Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

και "η ζωή στο σαλόνι" γράφει για το laternative ... χαμός


Παραγόντισε με!

Ξέρεις, είναι και που έλειπα, και γύρισα ξαφνικά και ενθουσιάστηκα με την κατάσταση εδώ. Αυτήν που βρήκα με τα αμέτρητα αφισάκια των λάιβ, με τις 2000 εγγραφές στο μάισπέις, με έναν γενικό ας πούμε αναβρασμό. Ψιλοχαμός εδώ που τα λέμε σε σχέση με τον πενταετή μεσαίωνα που πέρασε η Αθήνα. Ήταν τότε που καθημερινή στις 4 το μόνο που έπαιζε ανοιχτό και κοντά στα σύνορα, ας πούμε του δήμου, ήταν ένα κωλάδικο στην Πανόρμου. Αλλά και αυτό μπόμπες είχε. Ναι. Παίζει κίνηση. Και γενικά θεωρώ πως βγήκαμε κάπως από το τούνελ για κάμποσο καιρό ακόμα. Οπότε με μια τέτοια χαρά γούσταρα αυτή την κάβλα που όλοι παίζουν μουσική. Πάλι. Πάμε-λίγο-ρε-παιδί-μου και τέτοια. Και θα το πώ τώρα γιατί αλήθεια το νομίζω και δεν θα το ξαναπώ ποτέ, και ορκίζομαι γι αυτό, κάτι πολύ καλό θα βγεί από όλο αυτό και θα γουστάρουμε όλοι. Του πούστη. Μοιάζει λίγο με το ευρωμπάσκετ η φάση. Όλοι μπάσκετ. Και τσούπ, να και οι μπασκετμπολίστες.

Με τους σκυλάδες και τους τραγουδιστές και με πίστα και μπουζούκια και τέτοια γενικά δεν έχω κάποιο ιδεολογικό πρόβλημα. Ας πούμε πως δεν με ενοχλούν αυτοί καθ’ αυτοί. Οπότε δεν θα μπω τώρα στα άλλα που με ενοχλούν. Τα «περί» και τα τριγύρω. Και η αλήθεια είναι πως με την είσοδο των φέιμ-στόρι, άρχισα να σέβομαι ειλικρινά, Γονίδη, Άντζελα, εντάξει με τον Μαζωνάκη έχω και ένα πάθος, ακόμα και Καρρά. Και σε καμμιά περίπτωση δεν το λέω αυτό σε στιλ «cult». Άλλο και αυτό το «cult»: ο χρυσός μηχανισμός απενοχοποίησης (των κόμπλεξ). Όχι. Καμμία σχέση. Όλοι αυτοί, αυτοί οι παλιοί ας πούμε, έκαναν 20 χρόνια πίστα. Στον παλιό Διογένη έπρεπε να έχεις γράψει χιλιόμετρα, να τα λες κάθε βράδυ, και όχι μόνο να αντέχεις στα απίστευτα που συμβαίνανε σε αυτά τα μαγαζιά, αλλά να δείχνεις και ευτυχής και άνετος, και άρχοντας. Και εκεί που ο άλλος παίρνει τα παράσημα του -έχει πασχίσει στην πίστα με το να χέρι να κρατάει το μικρόφωνο και με το άλλο να πιάνει γαρύφαλλα, και με το τρίτο να τα πετάει πίσω, να μιλάει, να τα λέει, να χαιρετάει, και γενικά να επιτελεί ένα πολυμήχανο δράμα ΚΑΘΕ βράδυ- τσουκ! δίπλα του ο τάδε του φέιμ στόρι που τα έμαθε όλα σε εντατικά.

Αυτό με τα εντατικά δεν το πιασα ποτέ. Λες και οι υπόλοιποι, που κανουμε το κανονικό μάθημα αγγλικών είμαστε μαλάκες. Λες και το πρόβλημα εντοπίζεται στον ρυθμό διδασκαλίας, και όχι σε αυτόν της μάθησης. Έβλεπα μια διαφήμιση στο μετρό του Λονδίνου, εκεί που δεν προλαβαίνεις με τίποτα, τίποτα, και που πουλιούνται όλα. Έβλεπα λοιπόν μια διαφήμιση που υποσχόταν πως στο τάδε καταπληκτικό μετροπόλιταν γιουνιβέρσιτι έπαιρνες πτυχίο σε ενάμιση χρόνο και μάστερ σε 6 μήνες. Και αναρωτιόμουν. Εγώ θέλω να πάρω πτυχίο σε 3 μήνες και μάστερ σε 24 ώρες. Why not? Με τσιπάκια εμφυτευμένα λέμεε. Σωστά;

Ε, πού να ΣΤΑΘΕΙ ο φείμ-στόρι-Κώστας ας πούμε. Ε, και πόσο μαλάκας να νιώσει και ο κάθε Γονίδης. Και εντάξει δεν θα ξεφύγω με το πως ένιωσε ο Γονίδης, αλλά θα μείνω στο πως να σταθεί ο άσχετος, εκεί που τον πετάξανε (ποιοί;). Και μην μου πεις πως ο άσχετος δεν θα πρεπε να δεχθεί γιατί το ξέρουμε πόσο ψώνιο είσαι και εσυ. Στάνταρ θα δεχόταν. Και θα ξαναδεχόταν. Και ξανά. Είναι τα φώτα. Αφού ξέρεις.Ταυτόχρονα με αυτές τις εκσυγχρονιστικές κινήσεις εμφύτευσης γνώσης και εμπειρίας (των άλλων) και την καθετοποίηση των εταιριών, όπου ant1 παράγει, ant1 διαφημίζει, ant1 πουλάει –δύο κινήσεις που δεν συμβαίνουν μόνο σε αυτόν τον χώρο- τα πράγματα ήταν σαφή: λέγε-λέγε σε κάνουμε φίρμα αγόρι μου και μετά έρχεται και κόσμος να σε δεί και σε γουστάρουνε και όλα. Αλλά χρειαζόμαστε και τον κόσμο να συνεργαστει. Εντάξει; Αυτή η βιομηχανία, αυτή της αυτοεκπληρούμενης προφητείας είχε σταματήσει να με σοκάρει και έτσι είχα μείνει να την χαζεύω. Ούτως η άλλως εγώ-ακούω-άλλα. Ναι; Ε, και πριν καμιά βδομάδα πήγα στην συναυλία των Ματίς στο Γκάζι που το έκαναν τσάμπα με την Άθενς Βόις και όλα τα παιδιά. Τους άκουγα καιρό αυτούς. Σαν όνομα. Σε κάποια φαση είχα πετύχει και ένα δισκάκι που δεν μάρεζε, αλλά δεν πειράζει. Το ΟΝΟΜΑ έπαιζε πάντως. Πολύ. Είναι το πουλέν χρόνια. Και πάρε και άθενς βόις, και πάρε και λάιφο και αβόπολις, και γενικά πρέπει να είναι και πολύ γαμάτοι αυτοί. Εσύ τώρα δεν ξέρεις. Διαβάζεις. Τα «άλλα». Και δεν βλέπεις ant1. Λέμε τώρα. Αλλά το να παίζει λάιβ με την μπάντα που μας έχεις πείσει, το λάιβ ναναι τσάμπα, σε ένα καλό στέιτζ, και γαμάτο χώρο και να έχεις και απο κάτω 500 άτομα, και να μην είναι καν 50 δικοί τους, «δικοί τους» δηλαδή αυτοί που ακούνε και που γουστάρουν την μπάντα και που θα πάνε να τους ακούσουνε και να γουστάρουν, αυτούς τους δικούς τους (όχι δεν λέω τους φίλους, γιατί και αυτοί λείπαν κάπου) είναι συγκλονιστικό. Εντάξει, και για να μην γενικεύω εμένα με τάραξε. Και σκέφτομαι. Καλά, δηλαδή έχουμε ξεφύγει τελείως; Μας τα χουνε σπάσει για την μπάντα φάντασμα; Μα δεν τους ακούει τελικά κανείς. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ το θράσος ή παρανοώ; Δεν έχουν κοινό λέμεεε. Ρε δεν τους ακούει κανεις. Δεν έπεσε μισό παλαμάκι σε ολόκληρη ώρα την ώρα που ο ξανθός περφόρμερ ολοκλήρωνε το προβαρισμένο σόου ανεπηρέαστος από την απάθεια που προκαλούσε. Καλά δεν είπαμε πως εμείς ακούμε κιθάρες και τα τέτοια;

Δεν με ενοχλεί που ο Ρουβάς αποκαλείται εθνικός σταρ. Ο Ρουβάς είναι εθνικός σταρ. Αλλά πόσο καιρό θα κάνει μπίζνες ο Ρουβάς και το παρεάκι του με την ερτ; Και γιατί; Το χάζευα κι αυτό μέχρι που είδα και για το λάιβ στο καλλιμάρμαρο που διαφημίζει η αφίσα: «Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παρουσιάζει». Το ΕΣΝ είναι «Ο επίσημος φορέας που εκπροσωπεί την ελληνική νεολαία στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Δηλαδή η μπίζνα συνεχίζεται. Και φυσικά και η επίσημη θέση του «κράτους» για το τι κουλτούρα επίσημα και πολιτικά γουστάρει. Μας λέει ρε παιδί μου, καμαρώστε τον Ρουβά. Έτσι να γίνετε όλοι. Εντάξει; Και ποιος να τους την πει δηλαδή; Η άθενς βόις; Το αβόπολις; Το μπάιος; Σίγουρα πάντως όχι οι φανς των Ματίς που δεν υπάρχουν. Χα!

Δεν γίνεται να ροκάρεις ας πούμε, και να χεις μια μπάντα και μέσα σε ένα χρόνο να καταλάβεις τη σκηνή του Λυκαββητού. Ούτε της Κοτζιά. Ούτε από τους 20 κολλητούς, ξαφνικά να παίξεις μπροστά σε 1000 ανθρώπους. Ρε παιδί μου δεν τους έχεις. Δεεεν. Θέλεις χρόνο. Η μουσική θέλει χρόνο, οι μπάντες θέλουν χρόνο. Γενικώς τα πράγματα θέλουν χρόνο. Εκτός από τα εντατικά. Και ok πάμε προς το δρόμο της διασημότητας, πάμε να γίνουμε χρυσοί θεοί. Αλλά γιατί-τέτοια-βιασύνη; Και γιατί να μασάνε τόσοι μουσικοί απέναντι σε επαγγελματίες πωλητές hype και άλλων αξεσουάρ. Και σε τι διαφέρει τελικά αυτό το «ανεξάρτητο», έτσι όπως κατακλύστηκε από παραγοντιλίκια, από το φέιμ στόρι; Στις κιθάρες; Και πώς διαφέρουν τα αντίστοιχα μέσα πώλησης του; Στο ότι είμαστε γαμώ τα άτομα; Στο ότι όλοι θέλουν να λένε ποιος ανακάλυψε ποιόν και το next-big-thing? Τόσο παραγοντιλίκι και αούα που να το σηκώσει ένας χώρος που ακόμα δεν υφίσταται καν; Είναι σαν να έχεις ένα μωρό και να του τραβάς με το στανιό τα χέρια και τα πόδια για να ψηλώσει και να μεγαλώσει εντατικά. Ε, το μωρό άλλο που δεν θέλει να μοιάζει με μεγάλος, και τελικά όχι μόνο μένει τελικά παραπληγικό, αλλά γίνεται και μαλάκας. Λέμε τώρα.

Γιατί πολύ γαμώ το «ανεξάρτητο». Καταλαβαινόμαστε και δεν το εξηγώ. Αλλά όταν του την πέφτουν από παντού όλοι αυτοί που καθετοποίησαν επίσης τις εταιρίες τους -κι αν όχι το ονειρεύονται όταν δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις μεταξύ τους με αιμομικτικές πάντα διαθέσεις ελληνικού χωριού 19ου αιώνα για να μην ξεφύγει ο πλούτος- θέλει και μια κάποια ψυχραιμία. Και έχω μάλλον συφιλιαστεί , επειδή είναι κρίμα αυτός ο χώρος που διαμορφώνεται, πριν ακόμα γίνει κάτι, να έχει ΗΔΗ αλωθεί από παραγοντιλίκια. Την έχουν πέσει από παντού μήπως και παίξει φάση και βγει και τίποτα. Καίνε κάτι πριν γίνει. Του γαμάνε τον χαρακτήρα, πριν αποκτήσει έναν, συμβουλεύοντας τον και χαμογελώντας. Ωραία. Και έχουμε ξαφνικά μπάντες με περισσότερες συνεντεύξεις παρά κομμάτια, λάιβ με γελοίες τιμές, άνισες μεγέθους, και φωτογραφήσεις. Πολλά τα φλας λέμεε. Και περνάμε από τη βιομηχανία του σκυλάδικου στην κομπλεξική βιοτεχνία του hype, που ζηλεύει σαν κακιά αδελφή.

Έκανα και βόλτα στη γιορτή της μουσικής για να γιορτάσω. Με τόσο μεγάλες μπάντες και σχήματα που δεν μας έλεγαν καν ποιοί είναι. Πώς τους λένε, ρε παιδί μου. Τέτοια η αναγνωρισιμότητα. Ε, ναι. Όταν βγήκαν οι Last Drive, απλά γέμισε η πλατεία. Πού να μάρεσαν κιόλας. Ήταν πιο μεγάλοι από τον χώρο. Έμοιαζε σαν εκδίκηση. Χα!
Γι αυτό είναι γελοίες οι ορδές των παραγόντων. Γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν, (είναι η φύση ή η θέση;) τι χρειάζεται για να γίνει κάτι όμορφο. Είναι που λείπει η απουσία τους.

(μα καλά ποιος είναι αυτός ο) shave us

cheap science - pancakes

replikas - bozuk duzen

26/06/09
Η-ΖΩΗ-ΣΤΟ-ΣΑΛΟΝΙ

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ROCKWAVE FESTIVAL

Πάει και η 3η μέρα...

Νέα ανακοίνωση της didi...

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό του Festival, μετά την ακύρωση της δεύτερης μέρας του Rockwave Festival, αποκαταστάθηκαν όλες οι καταστροφές, ώστε να πραγματοποιηθεί σήμερα η τρίτη μέρα του Festival.

Σήμερα , την τρίτη μέρα του Festival στις 12:53 πραγματοποιήθηκε νέα έντονη βροχόπτωση για 50 λεπτά, έως 13:47. Με την έγκαιρη κινητοποίηση όλου του προσωπικού του festival αποφεύχθηκαν οι ζημιές.

Στις 17:14 νέα ηλεκτρική καταιγίδα χτύπησε την περιοχή της Μαλακάσας για δεύτερη φορά που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα, με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε, σεβόμενοι το κοινό και τους καλλιτέχνες, σε ακύρωση της τρίτης μέρας του festival.

Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί η τέταρτη μέρα του festival.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας, Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις στα επίσημα site: www.rockwavefestival.gr | www.didimusic.gr

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

RockWave, άκυρη η 2η μέρα - κανονικά η 3η και η 4η

το σίριαλ συνεχίζεται (και στην didi χάνουν την ψυχραιμία τους ή μας φαίνεται;)

Αθήνα 29/6/2008

Η χυδαία και συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε από την ατυχέστατη ακύρωση της συναυλίας των Depeche Mode συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την αδιανόητη επίθεση που δέχεται το Rockwave Festival !

Ενώ αυτή τη στιγμή αυτονόητα εκφράζεται συμπάθεια τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την κοινή γνώμη σε όλους όσους έχουν πληγεί από τα ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα, σε παράλληλο χρόνο τρείς -αν όχι πληρωμένοι τότε σίγουρα υποκινούμενοι –«δημοσιογράφοι», αποπειρούνται να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα της 28ης Ιουνίου και να ρίξουν λάσπη στην εταιρία και το Rockwave Festival.

Καταγγέλλουμε τους κύκλους που υποκινούν αυτές τις ανήκουστες επιθέσεις και στέλνουμε ένα μήνυμα σε αυτούς , που όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι…

Ο πολιτισμός δεν γίνεται από αχυρανθρώπους ούτε από γκάνγκστερ.

Αυτή η επίθεση βλάπτει και επηρεάζει στο σύνολο της το επίπεδο και την πολιτιστική παραγωγή στη χώρα μας .

Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης δυστυχώς θα τα δούμε όλοι μας στο μέλλον και τότε δεν θα υπάρχει χώρος για ειρωνείες και χαμόγελα…

Το μόνο που υπάρχει είναι οι δεκάδες χιλιάδες fans που ήταν μαζί μας την πρώτη μέρα του Rockwave. Αυτοί που έζησαν την εμπειρία του Festival και άκουσαν μαζί μας τους Placebo , τον Μοby τους Gogol Bordelo και όλους τους άλλους πάνω από τη σκηνή να μιλούν για το Rockwave με τα πιο θερμά λόγια.

Αυτή είναι η δύναμη μας.


Νίκος Λώρης
DIDI MUSIC


σημερινή ανακοίνωση της didi music (29/06, 11:30 περίπου)...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/06/2009
ROCKWAVE FESTIVAL DAY 3

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως, το team του Rockwave Festival, μετά από μεγάλες προσπάθειες, που διήρκεσαν πάνω από 12 ώρες και όλο το βράδυ, κατάφερε να επιδιορθώσει τις τεχνικές ζημιές που προκλήθηκαν στην κεντρική σκηνή αλλά και στον πύργο ελέγχου, καθώς και να αντικαταστήσει τμήματα του τεχνικού εξοπλισμού που καταστράφηκε ολοσχερώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ξέσπασαν χτες το μεσημέρι στην περιοχή της Μαλακάσας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα διεξαχθεί κανονικά για τις 29 & 30 Ιουνίου, με Motley Crue, WASP, Slipknot, Mastodon, Down, Monster Magnet, Saxon, Arch Enemy, Lita Ford κα.

Οι ζημιές αφορούσαν στην καταστροφή μεγάλου μέρους του τεχνικού εξοπλισμού τόσο των καλλιτεχνών όσο και του φεστιβάλ. Η καταρρακτώδης βροχή και η χαλαζόπτωση έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και το κατέστησαν επικίνδυνο προς χρήση.

Το Rockwave Festival συνεχίζεται κανονικά για τις επόμενες 2 ημέρες, 29 & 30 Ιουνίου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση και συμπαράσταση του, αλλά και όλους τους καλλιτέχνες οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας στην χτεσινή απρόσμενη ακύρωση της 2ης μέρας του φεστιβάλ.

Και ένα μεγάλο «ευχαριστώ!» σε όλους τους campers του Rockwave Festival για τη θετική τους στάση!

Οι κάτοχοι μονοήμερου εισιτηρίου για την 2η μέρα του φεστιβάλ μπορούν είτε να παρακολουθήσουν κάποια άλλη ημέρα του φεστιβάλ, είτε να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

Οι κάτοχοι Διήμερου εισιτηρίου για την 1η & 2η μέρα του φεστιβάλ, μπορούν είτε να παρακολουθήσουν κάποια άλλη ημέρα του φεστιβάλ είτε να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους λαμβάνοντας το ½ του αντίτιμου του εισιτηρίου, στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

Οι κάτοχοι Τετραημέρου εισιτηρίου, μπορούν να εξαργυρώσουν το εισιτήριο τους λαμβάνοντας το ¼ του αντίτιμου του εισιτηρίου, στα Ticket House, από τις 6 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου.

χθες
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί τσεκάρουν αν μπορεί να γίνει η συναυλία και αν τα μηχανήματα άντεξαν τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν. Σε μισή ώρα με τρία τέταρτα θα γνωρίζουμε αν θα γίνει ή όχι η συναυλία.

Συντονιστείτε στο Laternative 17:00-18:00@skai 100.3 σήμερα. Θα μεταδώσουμε ό,τι νεότερο.

για την ιστορία...
το επίσημο δελτίο τύπου της Didi Music που εκδόθηκε στις 18.30 με την πατροπαράδοτη καθυστέρηση - οι επομενες δύο ημέρες θα διεξαχθούν κανονικά, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας...

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/6/2009

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν σήμερα τη Μαλακάσα Αττικής, από τις 13:15 το μεσημέρι έως τις 14.55, με σφοδρούς ανέμους, χαλαζόπτωση, κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση της σημερινής ημέρας του Rockwave Festival, 28/06/2009.

Παρά το ότι η κεντρική σκηνή του Festival και ο πύργος ελέγχου ήταν καλυμμένα και από τις τρεις πλευρές τους, η ισχυρή βροχόπτωση κατέστησε τον τεχνικό εξοπλισμό του φεστιβάλ και των καλλιτεχνών επικίνδυνο και ακατάλληλο προς χρήση. Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και παρά τις έντονες προσπάθειες δεν έγινε δυνατή η αποκατάσταση των τεχνικών φθορών σε επαρκή χρόνο.

Το team των τεχνικών του Rockwave Festival εργάζεται ήδη πυρετωδώς για την αποκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού του φεστιβάλ με στόχο την πραγματοποίηση των επόμενων 2 ημερών του.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις.
Μείνετε συντονισμένοι στις επίσημες ιστοσελίδες www.rockwavefestival.gr www.didimusic.gr"

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

o Blend σήμερα στο laternative 22.00-00.00...

Αυτό είναι το καινούριο του cdκι αυτός είναι ο ίδιος
κι αυτό είναι το σενάριο του σημερινού laternative, 22.00-00.00 @ ΣΚΑΙ 100.3

"Σήμερα το βράδυ 22.00-00.00 στο 'Laternative' @ ΣΚΑΙ 100.3 φιλοξενούμε τον καλό φίλο Blend (aka Mishkin) που μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ 'a field guide to SUDDEN DEATH' στην αθηναϊκή ετικέτα - κολεκτίβα Cast-A-Blast. Πιθανότατα θα αποδειχθεί το καλύτερο αυθεντικό hip hop αλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα. Θα παρουσιάσουμε ένα προς ένα όσα tracks προλάβουμε, θα συζητήσουμε για δισκογραφική ανεξαρτησία και το παράδοξο του να κυκλοφορείς μάυρη μουσική σε μια πόλη σαν την Αθήνα. Ε, κάτι θα πούμε και για τον Μιχαλάκη που "άφησε το κτίριο". Μαζί θα βρίσκονται δύο από τους MCs που συνεργάζονται με τον Blend στον δίσκο - οι The Kidd και BnC.
Check this out!"

αλοχα

λατερνατιβ

Michael Jackson RIPΟ θάνατος ορόσημο της εποχής μας. Τα σύγχρονα ποπ είδωλα, δυστυχώς κάπως έτσι ήσυχα καταρρέουν. Ο κόσμος τους, όμως, αντιστρέφοντας το στίχο του T.S. Eliot, έτσι τελειώνει μέσα στην ησυχία των υπνωτικών και τον κρότο των media. Δεν υπάρχει status στο fb που να μη μιλά για τον Jackson, δεν υπάρχει ειδισεογραφικό δίκτυο που να μην έχει πρώτο θέμα το θάνατο του. 26 χρόνια μετά το Τhriller ο Michael είναι πάλι νούμερο 1. Μόνο που δεν είναι εδώ για να το ζήσει...
Σ.Δ.Φαντάζομαι με αηδία τις αγιογραφίες των επόμενων ημερών. Το φωτοστέφανο που θα σκεπάσει την υπερπροβληματική προσωπικότητα, τις παιδοφιλικές σκιές, την "απόκρυψη" της δημιουργικής εξαφάνισης από το Dangerous του 1991 κι έπειτα. Τους λαϊκιστές DJs που θα του αφιερώσουν μια γύρα. Τους μαλάκες στο fb που θα τον "αποχαιρετήσουν" με στάτους αισθητικής Γιάννη Πλούταρχου. Αλλά, δεν μπορώ να ξεχάσω το καλοκαίρι του 1988 που ζήτησα από τη μάνα μου να μου βρει επειγόντως μια κασέτα του Bad. Τις ατέλειωτες πρόβες στο moonwalking μπροστά στον καθρέφτη. Την "αποκήρυξη" όταν ανακάλυψα τους Guns' N' Roses. Τη συνειδητοποίηση του πόσο σπουδαίος υπήρξε όταν "τον ακουγα" σε άλλα "μαύρα". Το χαμόγελο όταν έφτασε πέρυσι στα χέρια μου η χρυση έκδοση της 25ης επετείου από το Thriller. Αρα, μοιραία κι εγώ θα βάλω άυριο ένα για τον Wacko και τα μοναχικά παιδικά καλοκαίρια στη Στρώμη...
Π.Μ.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

μόλις έφτασε στο mail μας και φαίνεται πολύ καλή ιδέα όπως ότι κάνουν πάντα οι φίλοι μας 'λοκαλ'...

ATHENS ALLEYCAT RACE
ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Acqua!

Η Αθήνα είναι μια πόλη που περιτριγυρίζεται από θάλασσα. Καμιά φορά το ξεχνάμε γιατί πολλά από αυτά τα σημεία μοιάζουν περισσότερο με βιομηχανικούς χώρους, φυλακές διασκέδασης καταπατημένες εκτάσεις ή παραλίες ιδιωτικών συμφερόντων. Παρ’ όλα αυτά μας ανήκουν! Σε αυτή τη λωρίδα γης λοιπόν θα λάβει χώρα αυτό το Alleycat Race. Ένα underground σιρκουί με μπουγέλα, βουτιές, ιδρώτα και πολύ μα πολύ θάλασσα…
Προσοχή όμως! Έλα προετοιμασμένος/η. Πάρε/φόρα μαγιό, βάλε κανα εικοσάρικο στην τσέπη για την ταβέρνα μετά (θα είναι κατα κάποιο τρόπο “αναγκαστική”), ένα δεύτερο μπλουζάκι, αντηλιακό, ψάθα/παρεό, καπέλο (οπωσδήποτε) και πολλή όρεξη!
Τα υπόλοιπα άφησε τα σε εμάς!

Athens Alleycat Race: Η γιορτή της απελευθέρωσης από το αυτοκίνητο:

Κυριακή 5 Ιουλίου 2008

Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη!
Αστικοί Ποδηλάτες Όλοι Ευπρόσδεκτοι!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Έρχεσαι στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, Μετς (Τριβωνιανού και Αναπαύσεως) με το ποδηλατό σου την 5η Ιουλίου 2009, στις έντεκα το πρωί (11.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας.
Συμβολική συμμετοχή: 3 ευρώ (για να καλυφθούν έξοδα – αφίσες, έπαθλα κτλ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, Μετς στις 11:00 το πρωί.
Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθεί το ακριβές δρομολόγιο μαζί με το registration (φόρμα συμμετοχής ελληνιστή). Αυτό περιλαμβάνει σημεία ελέγχου (check points) από τα οποία θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε με την προκαθορισμένη σειρά προκειμένου να τερματίσεις. Σε κάθε ένα από αυτά θα σε περιμένει ένας «λόκαλ» τύπος/τύπισσα που θα σου σφραγίσει το registration, έτσι ώστε να μπορείς να αποδείξεις ότι πέρασες από όλα τα check points.
Τερματίζεις αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία.
Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα check point στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Αρκεί μόνο να περάσεις από όλα τα σημεία με τη σωστή σειρά.
Δρόμοι, πεζόδρομοι, σκάλες, λόφοι, αλάνες, πάρκα... οποιαδήποτε διαδρομή διαλέξεις είναι επιλογή σου.

ΝΙΚΗΤΗΣ
Νικητής είναι όποιος/α τερματίσει πρώτος/η έχοντας συλλέξει όλες τις σφραγίδες από τα check points πάνω στο registration.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε αυτό το ALLEYCAT μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό taverning! Ούζο, μεζές, θάλασσα και ίσως διαγωνισμός Footdown. Έλα προετοιμαζμένος/η. Επίσης υπολόγισε ότι θα βρίσκεσαι μαζί μας μέχρι περίπου το βράδυ. Δεν μπορούμε να σου πούμε ακριβώς γιατί και πως αλλά θα είναι σουπέρμπ! Εμπιστεύσου μας!


Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!

εμείς χρωστάμε άπειρες λίστες, όποτε τσεκάρετε παρακάτω...


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6, 22.00-00.00 (o Γιώργος 'salon de coiffure' Μιχαλόπουλος μας μίλησε για το πρόσφατο κόλλημα που μας κληρονόμησε και λέγεται Son Lux - παράλληλα παρουσίασε και τον καινούριο δίσκο του Shawn Lee, η Κική Παπ πρότεινε τις ταινίες της εβδομάδας και φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά τον Leon Segka για το label του ntrop recordings και την ελληνική χορευτική σκηνή)

DEAD '60s - Riot On The Radio
GET WELL SOON - Prelude
THE DEARS - Summer Of Protest
BLEND feat. ELEPHANT PHOENIX & BnC - That's The Story
SHAWN LEE feat. FANNY FRANKLIN - Too Tired To Sleep
SON LUX - Wither
THE GASLAMP KILLER - Show Stopper
ESG - Moody (spaced out)
YEAH YEAH YEAHS - Dragon Queen
PAVEMENT - Summer Babe (winter version)
LEMOS - Techeran (Leon Segka remix)
BOOQETOES - Braut Von Korinth
GUI BORATTO - Beautiful LifeΠΕΜΠΤΗ 11/6, 22.00-00.00 (όλο το δίωρο μουσικές από το επερχόμενο Synch Festival - στο τηλέφωνο ο manager του Γιώργος Καρναβάς μας εξήγησε πώς νιώθεις λιγότερες από 24 ώρες προτού ξεκινήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ)

DEAD '60s - Riot On The Radio
IAN POOLEY - What's Your Number (Jazzanova remix)
THE MATHEW HERBERT BIG BAND - Waiting
FLORENCE & THE MACHINE - I'm Not Calling You A Liar
EBONY BONES - We Know All About You
FUJIYA & MIYAGI - Pussyfooting
DISASTERADIO - Dancing Fantasy
MULATU ASTATKE & THE HELIOCENTRICS - Masenqo (radio edit)
MULATU ASTATKE & THE HELIOCENTRICS - An Epic Story
THE BUG feat. WARRIOR QUEEN - Poison Dart
FRIENDLY FIRES feat. AU REVOIR SIMONE - Paris (Aeroplane remix)
THEO PARRISH - Falling Up (Carl Craig remix)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/6, 22.00-00.00 (στο στούντιο το τιμ του urbantropicalia.blogspot.com - συζητήσαμε πολλά και διάφορα, μεταξύ άλλων για την εξέλιξη των φανζίν σε μπλογκ, για τον εκδημοκρατισμό της μουσικής γραφής, για το παράνομο downloading και τα MP3 blogs)
DEAD '60s - Riot On The Radio
GILBERTO GIL, GAL COSTA, CAETANO VELOSO & OS MUTANTES - Parque Industrial
JACK NITSCHE - Lonely Surfer
BLACK MOTH SUPER RAINBOW - Born On A Day The Sun Didn't Rise
MONSTERS AT WORK - Magic Morning
DUSTBOWL - John Henry
DJ SCHMOLLI - Love Upgrade Chance
OMAR SULEYMAN - Leh Jani
RATATAT - Shempi
JUAN GARCIA ESQUIVEL - Mucha Muchacha
WOODEN SHIPS - Dance, California (radio edit)
LCD SOUNDSYSTEM - Yeah (crass version)
YEAH YEAH YEAHS - Maps
THE LAST DRIVE - Jack On The Highway
BACKINI - Company B-Boy
FIELD - The More That I Do

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6, 22.00-00.00 (οι αθλητικοί μας ρεπόρτερ διακεκομμένοι αποό τα νέα για τη φωτιά στον Υμηττό)

DEAD '60s - Riot On The Radio

FINGERS CROSSED - Bring It Up

CARIBOU - She's The One
LOLEK - I Went To The Beach Alone
FILM - Berlin
XAXAKES - L'Amour
NEW YOUNG PONY CLUB - Jerk Me
LAST DRIVE - Have Mercy
THE RACONTEURS - Teenage Kicks (The Undertones cover)
THE CHEMICAL BROTHERS feat. RICHARD ASHCROFT - The Test

ΤΡΙΤΗ 16/6, 22.00-00.00 (στο τηλέφωνο η θεατρική ομάδα blitz μίλησε για την παράσταση "Κατερίνη"που ανεβάζει στο bios από 19 έως 28/6, εμείς μεταφέραμε εντυπώσεις από Synch Festival και Gay Pride)
DEAD '60s - Riot On The Radio
SMALL FACES - Song Of A Baker
PRIMAL SCREAM - Medication
THE RAPTURE - Pieces Of The People We Love
VODKA JUNIORS - What Freedom?
SKIP THE USE - Bastard Song
SQUAREPUSHER - Welcome To Europe
FUJIYA & MIYAGI - Ankle Injuries (Adam Freeland re-edit)
FRANZ FERDINAND - No You Girls (Trentemoeller dub remix)
KLAXONS - Atlantis To Interzone
THIEVERY CORPORATION - Lebanese Blonde
U.N.K.L.E. feat. 3D - Invasion
THE BOY - Φοβίζω Τον Εχθρό
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΗΤΑ/ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - Γύρνα Φτερωτή Του Μύλου


ΤΕΤΑΡΤΗ 17/6, 22.00-00.00 (στο τηλέφωνο ο Γιώργος Περό για την 10η διοργάνωση της Γιορτής της Μουσικής και η Κική Παπ για τις ταινίες της εβδομάδας)
DEAD '60s - Riot On The Radio
NEW ORDER - Vicious Streak
PETE YORN & SCARLETT JOHANSSON - Shampoo
A MOUNTAIN OF ONE - Without Love
FUSE FACTORY - Electrochoc
SKIP THE USE - She's My Lady
RA RA RIOT - Ghost Under The Rocks (Passion Pit remix)
VICARIOUS BLISS - Theme From Vicarious Bliss (Justice remix)
THE KNIFE - Marble House
ECHO & THE BUNNYMEN - Lips Like Sugar
WHITE LIES - Fairwell To The Fairground (Rory Philips white horse remix)
PIXIES - Where Is My Mind?
PONI HOAX - Budapest (Joakim Italo Dub)


ΠΕΜΠΤΗ 18/6, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τον Νίκο 'Espeekay' Μπαρμπάκη για τη βολιώτικη εκδοχή της Γιορτής Της Μουσικής)
DEAD '60s - Riot On The Radio
NICK CAVE & THE BAD SEEDS - The Weeping Song (live)
TINDERSTICKS - The Other Side Of The World
JONNY GREENWOOD - Oil
ANIMAL COLLECTIVE - Daily Routine (Phase One remix)
POP LEVI - Dita Dimone
LADYHAWKE - Back Of The Van
STINK - Psycho Killer (Talking Heads cover)
UP, BUSTLE & OUT - Hip Hop Barrio
NOISETTES - Never Forget You
GHISLAIN POIRIER - Blazin' (Modeselector remix)
M83 - We Own The Sky (Udachi remix)
MF DOOM - Gazillion Ear (Thom Yorke remix)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - Παροιμίες Απ΄Τον Κρόνο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - Αιρετικό
THE FLAMING LIPS - Bohemian Rhapsody (Queen cover)ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/6, 22.00-00.00 (κλείσιμο της εβδομάδας με πολλή κουβέντα για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και την περιοχή γύρω από αυτό, παρουσίαση του label The Sound Of Everything που κλείνει 5 χρόνια από τον ιδρυτή του, Γιάννη Ηλιόπουλο και σύνδεση με Μαδρίτη όπου η Ανδριάννα Δεληβέρτη μας ενημέρωσε πώς κυλά το καστιγιάνικο καλοκαίρι)
DEAD '60s - Riot On The Radio
THE SUBWAYS - Rock 'N' Roll Queen
THESE NEW PURITANS - Elvis
INTERPOL - Obstacle
THE DECEMBERISTS - Here I Dreamt I Was An Architect
GOSSIP - Heavy Cross
THE GUY DEBORIANS - Χορεύεις
ΤΗΕ AVALANCHES - Since I Left You (Cornelious remix)
MONSIEUR MINIMAL - B.M.F. (The Flying Silly Brothers remix)
SNOOPY DOGGY DOG - Gin And Juice
JOANNA NEWSOM - Peach Pluma Pear
THE BETA BAND - Dry The Rain
DJ SHADOW - Midnight In A Perfect WorldΓια ότι θέλετε και μπορούμε να βοηθήσουμε laternative@skai.graloha

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

ο gau-biu στο λατερνατιβ τιμ...welcome

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ

Μαδρίτη, Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ζέστη ξερή, χωρίς υγρασία. Κάτι που μαρτυρά ότι η θάλασσα βρίσκεται μακριά. Κατέβηκες για μια βόλτα στο κέντρο, να πάρεις κάτι από το Fnac και να πας στον Diego. Κουρασμένη από τις χθεσινές καταχρήσεις, μ' ένα κεφάλι καζάνι. Βγαίνεις Grán Vía. Σκέφτεσαι: 'ο αμερικάνικος δρόμος της πόλης'. Προχωράς, μπαίνεις στο Fnac, παίρνεις δυο DVD και φεύγεις. Περπατάς ανέμελη χαζεύοντας. Βλέπεις έναν παππού. Ωραίος, ψιλο-κοντός, με μουστάκι. Σου θυμίζει τον παππού σου. Σκέφτεσαι: 'ωραία φάση να άραζα μαζί του και να μου έλεγε ιστορίες από την παλιά Ισπανία'. Τον κοιτάζεις, είναι χαμογελαστός, είσαι σχεδόν έτοιμη να τον αγκαλιάσεις. Εκείνη τη στιγμή αρχίζει να μιλά με κάποιον, φαίνεται να τον γνωρίζει. Γυρνάς να δεις. Έκπληξη. Ένα τραβέλι, 1,80 ψηλό, με πλάτες ψιλο-κολυμβητικές. Μελαχρινό και βαμμένο. Τα παίζεις. Βλέπεις τον παππού σου να μιλάει μ' ένα τραβέλι. Δεν το περίμενες. Σκέφτεσαι: 'θα γνωρίζονται από καιρό'. Συχνάζουν βλέπεις στην ίδια περιοχή. Στο κέντρο της πόλης. “Εκεί που όλα μπορούν να συμβούν”. Προσπερνάς σοκαρισμένη. Τα βάζεις με τον εαυτό σου και μ' αυτό το κύμα συντηρητισμού που σε χτύπησε. Θες να σταματήσεις τη ροή τον σκέψεων αλλά δεν μπορείς. Φαντάζεσαι τον παππού να περνάει διάφορα βράδια ακολασίας με το τραβέλι. Σε στάσεις οριζόντιες και κάθετες σ' ένα κρεβάτι. Σε πιάνει κάτι, αλλά εντάξει, 'μην γίνουμε και μαλάκες'. Άλλο παππούς στο χωριό και άλλο παππούς στην πόλη. Σκας χαμογελάκι και σκέφτεσαι: 'Α, ρε παππού μπουρδελιάρη'. Και προχωράς.

Plaza de la Luna. Πλατεία παλιά, γνωστή για τα junkια της. Πλην όμως αναμορφωμένη, με μία essence μοντερνισμού. Δηλαδή τσιμέντου και μαλακίας, χωρίς μισό δεντράκι. Διασχίζεις και κοιτάζεις.

Βλέπεις ευπαρουσίαστη μαμά, ψηλή, Ισπανίδα, παίζει με το μωράκι της που μόλις έμαθε να περπατάει. 'Αχ, το γλυκό μου', σκέφτεσαι, 'κοίτα τι χαρές κάνει'. 'Μάλλον θα μένουν κάπου εδώ κοντά, και τι να κάνει, το έβγαλε να παίξει λίγο έξω από το σπίτι'. Pleno centro που λένε και οι Ισπανοί. Το μικρό τρέχει πέρα δώθε και πέφτει πάνω στη μάνα του με χαρά. Απομακρύνεται λίγο και γυρνά απότομα. Σταματά και κοιτάζει με περίεργο ύφος δυο τύπους. Λιωμένοι οι τύποι στο παγκάκι, μ' ένα κουτάκι μπύρα στο χέρι, ψιλο-μεθυσμένοι και χωρίς δόντια. Το μωρό τους κοιτάζει με απορία. Η μαμά ανησυχεί λίγο, του φωνάζει, κι αυτό επιστρέφει με χαρά πάλι. Επικαλείσαι τα θεία. 'Χριστέ μου', σκέφτεσαι, 'που ζούμε;' Ψυχραιμία, ψυχραιμία. 'Μα είναι δυνατόν να μεγαλώνουμε έτσι τα παιδιά μας;'. Ψυχραιμία. 'Στο κάτω κάτω έτσι αποκτά το παιδάκι και μια αίσθηση της πραγματικότητας, δεν μεγαλώνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον'. Σωστό.

Προχωράς λίγο, μπαίνεις δεξιά στην calle de desengaño. 'Την έχει κάνει και τραγούδι ο Manu Chao', σκέφτεσαι. Διάσπαρτες πουτάνες, οι περισσότερες μεγάλες σε ηλικία, παρκαρισμένες πάνω σε κάτι καφάσια, να αερίζονται με τις βεντάλιες και να κάνουν τς, τς σε κάθε περαστικό. Κοιτάζεις φάτσες. Σκέφτεσαι τι να έχουν περάσει αυτές οι τύπισσες στη ζωή τους. 'Γαμήσια, ναρκωτικά, ποτά και τσαμπουκάδες'. Σ' έχει πιάσει το στομάχι σου, αλλά σκέφτεσαι: 'Η ζωή χωρίς λογοκρισία. Εδώ βρίσκεις τη ζωή ξεγυμνωμένη, χωρίς φτιασιδώματα. Δεν μπορείς να ζεις στο κουτάκι σου και να φαντάζεσαι πως η ζωή είναι αλλιώς. Καλό είναι που βγαίνουμε από τη σαπουνόφουσκά μας'. Συνεχίζεις, στρίβεις αριστερά στη Loreto y Chicote, μπαίνεις στο σπίτι του Diego. Πας ν' ανέβεις τις σκάλες αλλά κάτι σε πιάνει και κάθεσαι για λίγο στα σκαλιά. Σου 'ρχονται στο μυαλό εικόνες από ρωμαϊκά όργια και μια αίσθηση ξεπεσμού και παρακμής. Αρχίζεις να σκέφτεσαι όλες τις εποχές παρακμής που γνωρίζεις. Μεσαίωνες και μεσοπολέμους. 'Τι 'ναι εκείνο που συνδέει αυτές τις εποχές;'. Δεν απαντάς. Δεν ξέρεις ακριβώς. Σκέφτεσαι πάλι τα junkια, τον παππού τον μπουρδελιάρη, τις πουτάνες. Και μωράκια, πολλά μωράκια να τρέχουν δίπλα τους. Μωράκια που μεγαλώνουν μαζί τους. Λες 'τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ζωή. Μπορεί έτσι να βγούμε πιο δυνατοί, να γίνουμε σαν τις κατσαρίδες'. Παίρνεις ανάσα κι αρχίζεις να ανεβαίνεις τις σκάλες.


Αθήνα, Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Γύρισες. Το ξεπέρασες το σοκ. Εντάξει δεν τρέχει και τίποτα. Κι εσύ στην Αθήνα μεγάλωσες. Δεν έπαθες και κάτι. Περπατάς βραδάκι στην Αλεξάνδρας. Η αποπνικτική ζέστη σπάει λίγο από τα δέντρα στο Πεδίο του Άρεως. Τσεκάρεις ελαφρά γύρω με μια αίσθηση φόβου που δεν ξέρεις από που προέρχεται. Σκέφτεσαι: 'γαμημένα δελτία ειδήσεων, μας έχετε φοβίσει'. Προχωράς. Ακούς ρώσικα. Τσιμπάς λίγο. Γυρίζεις. Ρώσος ράπερ. Τσιτώνεις λίγο από τη φάτσα γυμνασμένου μαφιόζου με ξυρισμένο κεφάλι. Αλλά ΟΚ. Χαμογελάς. 'Επιτέλους', σκέφτεσαι, 'Athens multicultural'. Συνεχίζεις. Κοιτάς λίγο αριστερά, δυο τύποι κάθονται σε σκαμπό στην είσοδο της πολυκατοικίας και χαζεύουν την κίνηση στην Αλεξάνδρας. 'Τι φάση είναι αυτή;', σκέφτεσαι. Βέβαια το χαζεύειν είναι ωραίο, το κάνεις και 'συ στις πλατείες. Προχωράς χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Αλλά η απορία παραμένει.

Φτάνεις Αγίου Μελετίου και κατεβαίνεις. Η θερμοκρασία έχει ανέβει. Τα δέντρα είναι μακριά. Περνάς την Αχαρνών, η ώρα είναι γύρω στις 11 το βράδυ. Δεξιά άλλος ένας αράζει έξω από την πολυκατοικία, κι αριστερά κι άλλος, και παρακάτω κι άλλος. Σκέφτεσαι: 'Κάτι τρέχει εδώ πέρα, το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις'. Θυμάσαι πως ήταν όλοι μελαχρινοί, μετανάστες. Ονειροπολείς. Φαντάζεσαι χώρες μακρινές, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Γυναίκες με πολύχρωμα φορέματα και μαντίλια. Ωραία. Σκέφτεσαι: 'Τι κάνουν αυτοί εδώ;'. Απαντάς 'Μάλλον εκεί που ήταν, θα 'ταν χειρότερα. Μπορεί να ζούσαν μες τη λάσπη και να έβρισκαν με το ζόρι κάθε μέρα φαγητό.' Γάμησέτα. Πού να ξέρεις τι γίνεται εκεί κάτω. Μόνο να φανταστείς μπορείς. Συνεχίζεις να κατεβαίνεις, αλλά δεν ξεχνάς. Βλέπεις κι άλλον. Θέλεις να τον ρωτήσεις τι κάνει ακριβώς αλλά κωλώνεις. Σκέψου, σκέψου. Και προσπαθείς να μπεις στη θέση του. Δεν μπορείς, αλλά φαντάζεσαι. 'Μάλλον τώρα αυτός εδώ τη βγάζει τσίμα τσίμα. Μπορεί να γαμιέται στη δουλειά. Να ξυπνάει στις 6 το πρωί και να γυρίζει στις 7 το απόγευμα. Και που θα μένει; Προφανώς μένει στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Χωρίς μπαλκόνι. Και ίσως μαζί με αρκετούς άλλους.' Σκέφτεσαι πώς ζεις εσύ και σε πιάνουν τύψεις. Τι να κάνεις; Το ξεπερνάς. Και τότε σου έρχεται: 'Μα βέβαια. Οι τύποι πεθαίνουν, ασφυκτιούν στο υπόγειο. Έχει ζέστη και είναι κλειστοφοβικά. Τι να κάνουν; Βγήκαν απάνω, άραξαν έξω απ' την είσοδο που 'χει δροσιά, να πάρουν λίγο αέρα. Να 'χουν και λίγο θέα. Έστω και την Αγίου Μελετίου'.

Συνεχίζεις. Φτάνεις σπίτι σου. Παίρνεις το ασανσέρ. Βιενέζικο του 1956. Ανεβαίνεις. Ρετιρέ. Αποτραβηγμένο σαν να λέμε. Των γονιών σου, αλλά ρετιρέ. Με μεγάλο μπαλκόνι. Σκέφτεσαι: 'Αποτραβηχτήκαμε...Αλλά από τι;' Βγαίνεις στο μπαλκόνι. Κοιτάζεις. Φωτάκια και κεραίες παντού. Και τσιμέντο, πολύ τσιμέντο. Η ασχήμια της Αθήνας έχει αρχίσει και σ' αρέσει. Πώς σ' αρέσει όμως; Αισθητικά. Και κυρίως όταν πέφτει το βράδυ. Σκέφτεσαι: 'Πού ζούμε;'. Και σού 'ρχονται στο μυαλό όλα. Ο μπουρδελιάρης παππούς, οι πουτάνες και τα junkια στις πλατείες, οι μετανάστες στις εισόδους των πολυκατοικιών. Λες: 'Όλοι ίδιοι είμαστε. Τι Ισπανία, τι Ελλάδα. Όλοι ζούμε εδώ. Σε μια μεγαλούπολη. Οι διαφορές είναι ελάχιστες.' Σου 'ρχονται στο μυαλό τα παιδάκια που παίζουν στις τσιμεντένιες πλατείες και ο εαυτός σου να περπατάει στους δρόμους. Θυμάσαι πώς μεγάλωσες και συ στην Κυψέλη.


Και σκέφτεσαι:

'Μας έχουν πετάξει όλους σ' ένα σκουπιδοτενεκέ.

Είμαστε όλοι μέσα.

Και οι αποτραβηγμένοι μέσα είναι,

κι ας μην το βλέπουν.

Γινόμαστε όλοι σαν τις κατσαρίδες.

Αρχίζουμε να μοιάζουμε στο ζώο-βασιλιά της μεγαλούπολης.

Survivors.

Γινόμαστε όλοι σαν τις κατσαρίδες.

Όταν η ζέστη γίνεται αφόρητη, βγαίνουμε στο πεζοδρόμιο

για μια ανάσα και λίγο θέα ουρανού.'

(μα καλά ποιος είναι αυτός ο) shave us

intoxicados - una vela

bill lashwell & lili boniche - elle est partie dub

gau-biu


Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Γράμμα από το Ιράν
Στο Ιράν μετά τις εκλογές, όπου απ' ότι φάνηκε με μη νόμιμους τρόπους ο Αχμαντινετζάντ ξαναπήρε την εξουσία, έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια μεταξύ κράτους και αντιφρονούντων. Ήδη υπάρχουν αρκετά θύματα, έχουν γίνει επιθέσεις σε νοσοκομεία και οι επικοινωνίες είναι κομμένες. Η φίμωση του τύπου αλλά και του διαδικτύου σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη. Μια φίλη μας έκανε forward το παρακάτω mail από τον Armin Mo (για ευνόητους λόγους δεν είναι το κανονικό του όνομα) όπου προσπαθεί μέσα στο Ιράν να ενημερώσει τον έξω κόσμο για τις βαρβαρότητες που διαπράτονται στο εσωτερικό του Ιραν. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε να διαβάσετε το παρακάτω γράμμα ως μαρτυρία και όχι ως διασταυρωμένη δημοσιογραφική είδηση. Εξάλλου τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ο Armin είπε πως θα προσπαθήσει να μας στέλνει ανταπόκριση κάθε μέρα.

Ενημερώνουμε πως το φωτογραφικό υλικό είναι αρκετά σκληρό.


Hi my Dearest friend.


You know I have changed my name in Face book. The situation inside
Iran unfortunately is getting harder and the censor is going to ban
everything. From the day before election (Thursday) SMS is down and
our mobile phone doesn't work. Recently the most dangerous military
inside Iran, which is called Sepah, (I want to emphasize that they are
military group and they are not the Police) said we will arrest
everyone who are using internet to spread news from Iran. From 4 days
ago I am using filter breaker software to have access to facebook.
Other websites such as cnn, bbc, and almost all protest's websites and
news papers are blocked. I really don't feel good with this situation
and unfortunately I am not hopeful about future. Many people say they
are punishing people because of what they have done (because it was
not what they wanted)


In Iran people says it is "coup de ta" and not an election. Because
before the election starts they switched off the SMS and they said
from the day after election every gathering more than 4 is forbidden
and also postponed all universities exams. if they didn't want to
fabricate results from where they knew that people will come to
streets to protest? Is there any other reason for those thing from
before the start of election?

Yesterday in only one hospital, which is my university hospital my
friend who was an intern there told me 18 people died. (After got shot
by the military groups (and not the Police)
We don't have access to any other media else than state TV and they
are not fair at all. The state TV obviously supports Ahmady nejad and
says the people who were killed was some risky people! While in the
movies you can see while they were calm and leaving the gathering, the
military group (and not the Police) shot them with military and army
weapons. (Such as AK41)


My friends who they live abroad are translating news from Iran in
English and you can find that news here: www.en.balatarin.com
I should add the state authority also banned foreigner reporters to
leave their hotel and they don't let them to report anything from
Iran. You can find news about this event in the CNN today.
"A crackdown on dissent continued, with more arrests of opposition
figures reported, and the country's most powerful military force - the
Revolutionary Guard - saying that Iranian Web sites and bloggers must
remove any materials that "create tension" or face legal action." It
is From yahoo news.

What you said about your heart is with us, is the most important
thing for us. With this, we feel we are not alone and our voice is
heard through the world.
2 days ago the police battle students of my university from 3.5 am
and until 5 am while there were in their Dormitory. they battle them
and killed 7 people ( until now their family don't have their corpus )
and many others injured. Their properties are broken using axes and 70
people were arrested. They also through many other students from the
building (for example from the window) out and from height of
something like 7-10 meters and their bones were broken.
My English is not good in explaining such things because I have not
experiences to learn the appropriate words about this kind of news, so
please don't see my mistakes in translation.
Maybe I could not visit facebook anymore.
Just see the movies in youtube that I share in facebook and follow
news from en.balatarin.com

After we heard European parliament supported people in Iran we really
felt better, the worst thing for us is to be hurt and not allowed to
say anything! They hurt us, they killed many and from today we are not
allowed to leave our home from 8 pm and also they say you should not
say anything. If we say something they easily say you are rioter and
they arrest us and hit us. They don't let the reporters to spread any
news and this is awful.
I will send more news to your Email address.
Thanks again for supporting us with your sympathy.

Armin Mo

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Λαός της πατάτας...Είναι σε όλους γνωστή η ιστορία με τον Καποδίστρια και τις πατάτες. Όταν τις έφερε από τα ξένα ο governor, εκεί λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση, οι εμποτισμένοι με την αρχή της καχυποψίας Έλληνες δεν τις πλησίαζαν ούτε στο ένα μέτρο. Σωστά! Μπορεί να ήταν κανένα κολπέτο του Καρίμ Αμπντούλ Πασά να τα δηλητηριάσει τα ελληνόπουλα και να τα ξανά κυριεύσει χωρίς να χυθεί αίμα. Ο governor great Greek Καποδίστριας, όμως, επειδή του έκοβε αποφάσισε να τις κλείσει τις πατατούλες όλες μέσα σε ένα τσαρδί, να βάλει και δυο bodyguard απόξω και έτσι σήμερα όλο το έθνος χαίρεται να τις πετάει μέσα στο καυτό τηγανιτό λαδάκι και να τις τρώει με τη μπριζολίτσα του...

Γιατί θυμηθήκαμε, όμως, τον Καποδίστρια και τα τερτίπια του; Πολύ απλά το νέο τσαρδί ονομάζεται: Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Υπέροχο, ανεκτίμητης αξίας και με εξαιρετικούς ανθρώπους στο δυναμικό του. Και όσο για τα εκθέματα; Μοναδικά. Ήδη τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για το γεγονός και οι Έλληνες μπαίνουν σε αυτόν το σατανά το διαδίκτυο για να κλείσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια του ενός ευρώ. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι: Τα περισσότερα εκθέματα υπήρχαν και στο παλιό, το φτηνιάρικο μουσείο των 1450 τ.μ. αλλά όποιον και αν ρωτήσεις ούτε που τα θυμάται αν τα έχει δει και πόσο μάλλον δυσανασχετεί και μόνο στην ιδέα ν' ανέβει στο βράχο της Ακρόπολης. "Τι είμαι κάνας τουρίστας", θα πει. Εγώ που πήγα και σχολείο της Πλάκας, φάτσα κάρτα με το Βράχο ούτε που το σκέφτηκαν ποτέ ν' ανεβάσουν τα κωλόπαιδα για μια εκπαιδευτική εκδρομή, πόσο μάλλον σε άλλα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τώρα, όμως, που έσκασε το κτίριο με τις 100 κολόνες και τα media κλαίνε από χαρά, ήρθε η ώρα να τρέξουμε όλοι και να πάμε να κάνουμε lap dance σε όλες. Όχι γιατί μας ενδιαφέρει η Ζωοφόρος (οι Έλληνες τα αρχαία τα έχουμε μέσα μας αλλά δεν είναι ανάγκη να τα δούμε) αλλά γιατί κάθε φορά που μαζεύονται στην ¨πλατεία του χωριού¨ όλοι πρέπει να πάμε γιατί θα σκάσουμε (και ο γραφών μέσα). Βέβαια αν είναι να είναι hype το Νέο Μουσείο από το σκυθρωπό ύφος της Ιγροπούλου τότε οκ; Πάμε πάσο. Αλλά και πάλι καλό δεν θα ήταν να υποστηρίζουμε με ένα background κάθε κίνηση μας παρά να τρέχουμε όλοι σαν το μπούγιο;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το Νέο Μουσείο, όπως έγινε, καλά έκανε και έγινε. Η ιστορία και οι ανάγκες το επιτάσσουν. Αλλά όλο το λαιφσταίλικι που έχει γίνει με τα εγαίνια του και υστερία που έχει ξεσπάσει είναι το πρόβλημα μας. Λίγη από αυτή την υστερία να ξοδεύαμε και για άλλα Μουσεία, όπως για το πολυπαιδεμένο Εθνικό Αρχαιολογικό που , για αρχαιολογικούς χώρους που είναι μέσα στα σκουπίδια, για την Ακαδημία Πλάτωνος, για το γύρω γύρω της Ακρόπολης , θα ηταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα τώρα. Την ώρα που ο Σαμαράς θα χαμογελάει περήφανος νιώθοντας πως είναι ο σύγχρονος Ικτίνος και Καλλικράτης, ο πολιτισμός της χώρας πάει κάτα διαόλου. ΟιΈλληνες δεν διαβάζουν βιβλία, δεν πάνε θέατρο, δεν πάνε στα μουσεία τους, δεν πάνε στις γκαλερί, δεν ξέρουν αν η Bienalle είναι καλλιτεχνικό γεγονός ή ποδοσφαιρική ομάδα της Αυστρίας. Μπορεί να κάνουν και καλά; Μπορεί! Η tv είναι τσάμπα και σε περιμένει καρτερικά να την ανάψεις... Μπαμ μπαμ!

Ας τελειώσουμε αισιόδοξα και με τις γνωστές δημοσιογραφικές κωλοτούμπες (ναι μεν, αλλά, μεν). Ευχής έργο είναι να μπουν μιλούνια στο Νέο Μουσείο και να το πάνε κάτω όπως κάνουμε σε κάθε mall που καίμε τα ποδάρια μας.. Το θέμα είναι πως ο λαός της πατάτας την πρώτη φορά βγήκε με τις πατάτες και από τα εμπορικά βγαίνει με τις τσαντούλες του. Από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα βγει με κάτι;

Καλοκαιρινό, ωραίο, soul και επαναστατικό. Ακούστε το:
Soulsavers-Revolution Song
Οι Soulsavers είναι 'Αγγλοι παραγωγοί και δεν έχουν καμία σχέση με τον Έλγιν.

Ssss. D.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

synch outro - rock in athens

Ωραίο τριήμερο - όπως πάντα...

Το φετινό Synch ήταν φτωχό πλην τίμιο. Ήταν φανερή η απουσία ενός ονόματος - κράχτη (απ' ότι κατάλαβα τον ρόλο αυτό έπαιξε ο Mulatu Astatke), αλλά αρκετά τα ενδιαφέροντα πράγματα, τα καινούρια, τα "παραγνωρισμένα", αυτά που τελικά μας ικανοποίησαν και άφησαν άλλη μια χρονιά την άισθηση ενός forward φεστιβάλ και όχι ενός αθροίσματος από live. Και κάτι ακόμα, από το Λαύριο είχε να επιτευχθεί τόσο πολύ η αίσθηση του club μετά τα live και μέχρι τα ξημερώματα...

πάνω

- Ο Squarepusher - να μιλήσουμε απλά ... γάμησε μανούλες. Τέτοια λάιβ απόδοση του drum 'n' bass στα όρια του drone δεν έχουμε ξαναδεί. Ασύλληπτος μπασίστας με πολύ καλό drummer για παρέα - ήταν (και κυριολεκτικά) το πιο δυνατό act που ξέσκισε τα αυτιά μας. Όντως δύσκολο και κάποιες στιγμές κουραστικό, αλλά προσωπικά μια ανάμνηση που άξιζε τη θυσία των Junior Boys.
- Οι Fujiya & Miyagi. Εντάξει, ήμουν θετικά προκατειλημμένος, αλλά το λάιβ τους ήταν εξαιρετικό, δεμένο, πανέξυπνα στημένο, πάντα στα όρια μεταξύ kraut και funk...περνούσες καλά ρε παιδί μου. Και δε σταματούσες να κουνιέσαι. Ο ορισμός του εξαιρετικού δεύτερου ονόματος για ένα φεστιβάλ.
- Το σούπερ εγκεφαλικό techno set του Caribou. Λιγοι το τίμησαν, μισό το πρόλαβα ... εντελώς τελείως trippy
- Ο εξαιρετικός κύριος Matthew Herbert και η 17μελής big band του. Αδικημένος από την ώρα και, ίσως, τον χώρο (μακάρι να τον βλεπαμε π.χ. στο Badminton). Σπουδαίο λάιβ μεταξύ φρι τζαζ και σουίνγκ, με τον "παράφρονα" ηγέτη να διασαλεύει την τάξη με τέκνο εφέ.
- το λίγο - αλλά πειστικό - που είδα από τον Hudson Mohawke, το old skool show (με όλη τη σημασία της λέξης) των 3 Chairs και οι A Mountain Of One (ΑΜΟ για τους άσχετους) - μελαγχολική ψυχεδέλεια σε πολύ λάθος ώρα

κάτω

- οι Aeroplane ... έχουμε ακούσει εξαιρετική gay μουσική στο παρελθόν, αλλά τόσο αδιάφορα φλώρικη ποτέ. Ούτε electro, ούτε disco, ούτε indie dance (όπως με κορόιδευε ένας νεαρός σε όλο το fest), ένα ξενέρωτο σετ με αποκλειστικό καταναλωτή ανίδεους hipsters
- τα καραγκιοζιλίκια του Mathew Jonson ... μάγκα ή το κάνεις το encore ή οχι ... κι επίσης δεν είσαι 18χρονος πρωτοεμφανιζόμενος στο Κιάτο για να έχεις βγεις τελείως κομμάτια και να παίζεις στο τέρμα παραμορφώνοντας τον ήχο
- ο Mulatu Astatke - όχι γιατί δεν ήταν καλός, αλλά γιατί ήταν τόσο αφόρητα βαρετό (τουλάχιστον για μένα) αυτό το μονότονο τέμπο / πάλι καλά που ήρθε βεβαια (προβλήματα βίζας μέχρι τελευταία στιγμή)
- εγώ που μπερδεύτηκα κι έχασα τον Bug - όχι ότι με χάλασε ο σούπερ ΝΤΕΙΒΙΝΤ - αλλά όσο να΄ναι δεν βλέπουμε κάθε μέρα τον Kevin Martin
- η τσιχλόφουσκα των Teenagers. Και οι Friendly Fires ίδια απάτη είναι, αλλά τουλάχιστον το λάιβ τους ίδρωσε όλη την Τεχνόπολη

This is my truth, tell me yours στα comments (να τσακωθούμε και λιγάκι)...

Κλείνοντας πάμε 24 χρόνια πριν, το ΠΑΣΟΚ μόλις έχει κερδίσει τη δεύτερη τετραετία και λίγο πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό πολιτιστικό του έργο αποθεώνοντας την κουλτούρα του σκυλάδικου έχει μια αναλαμπή. 'Rock In Athens', 26-27 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο, αφόρητη ζέστη, επεισόδια, πέτρες στον Boy George, Depeche Mode, Clash, Cure, Talk Talk, Stranglers, ασύλληπτο line - up για την εποχή, η Μελίνα να μιλάει με τη μαμά της Nina Hagen, 90.000 κόσμος (;) και τρία βιντεάκια απο τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ 2. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για το ντύσιμο, τις διψασμενες φάτσες, τα άμάνικα των μπράβων και πάνω από όλα τό απερίγραπτο σπικάζ του ρεπορτάζ. Απολαύστε ελεύθερα...Αλόχα
ΠΜ

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

welcome to the urban laternative tropicalia

Γεια χαρά,


πληκτρολογώντας 'urban tropicalia' στο google για να δέσουμε φωτογραφικά τη σημερινή αναγγελία - ποστ, οι πιο ενδιαφέρουσες εικόνες που βρήκα είναι οι παρακάτω...... δεν ξέρω αν τα παιδιά το γύρισαν από μάχιμοι bloggers σε τζαμαϊκανοί μικροπωλητές, η ουσία είναι ότι σήμερα επισκέπτονται μαζί με τις μουσικές τους το 'Laternative', 22.00-00.00 για να συζητήσουμε πολλά και διάφορα σχετικά με τη νέα πραγματικότητα όσον αφορά την παραγωγή, προώθηση και αξιολόγηση της μουσικής πληροφορίας., τα φεστιβάλ, την μπλογκόσφαιρα και το κρίσιμο ερώτημα "Χούλιο Κρουζ ή Ρικάρντο Ολιβέιρα"..

Urban Tropicalia τουνάιτ @ Laternative ... πρόσχωμεν

(η διεύθυνση του blog των παιδιών βρίσκεται στα δεξιά σου, κάτω από την ένδειξη links ... πέρασε μια βόλτα κι απο κει)

(μα ποιος είναι αυτός ο) shave us

- "πως είσαι;"

- "με τόση ζέστη; εντελώς τελείως dub ρε φίλε ... "

tayo - wildlife dub

ο βρετανός ρασταφάρι τα δίνει...

deadbeat - gimme a little dub

μιας και είμαστε σε μέρες Synch ας θυμηθούμε το παγανιστικό παραλήρημα με τον κύριο Deadbeat το καλοκαίρι του 2007...

Αριστερό κλικ κι aloha

ΠΜ

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

don't try this at home...

Halo galz & boyz ....
ένα video για αρχή


o Wavves στη σκηνή του Primavera κι αφού έχει καταναλώσει ένα κοκτέιλ ecstasy - valium - xanax δεν μπορεί να βρει τα ίσια του και να διεκπεραιώσει το live (που τελικά δεν έγινε ποτέ)...
Χρωστάμε ένα εκατομμύριο λίστες...ορίστε (στο τέλος έχει δωράκια)
ΤΡΙΤΗ 9/6, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τη δικηγόρο Ιώάννα Κούρτοβικ "εγκλωβισμένη" μαζί με άλλα 5 άτομα - ανάμεσά τους ένα παιδί - στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, εξαιτίας της "πολιορκίας" του από "αγανακτισμένους" πολίτες και νηφάλιους φασίστες)
DEAD '60s - Riot On The Radio
PORTISHEAD - Machine Gun
BELLE & SEBASTIAN - I Fought In A War
MY BRIGHTEST DIAMOND - Lucky (Radiohead cover)
MERCY ARMS - Down Here So Long
GOSSIP - Heavy Cross
THE FIERY FURNACES - Here Comes The Summer
LILY ALLEN/MICK JONES - Straight To Hell (The Clash cover)
HOT HOT HEAT - Rehab (Amy Winehouse cover)
WOLF & CUB - This Mess (Serge Santiago dub)
IN FLAGRANTI - Pick A Trick
FEVER RAY - When I Grow Up (Dan Lissvik remix)
MODESELECTOR feat. THOM YORKE - White Flash (Trentemoller remix)
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/6, 22.00-00.00 (λατέρνατιβ κουβέντα για τις ευρωεκλογές 2009 και σύνδεση με την αγία Κεφαλονιά και τον Φώτη Βαλλάτο για επιτόπιο ρεπορτάζ Ιονίου)
DEAD '60s - Riot On The Radio
SHAWN LEE feat. NINO MOSCHELLO - Kiss The Sky
GNARLS BARKLEY - Run (I'm A National Disaster)
THE SOFT PACK - Beside Myself
MEN WITHOUT PANTS - Keep On Movin'
MANIC STREET PREACHERS - Peeled Apples
JOHN LENNON - Instant Carma
THE LAST SHADOW PUPPETS - My Mistakes Were Made For You
THE SEEDS - I Can't Seem To Make You Mine
WENDY RENE - After Laughter Comes Tears
HIS MAJESTY THE KING OF SPAIN - The Wheel Forever
SON LUX - Betray
THE HORRORS - Sea Within A Sea
VON SUDENFED - Speech Contamination/ German Fear Of Osterreich
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/6, 15.00-17.00 (μια έκτακτη "δύσκολη" εκπομπή εν μέσω εκλογών με Νίκο Σταματέλο από τις παραλίες της Λευκάδας και μυστήρια καλοκαιρινή playlist)
DEAD '60s - Riot On The Radio
GET WELL SOON - Born Slippy (Underworld cover)
PASSION PIT - I've Got Your Number
AIR - All I Need
MORCHEEBA - Rome Wasn't Built In A Day
MORCHEEBA - Otherwise
THE BEACH BOYS - California Girls
THE MAMAS & THE PAPAS - California Dreamin'
BEASTIE BOYS - Suco De Tangerina
LEE PERRY - Doctor Dick
WENDY RENE - After Laughter Comes Tears
THE SPECIALS - Enjoy Yourself
TAYO - Wildlife Dub
TERRY CALLIER - You Goin' Miss Your Candyman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6, 22.00-00.00 (6 μήνες παρά μια μέρα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο στούντιο ο Άρης Χατζηστεφάνου του 'Infowar' για να συζητήσουμε τι συνέβη τότε, τι μας άφησε, αν και τι άλλαξε...είμαστε αρκετά περήφανοι γι'αυτήν την ψύχραιμη κουβέντα - μπορείτε να την ακούσετε εδώ )
DEAD '60s - Riot On The Radio
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - Κάτω Στην Πόλη
THE LAST DRIVE - Get Off My World
THE CLASH - Guns Of Brixton
ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Κουκουλοφόρος
KENY ARKANA - La Rage
NWA - Fuck Tha Police
ΤΡΥΠΕΣ - Ακίνδυνο Τραγουδάκι
ONE DAY AS A LION - One Day As A Lion
ΠΕΜΠΤΗ 4/6, 22.00-00.00 (μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον Γιάννη Βεσλεμέ aka Felizol για τον καταπληκτικό του δίσκο 'Birthdays' και θρηνήσαμε μαζί με τον Δημήτρη Αντωνίου τον χαμό του 'Kill Bill Kung -Fu' Ντέιβιντ Καραντάιν)
DEAD '60s - Riot On The Radio
NANCY SINATRA - Bang Bang
THE DEAD WEATHER - Hang You From The Heavens
THE 5.6.7.8s - Woo-Hoo (The Rock-A-Teens)
MARY & THE BOY/FELIZOL - No More Bad Trips For Little Mary
FELIZOL feat. THE BOY & ΣΑΒΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ - The Birthday Song
FELIZOL - Earl To Grey
BAT FOR LASHES - Daniel
CHIVAREE - Goodnight Moon
GET WELL SOON - If This Hat Is Missing, I Have Gone Hunting
GHEORGHE ZAMFIR & JAMES LAST - The Lonely Shepherd
MEIKO KAJI - Urami Bushi
ANGELO BADALAMENTI/ JULEE CRUISE - Falling
PIER BUCCI - Tron
ΤΕΤΑΡΤΗ 3/6, 22.00-00.00 (ο Γιώργος "πώς μπορώ να ξεχασώ τα λιτά του μαλλιά" Μιχαλόπουλος μας μίλησε για το νέο θόρυβο των Japandroids και του Wavves, o Θεοδόσης Μίχος μας έκανε την post Primavera καταλανική ανταπόκριση και η Κική Παπ μίλησε για τις ταινίες της εβδομάδας)
DEAD '60s - Riot On The Radio
THE SILVERSUN PICKUPS - There's No Secrets This Year
THE LAST DRIVE - A Glass Of Broken Dreams
THE BOY - Σ' Αγαπάω Να Της Λες
JAPANDROIDS - I Quit Girls
WAVVES - California Goth
AU REVOIR SIMONE - All Or Nothing
DANGER MOUSE/SPARKLEHORSE feat. IGGY POP - Pain
JARVIS - You're In My Eyes (Discosong)
LEE HAZLEWOOD/NANCY SINATRA - Summer Wine
PALOV/MISHKIN feat. BnC - Black Rock Like This
JUNIOR BOYS - Work
ΤΡΙΤΗ 2/6, 22.00-00.00 (ο Σπήλιος Πέτζας για την περίπτωση του ναυαγίου 'Sea Diamond' στη Σαντορίνη και οι αθλητικοί μας ρεπόρτερ ήταν και πάλι στις επάλξεις)
DEAD '60s - Riot On The Radio
YOAV - Adore Adore
SUPER FURRY ANIMALS - White Shocks/Flip Flops
PORTISHEAD - All Mine
THE HORRORS - No Love Lost (Joy Division cover)
MY BLOODY VALENTINE - Soon
CABARET VOLTAIRE - Nag Nag Nag
DOVES - Kingdom Of Rust (Still Going remix)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5, 22.00-00.00 (καλεσμένες στο στούντιο η Μαρία Παναγιωτοπούλου και η Άννα Μαρτίνου από το γραφείο τύπου του Ελληνικού Φεστιβάλ - τηλεφωνικές συνδέσεις με τον Θάνο Μικρούτσικο, τη χορογράφο Μαργιέλλα Νέστορα, το φωτογράφο Γιάννη Μπουρνιά και το σκηνοθέτη Άγγελο Φραντζή - επίσης "από το Κλερμόν-Φεράν για το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, Παναγιώτης Μένεγος)
DEAD '60s - Riot On The Radio
FLORENCE AND THE MACHINE - Dog Days Are Over
FUJIYA & MIYAGI - Pickpocket
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ/ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - Θεσσαλονίκη
FRANZ FERDINAND - Dark Of The Matinee
ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ - Τι Νέα Ψιψίνα;
ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΛΙΩΤΗΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - Μέσα Στα Άγρια Δάση
NINA SIMONE - Take Care Of Business (Pilooski edit)
THE MATHEW HERBERT BIG BAND - Just Swing
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/5, 22.00-00.00 (την ώρα που η Μπάρτσα ανέβαινε στον ευρωπαϊκό θρόνο εμείς συζητούσαμε για το φεστιβάλ 'Αναιρέσεις' με τον Γιάννη Ντουντουλάκη, για τις ταινίες της εβδομάδας με την Κική Παπ και συνδεθήκαμε αμέσως μετά το τέλος του ματς με Βαρκελώνη για να πάρουμε μια πρώτη γεύση των πανηγυρισμών)
DEAD '60s - Riot On The Radio
ANTONELLO VENDITTI - Roma Roma Roma
SPEEDKING - Millionth Monkey
SHRIEKBACK - My Spine Is The Bassline
ELVIS PRESLEY - Crawfish (Pilooski edit)
BELLE AND SEBASTIAN - I'm Waiting For The Man (Velvet Underground cover)
STEALERS WHEEL - Stuck In The Middle With You (Todd Terje edit)
EBONY BONES - We Know All About You
FINGERS CROSSED - Electrocult
(THE) INTERNATIONAL NOISE CONSPIRACY - Capitalism Stole My Virginity
AC/DC - Highway To Hell
FRANZ FERDINAND - Take Me Out (Naum Gabo remix)
JAMES BROWN - People Get Up And Drive Your Funk
ΤΡΙΤΗ 26/5, 22.00-00.00 (η Ελένη Τεμπονέρα από την Didi Music μας έβαλε στο κλίμα της συναυλίας των AC/DC, ο Βασίλης Παπούλιας μιλησε περί beatboxing λίγο πριν συμμετάσχει με τους Word Of Mouth στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Βερολίνου και ο Γιώργος Λυκουρόπουλος ανέλυσε τα του τελικού του Champions League)
DEAD '60s - Riot On The Radio
SHAWN LEE feat. NINO MOSCHELLO - Kiss The Sky
AC/DC - T.N.T.
AC/DC - For Those About To Rock (We Salute You)
WORD OF MOUTH - Soundcheck
BEACH - You Are Cantona
JOE STRUMMER & THE MESCALEROS - Tony Adams
CLUB 8 - Football Kids
THE GREGORY BOYS - Red Devils
BARCELONA - Kasey Keller
THE TROPHY BOYS - Do The Dudek
DIE TOTEN HOSEN - You'll Never Walk Alone (Gerry & The Peacemakers cover)
shave us
το aussie funk των τύπων από την Αδελαϊδα στα χέρια του βρετανού electro μάστορα
δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το συναισθηματικό κόλλημα που έχω φάει με το καινούριο track του νεοϋρκεζου

Get Well Soon-Born Slippy (Nuxx)
Μια ιδιαίτερη επαναπροσέγγιση της κομματάρας των Underworld από τους εξίσου συναρπαστικούς Get Well Soon.

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

6 μήνες μετά τις 06/12/08 το Laternative και το Infowar κάνουν μια εκπομπή μαζί προσπαθώντας να σας θυμίσουν τι έγινε τότε.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, μια μέρα πριν από τις κρίσιμες Ευρωεκλογές, κλείνουν 6 μήνες από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την Παρασκευή 05/06/2009 ο Άρης Χατζηστεφάνου θα βρίσκεται στο studio του Laternative, ζωντανά για να δούμε τι πραγματικά θυμόμαστε από τα Δεκεμβριανά του 2008.

Τι έλεγαν τότε οι opinion leaders του τόπου, πως "έσβησε" ο θυμός, που βλέπουμε σήμερα τα σημάδια του Δεκέμβρη και σε ποιες χώρες υπάρχει τώρα κοινωνικός αναβρασμός;

Τραγούδια απ' όλο τον κόσμο που γράφτηκαν είτε για τον Γρηγορόπουλο είτε για παρόμοιες περιπτώσεις.

Παρασκευή 05/06/2009 Laternative και Infowar μαζί στις 10 το βράδυ.