Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

CAST-A-BLAST live @ LATERNATIVE, TONIGHT 22.00-00.00





O Blend (aka Mishikin) είναι παραγωγός και DJ, το περσινό του άλμπουμ Misplaced ήταν ένα από τα καλύτερα μάυρα άλμπουμ της χρόνιάς, χωρίς την υποσημείωση ελληνικό.
Η Sugahspank! είναι Πειραιώτισσα. Κι όμως η φωνή της είναι ένα σπάνιο κράμα soul παρελθόντος και hip hop μέλλοντος, πάντα σε μαύρο φόντο.
O Palov είναι DJ, κάθεται σκυφτός πάνω από τα dexx και το laptop και τροφοδοτεί με λούπες και σκρατσαρίσματα τα φωνητικά της κολεκτίβας. Παράλληλα, έχει επιμεληθεί - μαζί με τον Mishkin - την εξαιρετική συλλογή Backslam Extravaganza.
O Jeff Gonzalez είναι ο MC της παρέας. Κυκλοφόρησε πέρυσι ως BnC το παρθενικό του άλμπουμ The Birth, το flow του είναι καταπληκτικό, η αυτοπεποίθησή του ανεβαίνει και το δέσιμό του πάνω στη σκηνή ως ντουέτο με τη Sugahspank τα σπάει.
Και οι τέσσερις μαζί είναι το Cast-A-Blast, ένα group-label-κολεκτίβα που μοιάζει με ότι πιο φρέσκο συμβαίνει στην ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα το βράδυ τους έχουμε στο τρίτο 'Laternative Live Joint', 22.00-00.00 @ SKAI 100.3. Κουβέντα, δικές τους μουσικές και φυσικά live...
Enjoy and have a blast...



Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

NINJA TV @ LATERNATIVE, παρασκευη 22/11, 22.00-00.00




Gals and Boys,
στο σημερινό Laternative φοράμε μάυρες στολές και γινόμαστε Ninja (ο Διοσκουρίδης θα κατεβάσει από το πατάρι εκείνη που είχε αγοράσει στην Ε' δημοτικού όταν είδε για πρώτη φορά το Carate Kid). Υποδεχόμαστε το τρίο του Ninja TV, δηλαδή "έναν Γάλλο, έναν Ιρλανδό κι έναν ανάπηρο". Ο Guy Krief, ο Στέφανος Gateley κι ο Δημήτρης Αναγνώστου (aka Ανάπηρος) επιστρέφουν για δέυτερη χρονιά στο θέατρο (φέτος από τισ 10/11 στο Αποθήκη), μεταφέροντας στη σκηνή το ανατρεπτικό τηλεοπτικό τους show 'Ninja TV'. Θα μιλήσουμε επί παντός επιστητού, θα φρεσκάρουμε τα γαλλοελληνικά μας, θα παραχωρήσουμε την επιλογή της μουσικής στην τριάδα και θα κάνουμε πολύ πλάκα ... ελπίζοντας ότι θα προκύψει Ninja Radio ...
Παράλληλα θα μοιράσουμε προσκλήσεις για διάφορα θεάματα (άρτο την επόμενη εβδομάδα) και θα ακούσουμε και τη συνένετευξη που έδωσε στο Laternative ο Mix Master Mike εν' όψει της εμφάνισης των 5 Elements την Κυριακή στο Fuzz...

Δυο videos για να πάρετε γεύση (μην ξεχνάτε ότι την επόμενη Παρασκευή 28/11 θα έχουμε live στο στούντιο τους Cast-A-Blast soundsystem)...



GIMME SOME PLAYLISTS

Gals & Boys,
Χρωστάμε καμιά εβδομάδα, άρα πάρτε να έχετε (αν κάτι σας γυαλίσει το μάτι - στείλτε ένα mail στο laternative@gmail.con ή στο laternative@skai.gr και θα προσγειωθεί στον ηλεκτρονικό σας αεροδιάδρομο)

ΠΕΜΠΤΗ 20/11, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τη Δανάη Κωνσταντίνου για το 'εναλλακτικό' bazaar Fox Fair, κάθε Σάββατο 12.00-18.00 στο Bacaro, Σοφοκλέους 1...να πάτε στις 22/11 - θα έχει open catwalk στο οποίο μπορείτε όλοι να πάρετε μέρος ... ο Γιώργος Μιχαλόπουλος μας πρότεινε τα Los Angeles από Flying Lotus και London Zoo από τον Bug, ενώ η Κική Παπαδοπούλου ξεχώρισε με δυσκολία την Πλεκτάνη από τις ταινίες της εβδομάδας)
DEAD '60s - Riot On The Radio
RADIOHEAD - 15 Step
BLACK MOUNTAIN - Wucan
ROOTS MANUVA feat. RICKY RANKING - Chin High (Manuvadelics version)
DUB PISTOLS - Rapture (Blondie cover)
GNARLS BARKLEY - Little Better
TONY ALLEN - Every Season
ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ - Ξαναγύρισε κοντά μου
FLYING LOTUS - Comet Course
THE BUG feat. Warrior Queen - Poison Dart
THE ROOTS feat. Mos Def & Styles P. - Rising Down
TRICKY - Council Estate
RAGGA TWINS - Spliffhead (remix)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/11, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
MARLENA SHAW - California Soul (Diplo Decent remix) - (The 5th Dimension cover)
SUGAHSPANK! - Blush?
THE ROOTS feat. PATRICK STUMP - Birthday Girl
DDAY ONE - If Eyes Were Ears
GORILLAZ - Hongkongaton
JUNIOR BOYS - Double Shadow (Kode 9 remix)
ELIGH & MAGI feat. GOAPELE - Why? Refix
LITTLE MAN TATE - What Your Boyfriend Said
THE FIERY FURNACES - Single Again (live)
ARCHIVE - Noise
BELLE & SEBASTIAN - Piazza New York Catcher
MORRISSEY - Dear God Please Help Me
BRIAN ENO - Baby's On Fire
BJORK feat. ANTHONY - Dull Flame Of Desire (Modeselector remix for girls)

ΤΡΙΤΗ 18/11, 22.00-00.00 (ανταπόκριση Δημήτρη Αλκιβιάδη από Ντουμπάι και κουβέντα με το Νεκτάριο Λαμπρόπουλο για τον ένα χρόνο του περιοδικού Muzine - τον γιορτάζει με live την Κυριακή το βράδυ στο Κύτταρο - Ηπείρου κι Αχαρνών - παίζουν Limousine, Plumerai, Vello Leaf)
DEAD '60s - Riot On The Radio
KLAXONS - Magick
SIXTOO - A To Zero
BAT FOR LASHES - Trophy
(INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY - Capitalism Stole My Virginity
FUJIYA & MIYAGI - Pickpocket
FERRIS WHEEL - Keep Me Hanging On (Supremes cover)
POMEGRANATES - Thunder Meadow
LIMOUSINE - A Drive
BROOKE WAGGONER - Day Lover
THE DOORS - Break On Through
HERMITUDE - Nightfalls Messengers
GRACE JONES - Corporate Cannibal (The Bug remix)
CUT COPY - Hearts On Fire (Midnight Juggernauts remix)

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11, 22.00-00.00 (το συνηθισμένο αθλητικό "Θέατρο της Δευτέρας" με τους ρεπόρτερ των ομάδων και ένα ρεπορτάζ του Λάμπρου Παπαδογιάννη σχετικά με το πώς σχολιάζουν οι πολιτικές νεολαίες την επέτειο του Πολυτεχνείου)
DEAD '60s - Riot On The Radio
KRS-ONE - Sound Of Da Police
LEONARD COHEN - First We Take Manhattan...
BLACK GRASS - How Much Can You Take?
GIL SCOTT HERON - The Revolution Will Not Be Televised
BEASTIE BOYS - Sabotage
THE CLASH - London Calling
ASIAN DUB FOUNDATION - Rebel Warrior

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/11, 22.00-00.00 ("μεταφέραμε" την εκπομπή στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου - μίλησαν ο Γιώργος Τούλας, διευθυντής της Παράλλαξης κι ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, διευθυντής του Soul και του Republic Radio. Και φυσικά η ανταποκρίτριά μας Δέσποινα Πολυχρονίδου)
DEAD '60s - Riot On The Radio
ΤΡΥΠΕΣ - Παραξενη Πόλη
ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ - Οι Συμμορίες Της Ασφάλτου
XAXAKES - Στα Ξαφνικά
DREAD ASTAIRE - New Bass In Hell
MARY'S FLOWER SUPERHEAD - No Second Chances
ΙΝΦΟ - Idealista
MONSIEUR MINIMAL - Silk
THELMA BLANKENSHIP - Hence
ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - Το Παιχνίδι
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - Τσιγάρο Ατέλειωτο
ΤΡΥΠΕΣ - Θλιμμένοι Στη Γιορτή Μας
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/11, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τους Θεσσαλονικιούς Sleepin' Pillow, των οποίων το άλμπουμ Apples On Orange Trees κυκλοφορεί από την Shift Records, η Κική Παπαδοπούλου παρουσίασε τις ταινίες της εβδομάδας και ο Γιώργος Μιχαλόπουλος πρότεινε τα: Bomb The Bass - Future Chaos και Kid Loco - Party Animals & Disco Biscuits)
DEAD '60s - Riot On The Radio
RAGE AGAINST THE MACHINE - Street Fighting Man (Rolling Stones cover)
THE RACONTEURS - Salute Your Solution (live)
ARCTIC MONKEYS -I Bet You Look Good On The Dancefloor
SLEEPIN' PILLOW - Rise
SLEEPIN' PILLOW - Instrument Of Time
DEERHUNTER - Operation
BOMB THE BASS feat. FUJIYA & MIYAGI - Butterfingers
KID LOCO - Motorcycle Angel One
ARCHITECTURE IN HELSINKI - That Bip
THE PRESETS - Down Down Down
RADIOHEAD - Nude (Holy Fuck remix)
SWAYZAK - So Cheap
ΤΡΙΤΗ 11/11, 22.00-00.00 (στο στούντιο τη δεύτερη ώρα μας έκανε παρέα ο Λαέρτης Μαλκότσης που πρωταγωνιστεί στην παράσταση 'Εχθροί εξ' αίματος' του Αρκά που χαλάει κόσμο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου)
DEAD '60s - Riot On The Radio
AMY WINEHOUSE - Valerie
JAMES BROWN - (Get Up) Feel Like Being Sex Machine
GLAXO BABIES - This Is Your Life
THE PONYS - Turn The Lights Down
JOY DIVISION - The Sound Of Music (live)
BIG BROTHER AND THE HOLDING COMPANY - Piece Of My Heart
NICK CAVE & THE BAD SEEDS - The Mercy Seat (live)
BOB DYLAN - Masters Of War
THE LAST SHADOW PUPPETS - Standing Next To Me
U2 - Lemon (Jeep mix)
Βρείτε τα κι απολαύστε ελεύθερα...

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Τα νεφρά στην αντιπολίτευση


Η ψυχολογία του θεατή ανεβαίνει ή κατεβαίνει από την ώρα που κάθεται στο γκισέ των εισιτηρίων. Ο κόσμος που έχει μια παράσταση είναι η πρώτη εντύπωση. Δεν έχει σημασία να είναι μικρό ή μεγάλο το θέατρο, εντυπωσιακά τα σκηνικά, πρωτοκλασάτοι οι συντελεστές και γιγάντιο του φουαγιέ. Σημασία έχει να είναι γεμάτο. Σε αυτήν την πρώτη εντύπωση το Θέατρο του Νέου Κόσμου μας κέρδισε. Βέβαια και τα συστατικά δεν υστερούν. Έργο του πολυδιαβασμένου κομίστα Αρκά, σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η φήμη του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και η παρουσία νέων παιδιών στους ρόλους είναι το ιδανικό χαρμάνι.

Στο Εχθροί Εξ Αίματος ένας άνθρωπος τραυματίζεται σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Η αγωνία αν θα συνέλθει δεν διατυπώνεται, όμως, από τους φίλους και συγγενείς αλλά από τα όργανα του σώματός του. Συγκεκριμένα από το Παχύ και Λεπτό Έντερο και από το Δεξί Νεφρό. Οι πληροφορίες δηλαδή μας έρχονται κυριολεκτικά «από μέσα». Τα μοτίβα του Αρκά παραμένουν περίπου τα ίδια. Ο κυνικός, πονηρός και συνωμοσιολόγος (Λεπτό Έντερο, Ανδρέας Κωνσταντίνου) συναντά τον αγαθό, υπάκουο και συστημικό (Παχύ Έντερο Λαέρτης Μαλκότσης). Το Δεξί Νεφρό (Παντελής Δεντάκης) από την άλλη είναι ο υποτιθέμενος εχθρός για τον ένα και ο ακούραστος συνεργάτης για τον άλλον.

Όλη η ιστορία εκτυλίσσεται πάνω σε ένα κόκκινο στρώμα στο οποίο βρίσκεται τοποθετημένο κάτι που θυμίζει τη σπονδυλική στήλη. Κάθε όργανο είναι μέρος ενός συστήματος αλλά και μια αυτόνομη οντότητα. Ο Εγκέφαλος είναι αλκοολικός και τα υπόλοιπα όργανα ψάχνουν έναν τρόπο να τον σταματήσουν. Μέχρι που έρχεται ένα τροχαίο και ανατρέπει όλα τα σχέδια. Κι όλα αυτά μέσα από τις συζητήσεις των τριών ηρώων που θυμίζουν περισσότερο πολιτικό και κοινωνικό μανιφέστο. Ο αυταρχικός και αυτοκαταστροφικός ηγέτης (Εγκέφαλος), η αντιπολίτευση (Καρδιά και Νεφρά) και οι προλετάριοι (Πεπτικό Σύστημα) που ακόμα ο Μαρξ δεν τους έχει υποδείξει τη σημασία της θέση τους στο χώρο. Και όλα αυτά κάτω από την πένα του Αρκά, που πραγματικά η όλη σύλληψη του δίνει χώρο για σπαρταριστές ατάκες όπως: «Έχουν βουίξει οι Αρτηρίες» ή «Δεν θυμάσαι τότε με τη γαστρορραγία; Μια βδομάδα μας είχανε με ορό. Βέβαια το καημένο το Στομάχι υπέφερε, αλλά εμείς κάναμε διακοπές».

«Για να δούμε, θα γελάσουμε;» αναρωτήθηκε ένας κύριος. Αυτό ήταν και το στοίχημα. Πώς ένας κόσμος από καρικατούρες (αυτόματη σκέψη για κάθε έργο του Αρκά, άσχετα που το Εχθροί Εξ Αίματος είναι θεατρικό και όχι κόμικ) θα μεταφερθεί στο σανίδι χωρίς να χάσει τη θεατρικότητά του; Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μας απαντά πως: «Στις πρόβες προσπαθούσαμε να καταλάβουμε προς τα πού πρέπει να κινηθούμε. Προς την καρικατούρα, προς το κόμικ, προς ένα απόλυτα ρεαλιστικό θέατρο; Δοκίμασα να το δω από την πλευρά του κόμικ και δεν στεκόταν. Το έργο δεν είναι κόμικ. Παρασυρμένοι, όμως, από το ό,τι οι ήρωες είναι όργανα, ψάχναμε να βρούμε το σώμα τους. Τελικά, μέσα από τη σύμβαση ότι είναι θέατρο οδηγηθήκαμε στο σώμα. Και αφού πρόκειται για σύμβαση, δεν χρειάζεται να μετατραπούν σε κάποιους παράξενους σωλήνες για να γίνουν έντερα˙οι ηθοποιοί τελικά παίζουνε πρόσωπα. Αυτός ήταν ο δρόμος που ακολουθήσαμε. Κατάλαβα πως η κωμωδία είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Μετά τις Τρωάδες που έκανα ένα καλοκαίρι πίστεψα πως θ' ανασάνω με αυτό το έργο. Αλλά το να κάνεις κωμωδία είναι μια περιπέτεια. Νομίζω ότι κάναμε αυτό που χρειάζεται να κάνεις σε κάθε έργο. Να προσπαθείς να βρεις τη σκηνοθεσία του και όχι να επιβάλεις μια φόρμα». Και αυτή είναι και η επιτυχία. Ακούς για όργανα, αλλά βλέπεις ανθρώπινους, ρεαλιστικούς χαρακτήρες που μέσα από τη μίζερη κατάστασή τους (λίγο πριν το θάνατο) προσφέρουν άφθονο και πραγματικό γέλιο.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ψάχνωντας το The Rip...

Μιλάγαμε χθες στην εκπομπή για το καταπληκτικό videoclip των portishead στο The Rip από το τελευταίο album τους Third. Δυστυχώς ο θεός του you tube δεν "έδωσε" να το βρούμε. Επειδή, όμως, είναι μεγαλόψυχος μας χάρισε ένα άλλο δωράκι: Το ίδιο το κομμάτι από τους Radiohead: Παρατηρήστε το μαλλί του Τομ.





Για να μην ξεφεύγουμε από το κλίμα όμως ορίστε και το κανονικό The Rip μέσα απο το The Fountain του Αρανόφσκι.



... και τελειώνουμε το φθινοπωρινό αυτό καταθλιπτικό post με μια άλλη εικαστική πινελιά των Portishead το We Carry On από το Τhird επίσης.




Σήμερα Τρίτη στο Laternative: Πολύ περιβάλλον, δεντροφύτευση, ανάλυση του "Crisis; What Crisis. Μεγάλη έρευνα του Sonik για την ελληνική μουσική βιομηχανία" και θα περιμένουμε στο studio τον Λαέρτη Μαλκότση που υποδύεται το Παχύ Έντερο στη θεατρική παράσταση του Αρκά, Εχθροί Εξ Αίματος που παίζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Θα δώσουμε και προσκλήσεις...

Και τώρα που τελείωσε ο Διοσκουρίδης τα φθινοπωρινά, να προσθέσω κι εγώ μερικές playlists:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/11, 22.00-00.00 (υπεραναλύσαμε το ντέρμπι και συνδεθήκαμε με Όσλο και Κωνσταντίνο Περιστερά)
DEAD '60s - Riot On The Radio
FUJIYA & MIYAGI - Pussyfooting
SUGAHSPANK! - Bad Tooth
WAX TAILOR - The Tune
THE ROOTS feat. DICE RAW & PEEDI PEEDI - Get Busy
BJORK - Army Of Me (Aba All-Stars remix)
PORTISHAEAD - The Rip
MADRUGADA - Salt
MASSIVE ATTACK - Protection (JSwift remix)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/11, 22.00 - 00.00
DEAD'60s - Riot On The Radio
XX TEENS - B-54
TWISTED CHARM - Television Nation
PETE & THE PIRATES - Mr. Understanding
THE HORRORS - Sheena Is A Parasite
THE CALLAS - La La La Luna (live)
THE CALLAS - I Just Wanna Walk Wiss You (live)
THE CALLAS - 1, 2, 3, 4 Here We Go Down To The Floor (live)
THE CALLAS - Lipstick
THE CALLAS - Fuck Your God (live)
THE CALLAS - Made Of You (live)
THE CALLAS - Hug Hug Hug
THE CALLAS - Shhh!

ΠΕΜΠΤΗ 6/11, 22.00-00.00 (μιλήσαμε για το φετιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ με τον πρόεδρο της ομωνυμης εταιρείας αστικού πολιτισμού Βασίλη Καραμιτσάνη και τον υπεύθυνο τησ ενότητας "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" Κώστα Αϊβαλιώτη/ με τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη από την γκαλερί Μ-Αrt με αφορμή την έκθεση του Bruce LaBruce που διαρκέσει μέχρι τις 21/11 - Σόλωνος & Ηρακλείτου/ και η δεύτερη ώρα ήταν αφειρωμένη στον James Bond)
DEAD '60s - Riot On The Radio
MONTY NORMAN - James Bond Theme
THE CALLAS - La La La Luna
THE CALLAS - I Just Wanna Walk Wiss You
JACK WHITE/ALICIA KEYS - Another Way To Die
BJORK - You Only Live Twice (Nancy Sinatra cover)
THE CALLAS - Oh! Shut Up! Oh Fuck Off! I Love You
CHRIS CORNELL - You Know My Name
TOM JONES - Thunderball
SON OF PM - James Bond Theme (Thai cover)
THE CALLAS - Superman Died Yesterday
SHIRLEY BASSEY - Goldfinger (Propellerheads remix)
DURAN DURAN - A View To A Kill (YDH remix)

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

LATERNATIVE LIVE JOINTS vol.2 - THE CALLAS, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.00-00.00





Hello Gals & Boys,
O Obama βγήκε (να ησυχάσει ο Διοσκουρίδης και όσοι στα γεράματα αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πολιτική επειδή έγινε pop), ο Τεν Κάτε μας υποχρέωσε σε μαζική αναδίπλωση με την επική τριάρα στην Βρέμη (σιγά το δύσκολο - εδώ κέρδισε κι ο Ολυμπιακός εκεί), ενώ η διαβολεμένη ζέστη συνεχίζεται εντελώς τελείως ανεξήγητα.

Κι εμείς αύριο Παρασκευή 7/11, 22.00-00.00 έχουμε ένα ακόμα 'Laternative Live Joint', live από το στούντιο του SKAI 100.3, με τους Callas. Δηλαδή, τους Άρη και Λάκη Ιωνά - μουσικούς, εικαστικούς, εκδότες του free press 'Velvet', από τα παιδιά εκείνα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην "εναλλακτική" έκρηξη των τελευταίων χρόνων. Ή στην Do It Yourself καλλιτεχνική έκρηξη όπως μάλλον θα προτιμούσαν οι ίδιοι, οι οποίοι άλλωστε τιτλοφόρησαν το ντεμπόυτο άλμπουμ τους DIY or Die (2007, Out Of Orbit) κι έχουν επιμεληθεί έκθεση στο ΔΕΣΤΕ με τιτλο 'Part Time Punks'. Έχουν συμμετάσχει επίσης (συνήθως με πρωτότυπα καταστασιακά projects) σε εκθέσεις στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Αγγλία, στην Art Athina, στο Destroy Athens κι αλλού. Τα live στα οποία παρουσιάζουν την toy punk μουσική τους άποψη προσεγγέζουν την performance τόσο με τισ περιέργες στολές του, όσο και με τη σκηνογραφία τους και φυσικά τις Calassettes (τις περίφημες groopies που τους ακολουθούν και στη σκηνή). Όλα αυτά κι επιπλέον πολύ κουβέντα για όσα γίνονται στην πόλη, αύριο βράδυ 22.00-00.00...





Μερικές εικόνες που χρωστάμε από το Laternative Live Joint vol. 1 feat. MY WET CALVIN (26/9)...






Δυο playlists χρωστάμε όλες κι όλες:

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11, 22.00-00.00 (μιλήσαμε με τον "προέδρο των Η.Π.Α.", δηλαδή τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη που τον υποδύεται στην παράσταση "Νοέμβριος" του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο "Εμπορικόν" και τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πεκλάρη για τα τελευταία προεκλογικά νέα από Νέα Υόρκη)

DEAD '60s - Riot On The Radio

RAY CHARLES - Messin' Around

SANTOGOLD -Creator

SANDY ROGERS - Fool For Love

LCD SOUNDSYSTEM - North American Scum

BEASTIE BOYS - Alive

THE CALLAS - DIY or Die

ELVIS PRISLEY - Jailhouse Rock

ONE DAY AS A LION - Wild International

ΤΡΥΠΕΣ - Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10, 22.00-00.00 (καλεσμένοι στο στούντιο οι Armani Had A Softer Touch aka Φώτης Βαλλάτος - Θεοδόσης Μίχος, δηλαδη mayhem)

DEAD '60s - Riot On The Radio

DAVID HOLMES - I Heard Wonders

FRIENDLY FIRES - Paris (Au Revoir Simone remix)

FUJIYA AND MIYAGI - Knickerbocker

DANNY ELFMAN - This Is Halloween

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ - Άγγελοι

ABBIE GALE - Clown

VELVET UNDERGROUND - Venus In Furs

THE SMITHS - A Rush And A Push And The Land Is Ours

THE CALLAS - DIY or Die

MOGWAI - The Sun Smells Too Loud

CAT POWER - Living Bars

THE STREETS - Everything Is Borrowed

QUEEN - Bohemian Rhapsody

... σήμερα 22.00-00.00 θα μιλήσουμε για το φεστιβάλ PLATFORMA που ξεκινά άυριο στην Τεχνόπολη, για τον Bruce La Bruce και θα αφειρώσουμε την εκπομπή στον James Bond. Voila, το trailer του Quantum Of Solace που ανοίγει σήμερα στις αθηναϊκές αίθουσες...

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Τέλη τέλι τέλι...



Ζούμε διάφορα τέλη τελευταία. Και είναι η αλήθεια πως επιστήμονες, φιλόσοφοι, θυμόσοφοι και αρθρογράφοι μιλούν για το τέλος που καταφθάνει με διάφορες μορφές στις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής. Κατ' αρχάς να τονίσουμε πως βιώνουμε το τέλος του φθινοπώρου. Μάλλον αυτό σημαίνει και το τέλος της άνοιξης οπότε οδεύουμε χαμογελαστοί χαμογελαστοί στις δύο αγαπημένες εποχές: Καλοκαίρι και Χειμώνα. Τέλος με τα ανόητα ενδιάμεσα κοτόν μακρυμάνικα από το πουλόβερ στα κοντομάνικα και τέρμα.

Τις προάλλες με την οικονομική κρίση είχαμε απανωτά τέλη: Το τέλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το τέλος των golden boys και τελικά το τέλος του καπιταλισμού. Αρχίσαμε πάλι τις συζητήσεις για τον Τρίτο Δρόμο, για τη σοσιαλιστική διεθνή, είπε ο Γιωργάκης μερικά ποιήματα, ο Αλέξης έριξε μια ζεμπεκιά και η Αλέκα το μόκωσε δικαιομένη. Τα ήξερε όλα εξάλλου από πριν. Ο Κώστας από την άλλη κύριος. Έτσι ήρθε έτσι θα φύγει. Τέλος πάντων το τέλος της ελληνικής πολιτικής είναι γνωστό από καιρό. Τώρα αν τις πρώτες ώρες της 5ης Νοεμβρίου θα έχουμε μαύρο και δημοκρατικό πρόεδρο τότε αλήθεια ποιό τέλος θα είναι αυτό;

Χωρίς να γνωρίζουμε τις αληθινές προθέσεις του Μπάρακ Ομπάμα και χωρίς να ξέρουμε αν όντως θα πετύχει αυτά που ευαγγελίζεται ή αν τουλάχιστον θα προσπαθήσει μπορούμε να πούμε μετά -κάποιας- βεβαιότητας ότι ένα καινούριο τέλος θα βιώσουμε. Ελπίζουμε τουλάχιστον. Ο Ομπάμα δεν στήριξε τη ρητορεία του σε πατριωτικά gang bang αλά Αμέρικα. Δεν δήλωσε ότι θα μας ξεκάνει όλους. Δεν είπε πως θα ξεπαστρέψει τους Ιρανούς, θα σκίσει τις σάρκες των Βορειοκορεατών και θα πιει το αίμα των Ρώσων γκαζάδων. Είναι συζητήσιμο το παλικάρι και μπορεί να ξέρει και το άλλο μονοπάτι. Δεν είναι τυχαίο πως και η αριστερά (βάζοντας και την Ελληνική μέσα) κλείνει το μάτι στον Μπάρακ. Αν και συνέχεια (ποτέ δεν ξέρεις;) κρατά τις πισινές της.

Αν και οι Αμερικάνοι την πιπιλάνε την πατριωτική καραμέλα διαρκώς (όπως και εμείς άλλωστε)στην περίπτωση του Ομπάμα συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Στη χώρα που δημιουργήθηκε από μετανάστες πρώτη φορά ένας κατ΄ εικόνα και ομοίωση μετανάστης θα πάρει την εξουσία. Αυτοί που ήταν ξένοι τώρα κυβερνάνε, αυτοί που έπρεπε να φύγουν ή αλλιώς να υπηρετούν τώρα θα υπαγορεύουν την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν θα υπερασπίζονται την πατρίδα του Μπους αλλά αυτή του Μπους ΚΑΙ των μειονοτήτων. Από εκεί κατάγεται εξάλλου ο πρόεδρος. Γιατί όμως τόση επιμονή με το θέμα του πατριωτισμού και της πατρίδας;

Ο νεοσυντηρητισμός των Μπους και Σία βασίστηκε πάνω στις παραδόσεις και τις αξίες. Αυτό που επιτάσσει όμως η υποτιθέμενη αγάπη τους για την πατρίδα και το Θεό τους οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Διαλύστε όχι μόνο όσους πάνε να μας πάρουν μέσα από τα χέρια αλλά διαλύστε τους όλους! Έτσι! Ο Μπους, ο μπέμπης εξάλλου για να εκλεχθεί έφαγε τα 2/3 της μαύρης κοινότητας της Φλόριδα. Και η μεγάλη πλάκα είναι πως ότι έγινε νοθεία το 2000 είναι κοινά παραδεκτό δίχως (στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου)να την πληρώνει κανείς. Όπως και με την παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Ο Μπους, ο μπέμπης δεν εκλέχτηκε εκείνη την ημέρα αλλά στις 11/9 με το τρομοκρατικό χτύπημα στις Η.Π.Α. και τότε η αγάπη για την πατρίδα διέλυσε τον υπόλοιπο κόσμο και την ίδια του τη χώρα.

Έκανε τις εποχές δύο καταστρέφοντας το περιβάλλον, κατέστρεψε ολόκληρη τη μεσαία τάξη,(την κινητήρια, δύναμη της αγοράς), αποτελείωσε ότι μπορεί να λέγεται διεθνείς κανόνες και δίκαιο. Φυλάκισε, βασάνισε ανθρώπους. Όλα αυτά όμως εν γνώσει πάνω στις αξίες της πατρίδας. Δεν ξέφυγε ποτέ ο μπέμπης! Και τώρα φεύγει και θα τον διαδεχτεί ένας μαύρος. Ένας από αυτούς που -συμβολικα- δεν άφησε να ψηφίσουν το 2000. Αυτό και από μόνο του δείχνει κάτι.


Υ.Γ. Τέλος και ο Ντέμης-Τέλος και ο Ρουσόπουλος. (ακούστε τη σημερινή Ελληνοφρένεια)