Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

laternative 'sheet music' @ BIOS, ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2

Η ομάδα του Bios μας εμπιστεύεται τις μουσικές επιλογές, το Σάββατο το βράδυ, στη βραδιά 'Exploring The Sound' (γνωστή και ως βραδιά 'Μάκης Παπασημακόπουλος'). Καλά να πάθουν. Γιατί θα διαλέξουμε sheet music. Sheet grooves & breaks for starters, sheet leftfield disco later, sheet remixes & bangers, and some sheet riffs in the middle. Shit σου λέω! Ελάτε κατά τις 23.00, ντυθείτε κιόλας (μια ιδέα είναι να ντυθείτε αυτό που μισείτε, να σχολιαστούμε κιόλας). Καλέστε και τους φίλους σας να δουν πόσο κακοί DJs είμαστε...
ΣΔ-ΠΜ aka LATERNATIVE
υγ. θα γινει λαχειοφόρος αγορά με πρώτο έπαθλο το μποξεράκι που φόραγε ο Διοσκουρίδης σε πρόσφατη φωτογράφισή του...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

EUROPAVOX ... βιαστείτε


Το Europavox είναι ένα καταπληκτικό μουσικό φεστιβάλ - πολιστιστική πανευρωπαϊκή συγκεντρωση που διοργάνωνεται στις αρχές κάθε καλοκαιριού στην μικρή γαλλική επαρχία του Clermont Ferrand. Αποτελεί ένα showcase του τι συμβαίνει στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή του σήμερα, και παράλληλα είναι μια πολύ χρήσιμη πλατφόρμα συνεργασίας, ανταλλαγής πληροφορίας και ιδεών, εφόσον σ’ αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 600 επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.
Αυτά λέει (σωστά) το δελτίο τύπου της Μ.Ε.Σ.Ο. που είναι ο σύνδεσμος του EuropaVox στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα δύο από εσάς μπορούν να έχουν την ευκαιρία να πάνε ένα ταξίδι με τα πάντα πληρωμένα στη Γαλλία, να δούνε φρέσκες συναυλίες (τα προηγούμενα χρόνια έχουν εμφανιστεί οι Archive, οι Asian Dub Foundation, Dj Vadim, Neneh Cherry, 2 Many Djs, Birdy Nam Nam,Yuksek και Clark - φέτος απλά αναφέρουμε τους Bloc Party, I'm From Barcelona, Vitalic, Get Well Soon και πολλά ακόμα), να γνωρίσουν κορίτσια κι αγόρια από 26 ευρωπαϊκές χώρες (not bad) και να περάσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα (σχεδόν) πενταήμερη στα τέλη Μαϊου. Το Laternative θα είναι εκεί και θα αφιερώσει όλο και περισσότερο χρόνο στο φεστιβάλ, καθώς πλησιάζει το τετραήμερο 28-31/5. Πολύ θα θέλαμε οι δύο έλληνες εκπρόσωποι να είναι "δικοί μας" άνθρωποι. Γι' αυτό ...
"Εάν είστε από 18 έως 25 ετών και θέλετε να συμμετέχετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλετε ένα σύντομο κείμενο (μέχρι 50 λέξεις) εξηγώντας γιατί εσείς θα έπρεπε να επιλεγείτε ως «εκπρόσωπος» της Ελλάδας στο EuropaVox Festival, συμπληρώνοντας τα πλήρη στοιχεία και την ημερομηνία γεννήσεώς σας, email και τηλέφωνο, στην διεύθυνση info@musicday.gr, το αργότερο έως την 1η Μαρτίου".
Sorry για το last minute call - αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο, όπως αντιλαμβάνεστε. Οπότε προχωρείστε, 50 λέξεις είναι 5 γραμμές...
Περισσότερες πληροφορίες στο 210 7560305

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

laternative live joint vol.5 - NTEIBINT live την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/2, 22.00-00.00





Τέλη Αυγούστου, κάνουμε εκπομπή ενώ καίγεται ο τόπος από τη ζέστη και σκάει η έμπνευση να παίξουμε ένα remix στο 'Little Bit Of Feel Good' του Jamie Lidell που είχαμε βρει σε μια συλλογή του γαλλικού περιοδικού TRAXX. Μας παραξένεψε η υπογραφή του 'ΝΤΕΙΒΙΝΤ' αντί του 'DAVID' που θα ήταν πιο ορθογραφικά σωστό, αλλά δε δώσαμε σημασία. Ενώ λοιπόν το καταπληκτικό κομμάτι ακόύγεται στη συχνότητα των 100.3, έρχεται μήνυμα από τηλεφωνικό κέντρο "Δικό μου είναι το remix, Γιώργος Μπακαλάκος". Έτσι γνωρίσαμε λοιπόν το Γιώργο και συνειδητοποιήσαμε ακούγοντας και την υπόλοιπη δουλειά του γιατί είναι το επόμενο wonder boy της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής και γιατί σεβαστά ξένα labels του εμπιστεύονται μια θέση στον κατάλογο των κυκλοφοριών τους. Αύριο, στο πλαίσιο του 'Laternative Live Joint' vol.5, θα τον έχουμε 22.00-00.00 ζωντανά στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100.3, για να μιλήσουμε, να διαλέξει μουσική την πρώτη ώρα και να μας παίξει κι ένα live set τη δεύτερη ώρα. Έτσι τον παρουσίασε το FREE του περασμένου Ιανουαρίου...
"ΝΤΕΙΒΙΝΤ (aka Γιώργος Μπακαλάκος, http://www.myspace.com/nteibint). Ήταν μια συλλογή του γαλλικού περιοδικού TRAX. Κι ένα εκπληκτικό remix στο 'Little Bιt Of Feel Good' του Jamie Lidell με την ελληνοφρενή επιγραφή ΝΤΕΙΒΙΝΤ (και όχι "DAVID" όπως θα περίμενε κανείς). Αυτά έφταναν για να πέσουν τα φώτα στο next big thing της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Γιώργος Μπακαλάκος δεν έχει κλείσει τα 25 και πριν λίγους μήνες δεν είχε καν σελίδα στο internet. Αλλά έχει ήδη προλάβει: να τον διανείμει η Modular Recordings (remix στο 'Innerspace' των Mission Control), να συνδεθεί με την Headbangers Publishing (γαλλικό "electro υπερπρακτορείο" βλ. Busy P, Mr. Oizo, SebastiAn κ.ά. - εκεί ανήκει η ετικέτα Gourmet με την οποία συνεργάζεται), να τροφοδοτήσει MP3 blogs με remixes σε Cut Copy - Radiohead - Minitel Rose - Nil. Δεν τον ξέραμε, γιατί "δυσκολεύεται να εμπιστευθεί τα πράγματα έτσι όπως κινούνται στην Ελλάδα (clubs, promoters, labels κτλ.)". Θα τον βρίσκουμε πολύ συχνά πλέον μπροστά μας, γιατί θα γίνει ο πρώτος έλληνας με κυκλοφορία στην θρυλική Warp (που επεξεργάζεται EP με το υλικό του που έχει στη διάθεσή της). Και γιατί ο κύριος Lidell του έδωσε συγχαρητήρια. Έστω στο messenger..."

μείνετε συντονισμένοι

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΣΚΑΡ & PLAYLISTS...

Σήμερα το βράδυ, την ώρα που εσείς θα αποδεικνύετε πάνω από μια σταβλίσια Αργεντινής πόσο κοντά είναι η ανθρώπινη φύση στον κανιβαλισμό κράτηστε ένα ραδιοφωνάκι και για μας στο τραπέζι σας. Θα κάνουμε αφιέρωμα στην 81η απονομή των Όσκαρ (ξημερώματα Δευτέρας) συζητώντας με γνωστούς σινεκριτικούς (και τους δικούς μας συνεργάτες) για προτιμήσεις και προβλέψεις. Θα περάσουμε όμορφα και θα παίξουμε κομμάτια από μια αγαπημένη μπάντα από το Νησί που λέγεται Saint Etienne...
PLAYLISTS (ότι χρωστάμε)

ΤΡΙΤΗ 10/2, 22.00-00.00 (στο στούντιο αντί του "περιοδέυοντα θίασου" Σταύρου Διοσκουρίδη, η Μανίνα Ντάνου (το πρώτο μισάωρο) και ο Γιώργος Σβώλης - στο τηλέφωνο τα παιδιά από το φοιτητικό σύλλογο Σύρου που διοργάνωσαν το React Festival στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, επίσης ο Θανάσης Γεντίμης του cinemanews.gr σε αναταπόκριση από το κινηματογραφικό φεστιβάλ Βερολίνου και στο τέλος αφιερωθήκαμε στο μοναδικό ξέσπασμα του Christian Bale)
DEAD '60s - Riot On The Radio
FRANZ FERDINAND - No You Girls
U.N.K.L.E. feat. IAN BROWN - Be There
MR. SCRUFF - Get A Move On
BACKINI - Company B-Boy
MIKAEL DELTA - Halkyon Days
DJ KRUSH feat. ZAP MAMA - Danger Of Love
TOSCA - Fuck Dub (Fila Brazilia remix)
DAVID BOWIE - I'm Derranged
THE BPA feat. IGGY POP - He's Frank (The Twelves remix)
CHRISTIAN BALE - Gioin Apeshit
CHRISTIAN BALE/CASPA - Ernold Sane edit
LEFTFIELD - Dusted

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2, 23.00-00.00 (ο Γιώργος Μιχαλόπουλος μίλησε για τον καινούριο δίσκο του Anthony & The Johnsons, η Κική Παπαδοπούλου για τις ταινίες της εβδομάδας, ανταπόκριση από Βερολίνο από Θανάση Γεντιμη κι από Εδιμβούργο από Σταύρο Διοσκουρίδη!!!)
DEAD '60s - Riot On The Radio
XX TEENS - B-54
ANTHONY & THE JOHNSONS - Aeon
THE CRAMPS - Lonesome Town

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/2, 22.00-00.00 (αφιέρωμα στο 7ο φεστιβάλ καλτ φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Gagarin - στο στούντιο ο Μάκης Παπασημακόπουλος, στο τηλέφωνο ο "καλλιτεχνικός σύμβουλος" του φεστιβάλ Βάσος Γεώργας - μια εκπομπή κληρονομιά στις επόμενες γενιές)
DEAD '60S - Riot On The Radio
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΙΚΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗ - Πρωινή Προσευχή
VA - Greg's Groove Thing
ΛΙΤΣΑ ΤΖΕΝΟΥ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΑΝΟΣ - Συγχαρητήρια Δεσποινίς
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ - Σέικ Τρελό
ΣΩΤΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ/ΕΛΣΑ - Μπες Στον Πύραυλο Κυρά Μου
Κ. ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ - Η Δίαιτα
VA - Portobello Surprise
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΦΑΣΗΣ - Δολοφόνε Χωρισμέ
ROY AYERS - One Sweet LOve To Remember
JAMIE LIDELL - Multiply (Gonzales remix)
PUPPET MASTAZ - Troublicious II
BEASTIE BOYS feat. Q-TIP - Get It Together
TM JUKE feat. BREAD & WATER DRUM - Get It Together
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΙΚΗΣ ΚΑΨΑΣΚΗ - Αραπάκι

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/2, 22.00-00.00 (αθλητικά, Θανάσης Γεντίμης για τον απολογισμό της "Μπερλινάλε")
DEAD '60s - Riot On The Radio
THE CHEMICAL BROTHERS feat. KLAXONS - All Rights Reversed
THE STONE ROSES - Made Of Stone (808 State remix)
THE SUBWAYS - Rock 'N' Roll Queen
AEROPLANE feat. KATHY DIAMOND - Whispers (love affair remix)
JESSE ROSE feat. HOT CHIP - Forget My Name
HANDSOME BOY MODELLING SCHOOL feat. J LIVE & ROISIN MURPHY - The Truth
MARLENA SHAW - Woman Of The Ghetto
GORILLAZ - Dirty Harry (Paul Mac remix)
MORRISSEY - I'm Throwing My Hands Around Paris

ΤΡΙΤΗ 17/2, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τον Σίλλα Σεραφειμ για την παράσταση 'Αι 2 Μονόλογοι' στο Θέατρο Παραμυθίας, με τον Σωτήρη Δανέζη για την έκθεση φωτογραφίας με ντοκουμέντα από την 'Εμπόλεμη Ζώνη' που γίνεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και με τον Δημήτρη Αντωνίου για τη μανία με το 'Mad Men')

DEAD '60s - Riot On The Radio
ΒΕΤΤΥ LAVETTE - Let Me Down Easy
AMY WINEHOUSE - Rehab (Hot Chip remix)
SOULSAVERS - Revolution Song
THE WHITEST BOY ALIVE - Show Me Love (Robin S. cover)
KAISER CHIEFS - Never Miss A Beat (Cut Copy remix)
WENDY ZANE - After Laughter Comes Tears
SMITH & MIGHTY - Down In Rwanda
I-CON - Last Night
ANTON MAIDEN - Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden cover)
CAN - Vitamin C
POPNONAME - The Movement
EMPIR EOF THE SUN - We Are The People

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ATHENS ALLEYCAT MASQUE RACE




ATHENS ALLEYCAT MASQUE RACE: ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!

Κατόπιν λαϊκής απαίτησης επιτέλους είναι εδώΟύτως ή άλλως ζούμε σε ένα διαρκές καρναβάλι: ένας πολέμιος του πρασίνου έχει ντυθεί “δήμαρχος που υποστηρίζει πράσινες ταράτσες”, οι ίδιοι άνθρωποι που ανταλλάσσουν μεταξύ τους πόστα έχουν ντυθεί “κυβέρνηση ανασχηματισμού”, μια κάστα ανεγκέφαλων πολεμοχαρών έχει ντυθεί “αστυνομία” και η κακής ποιότητας άσφαλτος “ποδηλατόδρομος”. Αυτή τη φορά τουλάχιστον θα είναι επίσημο. Ο δρόμος (σου) μιλάει! Εσύ τι θα ντυθείς; Βγάλε τη στολή του πιερότου που δίσταξες να πετάξεις στην τελευταία μετακόμιση, ζωντάνεψε το πνεύμα του Ζορό που καταπιέζεις τα τελευταία χρόνια και συ κοπελιά πρόσεχε! Βασίλισσα της Νύχτας με Μίνι: μην πιαστεί το τούλι στην αλυσίδα και χάσεις την πρωτη θέση!Ήρθε και θα κάνει την πόλη Ρίο!

ΜΑΣΚΕ ALLEYCAT RACE!

Είσαι λόκαλ? Έλα να συμμετάσχεις στον απόλυτο ποδηλατικό σουρεαλισμό, στη γιορτή της απελευθέρωσης από το αυτοκίνητο:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2008

Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη! Αστικοί Ποδηλάτες Όλοι Έυπρόσδεκτοι (Αυστηρά Μόνο Μασκαρεμένοι)! ΜΟΝΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Έρχεσαι στο Ζάππειο (μπροστά από το Μέγαρο) μασκαρεμένος, με το ποδηλατό σου στις 22 Φεβρουαρίου 2008, στις τρεις το μεσημέρι (15.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας. Συμβολική συμμετοχή: 2 ευρώ (για να καλυφθούν έξοδα – αφίσες, έπαθλα κτλ)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Ζάππειο Μέγαρον, 15.00μμ. Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθεί το
ακριβές δρομολόγιο μαζί με το registration (φόρμα συμμετοχής ελληνιστί). Αυτό περιλαμβάνει σημεία ελέγχου (check points) απο τα οποία θα πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε με την προκαθορισμένη σειρά προκειμένου να τερματίσεις. Όλα τα check
points είναι γνωστά σημεία του κέντρου. Σε κάθε ένα απο αυτά θα σε περιμένει ένας
«λόκαλ» τύπος/τύπισσα που θα σου σφραγίσει το registration, έτσι ώστε να μπορείς
να αποδείξεις οτι πέρασες από όλα τα check points. Τερματίζεις αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα check point στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Αρκεί μόνο να περάσεις από όλα τα σημεία με τη σωστή σειρά. Δρόμοι, πεζόδρομοι, σκάλες, λόφοι, αλάνες, πάρκα... οποιαδήποτε διαδρομή διαλέξεις είναι θεμιτή.

ΝΙΚΗΤΗΣ
Νικητής είναι όποιος/α τερματίσει πρώτος/η έχοντας συλλέξει όλες τις σφραγίδες από τα check points πάνω στο registration.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σε αυτό το ALLEYCAT μετά τον τερματισμό θα ακολουθήσει διαγωνισμός Footdown. Οι κανόνες είναι απλοί: όποιος πατήσει στο έδαφος χάνει - κερδίζει αυτός που θα μείνει στο τέλος. Όλοι οι ποδηλάτες κινούνται μέσα σε ένα κύκλο. Προσπαθείς να ελιχθείς ανάμεσα στους υπόλοιπους ποδηλάτες χρησιμοποιώντας την ισορροπία σου και μόνο. Απαγορεύεται να σπρώχνεις με τα χέρια σου ή να τραβάς άλλους απο την μπλούζα ή το ποδήλατο. Μπορείς όμως να τζαρτζάρεις με τον ώμο σου. Σιγά-σιγά καθώς ο ένας μετά τον άλλο ποδηλάτη αποκλείονται, ο κύκλος μικραίνει και μένουν όλο και λιγότεροι ποδηλάτες. Κερδίζει ο τελευταίος που θα παραμείνει όρθιος χωρίς να έχει πατήσει στο έδαφος.
Καλή τύχη!

PARTY
Μετά το ALLEYCAT RACE και τον διαγωνισμό FOOTDOWN
θα ακολουθήσει ποδηλατικό πάρτυ στο Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44 (17.00 – 22.00).
DJ δράση:
Βeat Me Up!
DJ HOME
PM vs Asteras X
Videos/ Projections

Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!


Μας αρέσουν γιατί είναι τρελοί, γιατί έχουν ακτιβιστική άποψη με δράση και όχι με αυτιστική διαμαρτυρία, γιατί εφαρμόζουν στην πραξη το αίτημα επαναδιεκδίκησης του δημόσιου χώρου που είναι δικός μας και δεν (πρέπει να) ανήκει σε κανένα δήμαρχο ή μεγαλοεργολάβο! Θα βάλουμε και μουσικές σε κάποια στιγμή του πάρτι...

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ DESIGN WALK

"Σκληρά ντοκουμέντα" από την εκπομπή της 6ης Φεβρουαρίου που βγήκε από το δημιουργικό γραφείο Π6 στο πλαίσιο του Design Walk (οι φωτογραφίες είναι της Νατάσας Παππά)...







Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΥ...

... είναι απλά ότι καλύτερο έχει συμβεί στο ελληνικό σινεμά εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Όπως μου είπε ο σκηνοθέτης Κάρολος Ζωναράς (που θα τον ακούσετε μέσα στην εβδομάδα στο laternative), την παλεύει και για διανομή. Το trailer...


Κρατάμε την ανατριχιαστική αποθέωση του "γιατρού" Παύλου Ευαγγελόπουλου (όταν εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη του Gagarin) και την απίστευτη ατάκα του Μάκαρου όταν ο Τσάρλυ - Φαίδων Γεωργίτσης μιλούσε αγγλικά "Γεια σου ρε Φαίδωνα, εσύ και τα Palso"...

Ωραίες στιγμές...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

7th GREEK CULT FESTIVAL σήμερα στο Laternative ... και μετά 'ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ'



Αυτό είναι το - όπως κάθε χρόνο - απολαυστικό τρέιλερ του 7ου Greek Cult Festival που ξεκίνησε ήδη σήμερα στο Gagarin 205 (αναλυτικό πρόγραμμα στο www.gagarin205.gr). Το Laternative δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με αυτό το σπουδαίο - δεν κάνουμε πλάκα - πολιτιστικό γεγονός της Αθήνας. Στο στούντιο, δε θα μπορούσε να λείπει άλλωστε σε μια τέτοια έκτακτη περίσταση, ο Μάκης Παπασημακόπουλος. Θα παίξουν συνδέσεις με Gagarin, συνομιλία με τον επιμελητή Βάσο Γεωργά, ανάλογες μουσικές και δώρα. Θα περάσουμε όμορφα, όπως λέει και μια ατάκα από τις ταινίες που προβάλλονται στο φεστιβάλ
- "Καλέ κοίτα αυτός εκεί έχει περίστροφο"
- "Μη φοβάσαι κούκλα μου, το έχω για να σκοτώνω την ώρα μου!"

Κι αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, περίπου στισ 00.10 ξεκινά στον Μικρόκοσμο (Συγγρού 106, Φιξ), με ελεύθερη είσοδο, η προβολή του 'Shortbus' από τον ΜΚΟ Praksis σε μια προσπάθεια διαφορετικής προσέγγισης της αυριανής γιορτής (μην αγοράσει κανείς ούτε ένα σοκολατάκι). Το φιλμ του John Cameron Mitchell είναι ένας πανηδονιστικός θρίαμβος σεξουαλικής απελευθέρωσης και αξίζει, ακόμα κι αν το έχετε ξαναδεί. Με το που τελειώνει το ένα μισό του Laternative (o ΠΜ)θα διαλέξει μουσικές για επηρεασμένους από την προβολή (μη) ερωτευμένους. Lots of leftfield disco, I guess! Ακολουθεί τo τρέιλερ και μην ξεχνάτε 'It's like '60s, only with a little less hope'...


Και ξαφνικά συμβαίνουν καταπληκτικά πράγματα στην Αθήνα...

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

O ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΙΛ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ ... και playlists

Τον περασμένο Ιούλιο στο Νιου Μέξικο είχε πολύ ζέστη. Κι ο Κρίστιαν Μπέιλ έπρεπε να δικαιολογήσει τον τίτλο του "νέου Ρόμπερτ Ντε Νίρο" δίνοντας ρέστα στην πιο έντονη στιγμή των γυρισμάτων της νέας ταινίας Terminator Salvation. O διεθυντής φωτογραφίας Σέιν Χέρλμπατ έκανε το λάθος να μπει μπροστά στην κάμερα διακόπτοντας το take και διαλύοντας τον οίστρο του ηθοποιού. Κι ο Μπέιλ αυτόματα θυμήθηκε ότι πριν τον Μπάτμαν είχε παίξει τον ρόλο κάποιου Πάτρικ Μπέιτμαν σε μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Μπρετ Ίστον Έλις με τον εύγλωττο τίτλo American Psycho. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 3 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα να τον στολίσει με 39 fuck, ανάμεσα στα υπόλοιπα μπινελίκια που του απευθύνει. Το βίντεο...


Πριν συμπονέσεις τον καημένο διευθυντή φωτογραφίας bear in mind ότι οι ηθοποιοί Whoopi Goldberg και Terry Crews, καθώς και οι σκηνοθέτες Darren Aronofsky και Ron Howard στάθηκαν στο πλευρό του κυρίου Batman. Επίσης, πάρε ιδέες για την επόμενη φορά που θα γίνει η στραβή στο γραφείο και παπαγάλισε απνευστί το ύφος του Μπέιλ που δίνει στο ξέχεσμα έναν σεξπιρικό τόνο. Δεν (θα) πρόκειται να (σου) ξανακουνηθεί κανείς. Για να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα της εκπομπής τσιμπήστε κι ένα remix...


the fuckin' playlists...

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/2, 22.00-00.00 (αθλητικά, BAFTA awards, Grammy Awards και κουβέντα για τον υπερεκτιμημένο 'Παλαιστή')
DEAD '60s - Riot On The Radio
FLAKES - The Secret Life Of Errol Brown
THE DURUTTI COLUMN - Lips That Would Kiss
THE RAVEONETTES - She's Lost Control (Trentemoller edit) (Joy Division cover)
SONIK YOUTH - Beat The Brat (Ramones cover)
LILY ALLEN - The Fear
FRANZ FERDINAND - Ulysses (Beyond The Wizard's Sleeve re-animation)
TAME IMPALA - Skeleton Tiger
LYKKE LI feat. DRAKE - Little Bit (remix)
PRINZHORN DANCE SCHOOL - You Are The Space Invader (Optimo Espacio remix)
KANYE WEST - Heartless
KLAXONS - No Diggity (Blackstreet cover)
THOM YORKE - Eraser
MARY & THE BOY/FELIZOL - Time Machine (FH remix)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/2, 22.00-00.00 (η εκπομπή βγήκε από το δημιουργικό γραφείο Π6 - εκ των διοργανωτών του Design Walk που διεξήχθη για τρίτη σενεχόμενη χρονιά στη γειτονιά του Ψυρρή - μιλήσαμε επίσης με τους g και the design shop για το design στην Ελλάδα/ τα παιδιά διάλεξαν και τις μουσικές)
DEAD '60s - Riot On The Radio
OF MONTREAL - Suffer For Fashion
MANO NEGRA - Love And Hate
JESUS AND MARY CHAIN - April Skies
KLEE - Erinner Dich
BURIAL - Etched Headplate
BLACK STROBE - I'm A Man (Bo Diddley cover)
BJORK - Wanderlust (Ratatat remix)
PEACHES - Fuck The Pain Away
ELVIS PRESLEY - Suspicious Minds
BIFF PANG POW - If I Die
LCD SOUNDSYSTEM - Sound Of Silver

ΠΕΜΠΤΗ 5/2, 23.00-00.00 (Γιώργος Μιχαλόπουλος και Κική Παπαδοπούλου για μουσική και σινεμά αντίστοιχα)
DEAD '60s - Riot On The Radio
STATELESS - Running Out
ANIMAL COLLECTIVE - Summertime Clothes
U.N.K.L.E. feat. JOSH HOMME - Restless
BRUCE SPRINGSTEEN - The Wrestler
MASSIVE ATTACK - Protection (JSwift remix)


ΤΡΙΤΗ 3/2, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τον Σπήλιο Πέτζα για περιβάλλον και την Όλγα Παπαδοπούλου για το δεφτιβάλ ταινιών μικρού μήκους "Psarokokalo'/ στο στούντιο - σχεδόν - κατευθείαν από το αεροδρόμιο ο βρετανός Caretaker που μας είπε δυο τρεις κουβέντες για τις περίεργες μουσικές του)
DEAD '60s - Riot On The Radio
PAUL WELLER - All I Wanna Do (Is Be With You)
JONATHAN RICHMANN & THE MODERN LOVERS - Roadrunner
THE CARETAKER - Persistent Repetition Of Phrases
THE CARETAKER - Cloudy
KID LOCO - Motorcycle Angel
ANIMAL COLLECTIVE - My Girls
THE LAST SHADOW PUPPETS - In The Heat Of The Morning (David Bowie cover)
A.R. RAHMAN/M.I.A. - O Saya
BRAZILIAN GIRLS - St. Petersburg
EMPIRE OF THE SUN - We Are The People
FUNKADELIC - One Nation Under A Groove

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/2, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ - Αγρίμια Κι Αγριμάκια Μου
FOALS - Olympic Airways
COREY HART - Sunglasses At Heart (DJ Trashy remix)
SONIK YOUTH - Into The Groove (Madonna cover)
NO JAZZ - Hot Summer
DJ SPOOKY - Zxero
KANYE WEST feat. KID KUDI - Welcome To Heartbreak
AMY WINEHOUSE - Love Is A Losing Game (Moody Boyz vocal mix)
HOT CHIP - Transmission (Joy Division cover)
NEW ORDER - Crystal (Clockwork remix)
ΙΝΦΟ - Betty Blue


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/1, 22.00-00.00 (στο στούντιο λίγο πριν παίξει στο Bios, ο Matt Walsh - resident των Bugged Out parties κι ανερχόμενο όνομα της νέας βρετανικής dance σκηνής/ διάλεξε τη μουσική της πρώτης ώρας)
DEAD '60s - Riot On The Radio
TOOB - Dervish Angel (Clouded Vision mix)
SEBASTIAN TELLIER - Kilometer (Aeroplane remix)
GP & THE TRAXX - Women (Ivan Smagghe edit)
PULP - Acrylic Afternoon
KIKI - Wasp
CLOUDED VISION - Rocksacid
LILY WOOD & THE PRICK - L.E.S. Artistes (Santogold cover)
LYKKE LI - I'm Good, I'm Gone (Black Kids remix)
KHOIBA - Taste It
WAX TAILOR - The Tune
SIMIAN MOBILE DISCO - The Count

IS THIS DESTRUCTING? ISN'T IT? I'M TELLING YOU, I'M NOT ASKING YOU....

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

TO LATERNATIVE ΣΤΟ DESIGN WALK




To 3o Design Walk ξεκινά την επόμενη Παρασκευή. 13 δημιουργικά γραφεία με κοινή έδρα τη γειτονιά του Ψυρρή, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και παρουσιάζουν στο χώρο εργασίας τους εκθέσεις με διάφορες design εφαρμογές. Αυτήν την Παρασκευή, λοιπόν, 22.00-00.00 το ‘Laternative’ πάει εκδρομή. Ξεκουνιέται από τη βάση του στο Νέο Φάληρο κι εκπέμπει από το γραφείο της ομάδας Π6 στου Ψυρρή. Οι γραφίστες διαλέγουν τη μουσική και μιλάνε για τη δουλειά τους, ο κόσμος παίρνει μικρόφωνο και μεταφέρει εντυπώσεις κι εμείς αισθανόμαστε όμορφα που συμβαίνουν ωραία πράγματα στην πόλη (και ταυτόχρονα δε θα χρειαστεί να δουλέψουμε καθόλου εκείνο το βράδυ)

Το Laternative στο Design Walk, Παρασκευή 6/2, 22.00-00.00 στον ΣΚΑΙ 100.3…

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Πολλά ακούγονται...



Για το καινούριο album του Morrissey, Years of refusal. Πολλά δεν είναι και τόσο κολακευτικά.
Ο δικός μας, όμως, κάνει αυτή τη φωτογράφηση και μας κατατροπώνει.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Disco is Back

















Αν είναι όντως το πουκάμισο ζέμπρα τότε
πρέπει όλοι να καταδικάσουμε την επίθεση των ΜΑΤ στο πνευματικό παιδί του Σταμάτη Γαρδέλη. (Η φωτό είναι απο το in.gr)

Για να μπείτε στο κλίμα ακούστε και το I wear my sunglasses at night σε ένα trash remix απο τον dj Trashy.