αποκλίνουσα συμπεριφορα συνήθως την χρησιμοποιουν ψυχιατροι και δικηγοροι. οι τελευταιοι, ως φαινεται για να σπιλώσουν ακόμη και νεκρους. νομίζω την πιο σωστή προσέγγιση την εκανε ο αλαβανος-όχι το κόμμα του. πρέπει να δοθεί χώρος στους νέους. να νιώσουν ότι ζουν. από την εκπαιδευση ,μέχρι την διασκεδαση και όλα αυτά μέσα στο αστικό τοπίο είτε της αθήνας είτε οποιασδήποτε άλλης ελληνικής πόλης. ένα αστικό τοπίο το οποίο πρέπει και αυτό να γίνει πρωταγωνιστής στη ζωή μας και όχι να μας χαρακτηριζει. σε κάθε περιπτωση όμως το γεγονός αυτό ανέδειξε τους ακτιβιστές του facebook-τραγικο. μετα τους νοικοκυραιους με τους καναπεδες, προέκυψαν και οι ακτιβιστες του facebook, μπαίνουν σε group για τον "15χρονο", σε group για εκδικηση προς τον αστυνομικό... δυστυχως εκει έχουμε φτάσει.

θωμάς

Μικρός Μπετόβεν είπε...

Εμένα με ανησυχεί ένα πράγμα: ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ ΚΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Εμείς τα λέμε, εμείς τ'ακούμε, οι ίδιοι και οι ιδιοι...

Ανώνυμος είπε...

Polla ta anisixitika pou simvenoun meta ton thanato tou Alexi. Kai fusika den anaferome sta episodeia.
Anaferome stin eikona tou MATa me to oplo stin poreia tis kuriakis, stous purovolismous ston aera meta tin kideia tou pediou kai sta aisxra pou esxatos ipostirizei o dolofonos kai o reality-lifesyle dikigoros tou.
Ola auta mazi me kanoun na pisteuw oti i pleura tis astunomias (profanws me tin upostiriksi tis kuvernisis) oxi mono den katalave tin sovarotita tis en psuxrw dolofonias enos 15xronou apo ta anikana organa tis, alla paei na mas kanei xekatharo oti apo edw kai pera ta pistolia tha vgenoun opote autoi goustaroun kai oti sti sunexeia tha athwononte apo exostrakismenes sferes kai mafiozous dikigorous.
Profanws, oute to gegonos oti i Athina kaike exetias tous den itan arketo gia na tous kanei na xestomisoun mia signomi.
Profanws, oi epomenes kiniseis antidrasis prepei na einai pio apofasistikes.