Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Οι κυρίες τραγουδούν...



God Save The Queen από τις μαμάδες των Sex Pistols

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

LATERNATIVE LIVE JOINTS MY WET CALVIN live @ ΣΚΑΙ 100.3, Πέμπτη 25/9, 22.00 – 00.00


Η συγκυρία είναι κάτι παραπάνω από ιδανική. Αύριο βράδυ, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Γκρατσιέλλας Κανέλλου Velvet Bus που παρουσιάζει το οδοιπορικό τεσσάρων συγκροτημάτων της νέας αγγλόφωνης σκηνής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στο Laternative το σκεφτόμαστε από την πρώτη εβδομάδα που βγήκαμε στον αέρα και πλέον είμαστε σε θέση να το πραγματοποιήσουμε. Να παρουσιάσουμε αυτά τα γκρουπ που διαμορφώνουν μια νέα – έστω περιορισμένη για την ώρα - δυναμική στην ελληνική μουσική πραγματικότητα, σε live μέσα από το στούντιο του ΣΚΑΙ 100.3. Είναι οι μπάντες για τις οποίες μιλάμε στο δίωρο μας, είναι οι μπάντες τις οποίες βγάζουμε στον αέρα για να γνωρίσει κι ένα διαφορετικό κοινό από αυτό που συχνάζει στα «εναλλακτικά» στέκια της πόλης, είναι οι μπάντες που εκφράζουν μια άλλη – τη δική μας – αισθητική κόντρα στο prime time πλαστικό λαϊκοχιπχοποπ (sic)y…
Ξεκίνημα με τους My Wet Calvin (φωτό) – τους ονειρικούς shoegazers που σχηματίστηκαν από το σημείο που τερμάτισε η πορεία των Relevant Box και διακόπηκε εκείνη των Serpentine. Ονειρικοί shoegazers, πιστοί στην εφαρμογή του DIY ήθους, πρωτότυποι performers κάθε φορά που υιοθετούν και μια άλλη φορεσιά ντύνοντας οπτικά τα live τους.
Σήμερα το βράδυ θα βρίσκονται στο στούντιο του ΣΚΑΙ στις 22.00, θα παίξουν ένα (ημι)ακουστικό σετ για το Laternative και θα μιλήσουν μαζί μας. Κάποια στιγμή θα υποδεχτούμε τηλεφωνικά και την Γκρατσιέλλα Κανέλλου (μιας και οι My Wet Calvin ήταν στο Velvet Bus) και παράλληλα θα διαλέγουμε μαζί ταιριαστές μουσικές.
Το πρώτο Laternative Live Joint ανάβει σε λίγες ώρες και ορκιζόμαστε στη μνήμη του John Peel ότι θα το καθιερώσουμε (για αρχή) μια φορά το μήνα …
Stay tuned…

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μάικλ Σκόφιλντ...

στην προηγούμενη του ζωή ήταν σκύλος...

Pilobolus...bye bye summer!



Το Pilobolus Dance Theater είναι μια ανεξάρτητη αμερικάνικη ομάδα χορού. Ξεκίνησε το 1971 με στόχο την παρουσίαση χορευτικών παραστάσεων. Ηταν το πρώτο
συγκρότημα της Αμερικής που αγνόησε τις συμβατικές τεχνικές του χορού και ξεπέρασε τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, δεν είναι μόνο ένα καλλιτεχνικό σχήμα αλλά έχουν αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες. Από εκπαιδευτικές μέχρι και διαφημιστικές... Τους θυμόμαστε από την τελετή των Oscar που συχνά πυκνά κάνουν εμφανίσεις και από την περσινή επίσκεψη τους στην Αθήνα.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Ψάχνω σπίτι...

Με εγκατέλειψαν σε κεντρικό δρόμο της Ελευσίνας και επί 3 μέρες έπαιρνα επίμονα τους περαστικούς από πίσω, μπας και κάποιος θελήσει να με υιοθετήσει. Τα ψιλοκατάφερα, αλλά τα παιδιά που με βρήκαν λείπουν λόγω δουλειάς από το πρωί ως το βράδυ και γι’ αυτό μπορούν να με φιλοξενήσουν προσωρινά μόνο. Πώς να αντέξω μέσα σε ένα δυάρι μοναχούλης μου όλη μέρα, όταν έχω συνηθίσει να είμαι «αυτοκόλλητος» με το αφεντικό μου; Είμαι 9 μηνών, μικρόσωμος, ημίαιμος, υγιής, ήσυχος και πολύ πολύ χαδιάρης. Για επικοινωνία στα mail: laternative@skai.gr, laternative@gmail.com .




...και οι χρωστούμενες playlists Πέμπτης, Παρασκευής και Δευτέρας ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9, 21.00-22.00 (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ)
DEAD 60s - Riot On The Radio
DJ SHADOW feat. SERGIO PIZZORNO & CHRIS KARLOFF - The Tiger
SUZANNE VEGA - Tom's Dinner (DNA remix)
BLOC PARTY - Price Of Gas
HOT CHIP - Boy From School (acoustic version)
GIRLS IN HAWAII - Colors
YEAH YEAH YEAHS - Maps (acoustic version)
GENE VINCENT - Born To Be A Rolling Stone
THE BOYS - Brickfield Nights
FILM - Happy
MY WET CALVIN - Good Boy, Bad Boy
MY WET CALVIN - Alice Says
THE LIARBIRDS - Black & White
REM - Leave
(πολύ χαμηλότονοι - το ξέρουμε - ας όψεται η φθινοπωρινή βροχή...)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9, 22.00-00.00
DEAD 60s - Riot On The Radio
ORBITAL - The Box
U.N.K.L.E. feat. JOSH HOMME - Chemical
PROTASSOV - Cucumber Lounge
REM - Hope
ELECTRELANE - To The East
PLACEBO - Special K
THE LAST SHADOW PUPPETS - My Mistakes Were Made For You
DIGITALISM - I Want, I Want
RELEVANT BOX - Air Condition Rain (Helicopters Over Nicosia re-edit by The Flying Lilis bros)
MY WET CALVIN - Xs Underwear
!!! - Must Be The Moon
DISCODEINE - Ring Mutilation
RHYTHM IS RHYTHM - Strings Of Life (Piano mix)
VANGELIS - Blade Runner (end titles)


ΠΕΜΠΤΗ 18/9, 22.00-00.00
DEAD 60s - Riot On The Radio
TING TINGS - Great DJ (acoustic version)
AU PAIRS - It's Obvious
MO-DETTES - White Mice
PATRIC WOLF - The Magic Position
RAZORLIGHT - In The Morning
ARCADE FIRE - Wake Up
PJ HARVEY - Broken Harp
MOGWAI - Autorock
ONE DAY AS A LION - One Day As A Lion
MUSE - Feelin' Good (Nina Simone cover)
DOES IT OFFEND YOU, YEAH? - We Are Rockstars

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Damien Hirst: Ο δημιουργός που έγινε επιχειρηματίας

Το όνομα Ντέμιαν συνήθως το δίνουνε σε σατανικούς μπόμπιρες που πρωταγωνιστούν σε ταινίες τρόμου. Γλυκές φάτσες που τις κατάλληλες στιγμές μεταμορφώνονται. Τα μάτια τους κοκκινίζουν, τα δόντια τους μεγαλώνουν και τα χέρια τους είναι ικανά να σηκώσουν τάνκερ. Κάπως έτσι θα έμοιαζε και το γλυκό εγγλεζάκι που γεννήθηκε στο Bristol στις 7 Ιουνίου του 1965. Μετά βέβαια (απ’ ότι φαίνεται δημόσια τουλάχιστον) ο Damien Hirst δεν ανέπτυξε διαβολικές ιδιότητες αλλά παρόμοιες: καλλιτεχνικές. Plus επιχειρηματικές.



Μεγαλώνοντας, μόνο από τη μητέρα του, δείχνει την κλίση του στην τέχνη. Πηγαίνει σε καλλιτεχνικό κολλέγιο και το 1988 είναι από τους κεντρικούς διοργανωτές σε μια ανεξάρτητη φοιτητική έκθεση με τίτλο Freeze. Εκεί συναντά και από κοντά τι σημαίνει χρήμα. Τι σημαίνει συλλέκτης μοντέρνας τέχνης. Όλα αυτά σ’ ένα όνομα: Charles Saatchi. Ήταν μικρό το παιδί, τα ριγκανόμιξ (νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Ρέιγκαν και Θάτσερ στα τέλη της δεκαετίας του ’80) ρήμαζαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα και ο Hirst παραδίδεται στον μάστορα της διαφήμισης (η Saatchi&Saatchi είναι μια κολοσσιαία διαφημιστική εταιρεία).

Από το 1991 και μετά ο Hirst ζει όπως και άλλοι μοντέρνοι δημιουργοί αυτό που ονομάζεται εποχή Saatchi. Καταπιάνεται αρκετά με το θάνατο και τη ...φορμαλδεΰδη. Το 1992 παρουσιάζει The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living, στο οποίο τοποθετεί ένα νεκρό καρχαρία μέσα σε φορμαλδεΰδη. Το «ψαρικό» του στοίχισε 6.000 λίρες αλλά λίγο τον ένοιαξε αφού ο χρηματοδότης του έδωσε 44.000 παραπάνω ώστε να το αποκτήσει. Εδώ που τα λέμε και τον Saatchi λίγο τον ένοιαξε αφού το πούλησε το 2005 σε έναν φιλότεχνο μάνατζερ για 12 εκατομμύρια δολάρια. Το 1995 ο Hirst κερδίζει το βραβείο Turner με το «Δύο το..κάνουν και δύο παρακολουθούν» (Two Fucking and Two Watching). Είναι πια και πλούσιος, καταξιωμένος και μόλις 30 χρονών. Σε δύο χρόνια ο Blair ανεβαίνει στην εξουσία, η Αγγλία δείχνει ν’ αλλάζει εποχή και ο Hirst είναι ένας από τους εκφραστές αυτής της αλλαγής στην τέχνη. Εδώ κάπου καλείται ν’ απαντήσει και σε ένα από τα σύγχρονα ρητορικά ερωτήματα. Γίνεται να είμαι star, πλούσιος και καλλιτέχνης;

Στο ευρωπαϊκό Time της 15ης Σεπτεμβρίου 2008 στο εξώφυλλο ποζάρει ο Hirst αλά Bono. Φοράει τα γυαλιά με τους μπλε διάφανους φακούς. Δείγμα pop star και πλουτισμού όπως θα σημειώσει Guardian. Την ίδια ώρα στο αμερικάνικο Time αντίστοιχα είναι η σέξι φούστα της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής, Sarah Palin. Καταλαβαίνετε τη σύγχυση των συντακτών του με τα δύο φαινόμενα. Η Palin είναι η γυναίκα με τα πυροβόλα που εκπροσωπεί τον νεοσυντηριτισμό και τον αμερικάνικου τύπου χριστιανισμό. Ο Hirst είναι ο άνθρωπος που δήλωσε στο BBC πως η επίθεση στους δίδυμος πύργους «ήταν ένα έργο τέχνης» αλλά από την άλλη ,όμως, ετοιμάζεται να γίνει πολυδισεκατομυριούχος μέσα σε δύο βράδια. Time είσαι τι να κάνεις, όπου δολάρια και εξώφυλλο.

Ο Hirst γίνεται από τα πρόσωπα των ημερών γιατί κάνει ένα βήμα παραπάνω. Απομακρύνει μεσάζοντες, γκαλερίστες και βγάζει στο σφυρί τα 223 έργα που ενδεχομένως θα πουλούσε στην έκθεση που θα έκανε. Στόχος του να τα πουλήσει όλα και να φύγει κατά 100.000.000€ πλουσιότερος. Καλλιτέχνης ή ροκ σταρ αναρωτιούνται κριτικοί τέχνης και κοινή γνώμη. Κάτι πολύ περισσότερο: Επιχειρηματίας. Τη βραδιά που χρεοκόπησε η Lehman Brothers και που ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα γνώρισε τη μεγαλύτερη κρίση της δεκαετίας ο Hirst έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ 140.000.000€ σε δύο νύχτες βάζοντας τον εαυτό του στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας που μετράει την σχέση περισσότερων κερδών/ημέρα (πρώτος είναι ο ραδιοφωνικός παραγωγός Howard Stern με 200.000.000€).



Ο Hirst τελικά μπορεί να πέτυχε το σταριλίκι να έβγαλε και τα λεφτά του. Όμως παραμένει καλλιτέχνης; Καλή η δημοπρασία για την τσέπη σου αλλά αν κρατήσουμε και κάποιες παραδόσεις και επανέλθουμε στο κλασικό «ο καλλιτέχνης θρέφεται από την κριτική του κοινού πάνω στη δουλειά του» τότε ο Damien σίγουρα θα εντοιχιστεί και αυτός μαζί με τα λεφτά του στην αγαπημένη του φορμαλδεΰδη. Ήδη στην Αγγλία ακούγονται φωνές που υποστηρίζουν πως με τα ίδια χρήματα θ’ αποκτούσανε στα εθνικά τους μουσεία έργα του Τισιάνου και δεν θα συζητάγανε για τα υπερεκτιμημένα «νεκροτομεία» του Hirst. Δεν έχουν και άδικο. «Το ίδιο θα έκανε ο Βελάσκεθ, ο Πικάσο, ο Γκόγια και ο Ρέμπραντ αν ζούσαν τώρα», δήλωσε, απαντώντας, ο περήφανος Εγγλέζος για τις επιλογές του. Μόνο που δε ζούνε...

Σ.Δ., Αυγή, 21/09/08

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

VideoClips που παρακουλουθείς...Το ένα μετά το άλλο

To Happiness της Goldfrapp απο το Seventh Tree. Το τραγούδι είναι ένα κλασικό popακι δίχως να διεκδικεί πάρα πολλές αξιώσεις. Ακούγεται ευχάριστα και ξεχνιέται ευχάριστα. Ο ήρωας βέβαια του video δίνει μια άλλη αξία στο όλο consept. Προσέξτε το σκύλο στο τέλος του κοματιού.





...σε αντίθεση το τελευταίο χιτάτσι που παίζεται είναι το Don't jump των Tokio Hotel. Οι emogod's της μουσικής σαρώνουνε με τις ενφανίσεις τους και με τη λακ που χρησιμοποιούν. Ο τραγουδιστής προσπαθεί για 4 λεπτά να σώσει τον άλλο του εαυτό από την αυτοκττονία. Η φυγή από τον μάταιο τούτο κόσμο έρχεται να δείξει πως ο χοροπηδηχτούλης κύριος της Goldfrapp ζει σε λάθος γειτονιά. Στη δική του ο κόσμος ζει μια μάτριξ ευτυχία, στων Tokio Hotel, άστεγοι κλέβουν παπούτσια πεταμένων νεκρών ανθρώπων στα σκουπίδια την ώρα που νεαροί με βαμμένες βλεφαρίδες τριγυρνούν απελπισμένοι.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

LATERNATIVE LIVE JOINTS

Hello Gals & Boys,
όταν ποστάραμε ότι το Laternative τη φετινή σεζόν θα είναι ανανεωμένο, πέρα από τη συνηθισμένη πλάκα το εννοούσαμε. Από την επόμενη Πέμπτη ξεκινούν τα 'Laternative live joints' με πρώτους καλεσμένους τους My Wet Calvin - από τις πιο σημαντικές μπάντες της νέας αθηναϊκής σκηνής που εφαρμόζει πιστά το δόγμα του DIY. Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν live από το στούντιο του ΣΚΑΙ 100.3, 22.00-00.00 θα τους ακούσουμε και 8α μιλήσουμε μαζί τους. ΟΚ δεν είμαστε το BBC Radio 1, o John Peel ασχολείται πια με μεταθανάτια 'Teenage Kicks', αλλά κι εμείς θα το προσπαθούμε (μια φορά για αρχή) κάθε μήνα...

Μπορείτε να τους τσεκάρετε στα ...
http://www.mywetcalvin.com/
http://www.myspace.com/mywetcalvin

... κι ένα μικρό οπτικοακουστικό δείγμα (στο στούντιο θα βάλουν άραγε κανένα περίεργο κοστούμι;)...


Μην ξεχνάμε ότι την επόμενη Παρσκευή 26/9 (ΑΠΟΛΛΩΝ, 22.30) προβάλλεται στις "Νύχτες Πρεμιέρας" το road rockumentary "Velvet Bus" της Γκρατσιέλλας Κανέλλου. Το trailer...




Να και η χθεσινή playlist

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
PORTISHEAD - Magic Doors
GOLDFRAPP - Trees
ADELE - Last Nite (The White Stripes cover)
THE MODERNIST - Pearly Spencer (David McWilliams cover)
THE LAST SHADOW PUPPETS - SOS (Rihanna cover)
OF MONTREAL - Suffer For Fashion
THE KILLS - What New York Used To Be
MGMT - Kids (Soulwax remix)
FRIENDLY FIRES - Paris
PINK FLOYD - Money

κι ένα βιντεάκι με την ακουστική εκδοχή του έπους 'The Past Is A Grotesque Animal' των Of Montreal (οκ πέρσι ακυρώθηκαν λόγω απεργιών - φέτος θα τους φέρει κανείς;)

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

140.000.000 €...


...έπιασε ο μάγκας με τη φορμαλδεϋδη... Ο Ντέμιαν Χέρστ έσπασε κάθε ρεκόρ στην πρώτη δημοπρασία που έγινε για ένα καλλιτέχνη. Πουλήθηκαν και τα 223 έργα με πρώτο και καλύτερο το "Χρυσό Μοσχάρι" που έπιασει 11,3 εκατομύρια ευρώ. Τσάμπα πράγμα...

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Hello
Gals and Boys,
η χθεσινή playlist μιας εκπομπής που κατάφερε να συνδυάσει το DVD των πέναλτι που έχει πάρει ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία με το festival animation 'Animasyros' (19-21/9 στην Ερμούπολη), το ελληνικό hacking στο πέιραμα του Cern και τις μαγκιές του Damien Hirst. Παράλληλα, ο ένας από τους δύο παρουσιαστές (ο ψηλός) πέρασε την έννοια του σαρδάμ σε άλλα επίπεδα μπερδεύοντας τις "υποδομές" με τις "οικοδομές". Σήμερα δεν έχει show, έχει Παναθηναϊκός - Ίντερ (η αλλιώς πώς ο μπάρμπα - Γιάννης καλείται στα 30 φευγα να σώσει τα προσχήματα απέναντι στον πυρηνικό Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς). Αύριο πάλι 22.00-00.00, same bat time, same bat channel...

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
ARCHIVE - System
ZEBRA TRACKS - Silicon Valley (Disoriented remix)
GIRLS AGAINST BOYS - Disco 666
TV ON THE RADIO - DLZ
NO AGE - Eraser
KLAXONS - Golden Scans
NEW YOUNG PONY CLUB - Ice Cream (The Hooks remix)
DEATH IN VEGAS feat. IGGY POP - Aisha
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB - Berlin
SPARKLEHORSE feat. THOM YORKE - Wish You Were Here (Pink Floyd cover)

Είναι ίσως το κομμάτι της χρονιάς - ο θρίαμβος των bloggers και της νέας στροφής indie meets dance. To βίντεο του 'Kids' των MGMT, σκηνοθετημένο από τον Jon Salmon...



... κι ένα βίντεο με τη live nite version των Soulwax (όχι και η καλύτερη που έχουν κάνει) από το σετ του Erol Alkan στο φετινό Lowlands...


Enjoy...

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Hello everybody
η playlist των εκπομπών της προηγούμενης εβδομάδας (από δω και στο εξής, η ανανέωση θα είναι καθημερινή - κάθε μεσημέρι θα ανεβάζουμε την playlist της προηγούμενης μέρας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
INFADELS - Free Things For Poor People
GLASVEGAS - Stabbed
BLACK KIDS - Magnificent Seven (The Clash cover)
MULATU ASTATKE - Yegelle Tezeta
ASIAN DUB FOUNDATION feat. SINEAD O' CONNOR - 1000 Mirrors
M.I.A. - Paper Planes (DFA remix)
FELIX DA HOUSECAT - Madame Hollywood
CROOKERS - Gypsy P
ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ/ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. - Αναλύζα

ΤΡΙΤΗ 9/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
QUIET VILLAGE - Circus Of Horror
THE OTTAWA BROS - Bone Agent
JON KENNEDY feat. SARAH SCOTT - Sit Tight
HERBALISER feat. JEAN GRAE - Street Karma (A Cautionary Tale)
GORILLAZ - Clint Eastwood
LYKKE LI - Let It Fall
BLUR - Out Of Time
THE CHARLATANS - Mis-Takes
U.N.K.L.E. - Hold My Hand (Buckley-Boland even better days remix)

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/9
Ρεπό λόγω Εθνικής

ΠΕΜΠΤΗ 11/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
GREEN DAY - Longview
dEUS - The Architect
GLASVEGAS - It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry
OASIS - Falling Down (The Chemical Brothers remix)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - Οι Γέροι
THE VERVE - Sit And Wonder
SANTOGOLD - Shove It (Boy 8-Bit three hour mega mix)
THE CHEMICAL BROTHERS - Midnight Madness
MGMT - Kids (Soulwax remix)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/9, 22.00-00.00
DEAD '60s - Riot On The Radio
BLOC PARTY - Mercury
ORBITAL - Funny Break (One Is Enough)
THE PRESETS - Are You The One? (Lifelike remix)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - Πριγκηπέσα
PEACHES - Boys Wanna Be Her (Weird Science remix)
METALLICA - The Day That Never Comes
METALLICA - Wherever I May Roam
TV ON THE RADIO - Love Dog
PETER, BJORN AND JOHN - Young Folks (Datassette remix)
THE CHEMICAL BROTHERS - Hey Boy, Hey Girl (Soulwax remix)

Πολύ σύντομα οι λίστες θα συνοδεύονται κι από μερικά treats, ώστε κάποια από τα κομμάτια να αναπαύονται και στον σκληρό σας...
Stay tuned...

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Στο μικρό Σουδάν της Αθήνας..


Έχει ξεκινήσει το Ραμαζάνι. Οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε τίποτα μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μετά μαζεύονται τα βράδια σε εστιατόρια της περιοχής και περιμένουν από τον πιο πλούσιο να τους κεράσει. «Έτσι γίνεται εδώ» μου εξηγεί ο Ταρίκ με τη βοήθεια διερμηνέα. Τον βρήκα στο δώμα του, στην ταράτσα που συγκατοικεί με άλλους τρεις. Ούτε 10 τετραγωνικά, μ' ένα κρεβάτι, ένα καλοριφέρ και μια δορυφορική τηλεόραση. «Τώρα το καλοκαίρι κοιμόμαστε έξω στην ταράτσα. Καπνίζουμε το ναργιλέ μας και βλέπουμε την Ακρόπολη». Είχε μόλις τελειώσει τη μεσημεριανή του προσευχή. Σαράντα χρόνων, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. «Πέρασα από Συρία, μετά Τουρκία, εκεί περίμενα καιρό και κάποιος με μετέφερε στη Σάμο και από εκεί έφθασα στην Κόρινθο». Η συνηθισμένη διαδρομή. «Δούλεψα εκεί δύο χρόνια στα σταφύλια και τις ελιές. Δύσκολη εργασία και χαμηλό το μεροκάματο. Είκοσι πέντε ευρώ. Εδώ δουλεύω και πιο λίγο και βγάζω πιο πολλά». Στην πατρίδα του έκανε εμπόριο σιτηρών και δεν έβγαζε τίποτα. «Ήρθα εδώ για καλύτερη ζωή, όπως οι περισσότεροι. Έχω οικογένεια και τρεις κόρες στο Σουδάν. Θέλω πολύ να τους φέρω εδώ, μα είναι δύσκολο ακόμα».

«Τι γίνεται έξω από την πόρτα σου» τον ρωτάω. «Το παζάρι των απαγορευμένων» μου απαντάει με μια φυσικότητα παραμυθιού. «Αν θες μπλέκεις, αν όχι πάλι ξεφεύγεις. Εγώ δεν έμπλεξα γιατί ήταν επιλογή μου. Καμιά φορά, αν δεν υπάρχει δουλειά, "ξεφορτώνομαι" κανένα κινητό, αλλά ως εκεί. Το 70% όμως των αγοραπωλησιών έχει σχέση με ναρκωτικά. Ηρωίνη. Κυρίως οι Σουδανοί είναι οι έμποροι, αλλά αρκετές φορές και άλλοι από Σομαλία, Σρι Λάνκα, Νιγηρία πουλάνε και αυτοί. Το κακό είναι πως αν τους ρωτήσεις από πού είναι, θα σου πουν από το Σουδάν. Στην πατρίδα τους έβγαζαν 5 ευρώ την ημέρα και εδώ βγάζουν 500. Δεν ξέρουν τι να τα κάνουν. Ευτυχώς, ορισμένοι πιστεύουν στο Θεό και φοβούνται να κάνουν τέτοιες πράξεις. Οι αληθινοί μουσουλμάνοι νοικιάζουν ανά 30 άτομα και μένουν εδώ στην Αθήνα, οι "έμποροι" έχουν ο καθένας και από ένα δικό του σπίτι. Υπάρχουν και Σουδανοί που κάνουν τίμιες και νόμιμες δουλειές. Απλά, οι περισσότεροι μπλέξανε σε αυτή την ιστορία με τα ναρκωτικά. Δεν κουράζονται πολύ και βγάζουν καλά χρήματα. Μερικοί τα μαζεύουν για να γυρίσουν πίσω πλούσιοι, άλλοι πάνε και τα ξοδεύουν αμέσως στα νυχτερινά μαγαζιά»...

Όλο το κείμενο εδώ

Σ.Δ., 11/09/08


Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

MIDNIGHT MADNESS



Το βίντεο κλιπ των Chemical Brothers για το νέο κομμάτι 'Midnight Madness' (ένα από τα δύο καινούρια κομμάτια της συλλογής Brotherhood). Γυρισμένο από το δίδυμο των Dom & Nic (Nick Goffey and Dominic Hawley) με τους οποίους έχουν ξανασυνεργαστεί στα 'Setting Sun', 'Block Rockin' Beats', 'Hey Boy, Hey Girl', 'The Test', 'Believe' και 'The Salmon Dance'. 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα με τις παρανοϊκές ιστορίες ενός glam goblin στο νυχτερινό Λονδίνο (?). Κορυφαία στιγμή το σάλτο πάνω στο περιπολικό. The Brothers Gonna Work It Out Again (again)!

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

O Μάικλ Ντάγκλας(ζζ) θα παίξει τον Λιμπεράτσε!





Στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντεμπεργκ ο βαρύς και ασήκωτος Μάικλ θα υποδυθεί τον πιανίστα και διασκεδαστή Βαλεντίνο Λιμπεράτσε.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Η πολιτικός Shara Palin και το ελάφι...




Η γυναίκα, η οδηγός και η μητέρα κυνηγός μαζί με το παιδί της...

Ακολουθεί για όλους εμάς μια διασκευή του Crazy των Gnarls Barkley από τους Violent Femmes.


violentfemmes-crazy.mp3

Ψηφιακό Εξώφυλλο


ΑΠΟΛΥΤΑ προσαρμοσμένο στην ψηφιακή εποχή είναι το εξώφυλλο του γνωστού αμερικανικού περιοδικού «Εsquire» που πρόκειται να κυκλοφορήσει με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του. Μια ψηφιακή οθόνη και ένα τσιπάκι θα επιτρέψουν στους αναγνώστες του περιοδικού να διαβάσουν στο εξώφυλλο τη φράση «Ο 21ος αιώνας Αρχίζει Τώρα». Το μότο του περιοδικού για τον νέο αιώνα εμφανίζεται στην αρχή τμηματικά και στη συνέχεια καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Η εκδοτική εταιρεία του «Εsquire», Ηearst Corp., σκοπεύει να εκδώσει 100.000 αντίτυπα για το επετειακό τεύχος του Οκτωβρίου. Ο εκδότης του περιοδικού, Ντέιβιντ Γκρέινγκερ, δήλωσε ότι με τη φράση που επιλέχθηκε, η σύνταξη θέλησε να αναγγείλει έναν νέο αιώνα «έπειτα από οκτώ χρόνια απαισιοδοξίας» που έζησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους. Το τεύχος περιλαμβάνει μια λίστα με τις 75 ισχυρότερες προσωπικότητες στον πλανήτη. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα αλλά όχι και ο αντίπαλός του για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν. Στη λίστα βρίσκεται ακόμη το ζεύγος Κλίντον και η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.

Τα Νεα, 10/09/08

Έρευνα για το cybersex στην Ελλάδα



Είμαστε δύο μεταπτυχιακοί φοιτητές (Βλέτσα Μάρσια και Παπαδημητρίου Γιάννης) του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Ε.Μ.Μ.Ε, και διεξάγουμε μία ανώνυμη online έρευνα για την περίπτωση του cybersex στην Ελλάδα.

Η έρευνα πραγματοποιείται ενόψη του διεθνούς συνεδρίου για την πορνογραφία που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τέλη Σεπτεμβρίου και αφορά ηλικίες από 27-37 χρονών. ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και οι ερωτώντες θα κληθούν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο πολλαπλών ερωτήσεων.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Δυνατότητα συμμετοχής, εκτός από τους ενεργούς χρήστες, έχουν και όσοι δεν κάνουν cybersex και όσοι έκαναν παλιότερα και τώρα έχουν σταματήσει.

Η έρευνα θα διαρκέσει από 2 μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2008.

Το ερωτηματολόγιο θα βρίσκεται online και μπορείτε να το επισκεφτείτε στο ακόλουθο site :

http://none1220027788.cybersexsurvey.sgizmo.com

Επαναλαμβάνουμε ότι η έρευνα είναι αυστηρώς ανώνυμη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε προωθώντας την έρευνα σε όλους τους φίλους και γνωστούς σας που έχουν profile στο facebook και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 27-37.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σας παρακαλούμε θερμά να το αναγράφετε στο wall του group ή να μας το αποστέλλετε με mail.
Με εκτίμηση,
Μάρσια & Γιάννης

H παρουσιάση της έρευνας στο Laternative 09/09/08 από τον Γιάννη Παπαδημητρίου:


radio.mp3

Contact Info: centropap@gmail.com



To πείραμα του CERN Live

http://webcast.cern.ch/index.html

...όποτε φορτώνει βέβαια

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Lykke Li






HV341 Lykke Li - Let It Fall.mp3


Free file hosting from File Den

Ποιo είναι το σωστό;

Ενώ στην Αμερική το Time έχει εξώφυλλο την αγαπημένη, σούπερ και σέξι Σάρα στην Ευρώπη για κάποιο λόγο έχουν τον "αυθάδη", νεωτεριστή, αποδομιστή καλλιτέχνη Damien Hirst. Είμαστε των τεχνών εμείς της Γηραιάς Ηπείρου ή μήπως οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πουλάνε μια στα μέρη μας;

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΛΑΤΕΡΝΑΤΙΒ

Δύο άνθρωποι, μία ραδιοφωνική μπάντα και καθόλου εμπειρία…

Μια εκπομπή συμπαράστασης στα παιδιά που ξεροσταλιάζουν στο χαροκαμένο στενό της Αβραμιώτου…
Μια εκπομπή για τις μελαγχολικές EMO φράντζες που «κάνουν σκαλιά» στο Σύνταγμα…
Μια εκπομπή για εκείνους που όταν ξυπνήσουν, πριν πάνε τουαλέτα, μπαίνουν στο internet για να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων…
Μια εκπομπή που προσφέρει ψιλά για βρώμικο στους αλκοολικούς που μαζεύονται στην πλατεία Μαβίλη τα ξημερώματα…
Μια εκπομπή που ξέρει πώς τελειώσει το LOST και γνωρίζει το πρόσωπο του Burial…
Μια εκπομπή που θα διατάξει επίσχεση εργασίας αν απεργήσουν οι καλλιεργητές δυόσμου προκειμένου να μπορούμε να πίνουμε ανενόχλητοι μοχίτο το καλοκαίρι…
Μια εκπομπή που έχει κονέ με τους χτισμένους πορτιέρηδες της ρώσικης ντίσκο …
Μια εκπομπή που ξέρει τι σημαίνουν οι λέξεις «35χρονη», «εργατολόγος», «υφαλοκρηπίδα»…

Μια εκπομπή σύγχρονης νεανικής αστικής κουλτούρας που μεταφέρει το τι συζητάνε οι νέοι (και όχι μόνο) στην Αθήνα και τις υπόλοιπες μητροπόλεις του κόσμου. Με ειδήσεις και σχόλια που δε βρίσκουν θέση ούτε καν στα crawl των τηλεοπτικών παραθύρων. Με απρόβλεπτες μουσικές που ξεκινάνε από τον Αττίκ και καταλήγουν στο τελευταίο remix στους Hot Chip. Η ειρωνεία, ο κυνισμός και η αναισθησία της νέα γενιάς στη διάθεση του ακροατή. Το πολύ πολύ να μας διώξουν…
Την επόμενη φορά που θα ρωτήσεις κάποιον τι μουσική ακούει και θα σου απαντήσει “alternative” έχε πρόχειρο ένα λάμδα για να κολλήσεις μπροστά. Εμείς το κάναμε εκπομπή. Stay tuned…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΕΓΟΣ
10-12 ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, Σκάι 100.3